dem Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Od wczoraj mam problemy z działaniem forum i strony głównej Tweak.pl. FF i Opera pokazują komunikat, że nie mogą znaleźć serwera Tweak.pl itd. Np. dzisiaj od 22.30 do 23.00 nie mogłem wejść. Tylko ja tak mam, czy ktos jeszcze zauważył takie problemy. Ja dziś cały dzień nie mogłem wejść na forum. Pod FF nadal nie mogę. Żeby tutak wejść musiałem odpalić IE - bleeeee - użyć serwera proxy: w3cache.icm.edu.pl port:8080. Następnie odpalić Operę, przestawić opcję przedstawiaj się jako IE, a potem na powrót przedstawiaj się jako Opera. Dopiero zadziałało. Edytowane 24 Marca 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Nie zauważyłem czy było ale jak w odpowiedzi (tej zwykłej) wezme spoiler to nic sie nie dzieje, trzeba wpisać ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) @dem O uzyciu IE nie pomyślałem. Będę musiał sprawdzić przy nastepnej awarii... ...która zapewna nastąpi. @Grzechu Było. Gdyby ktoś z Administracji mógł mi powiedzieć dlaczego tak się dzieje byłbym dźwięczny ;]. Problemy z przeglądarką wykluczam, bo nie działa pod FF i Operą. BTW. dzisiaj od 9.00 do teraz "Nie odnaleziono serwera Tweak.pl". EDIT do posta marco Faktycznie przemili. Dzieki za info. Edytowane 25 Marca 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Problem jest bardzo prosty - jacyś przemili panowie lub panie bawią się DDOSem na niektóre ważne dla nas serwery DNS - przełączyłem przed chwilą na zapasowe, ale może potrwać trochę czasu zanim wszyscy je zauważą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Tylko ja tak mam, czy ktos jeszcze zauważył takie problemy.Ja to mam od wczoraj. Z samego rana zaczęły się problemy, później dało radę wejść na niecałą godzinę. Kolejna szansa aby odwiedzić forum nadażyła się dopiero pod wieczór, a i wtedy za dużo sobie nie posiedziałem (raz działało, raz nie). Dzisiaj od rana (o 4 nie działało) nie mogłem wejść na Tweaka, dopiero teraz się udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 A mi ładnie wszystko śmiga od 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crowman Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 włączone zabezpieczenie przed floodowaniem powoduje,że gdy klikam na 'zobacz nowe posty' to od razu wywala mi ostrzezenie o floodowaniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 eee a mi ostatnio ciagle staje na ad2.pl.mediainter.pl ... przeklete reklamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 eee a mi ostatnio ciagle staje na ad2.pl.mediainter.pl ... przeklete reklamy. :lol: No to powinieneś się cieszyć że ci staje :D //sorry, nie mogłem się powstrzymać ;) Ale fakt- chyba najbardziej strona zwalnia przy ładowaniu reklam połączonych z ad2.*. Smutne. Tak samo chyba jak to, że niewiele się da z tym zrobić (tak podejrzewam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja musiałem dzisiaj zablokowac ad2.* bo chwilami nie moglem z forum korzystac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja musiałem dzisiaj zablokowac ad2.* bo chwilami nie moglem z forum korzystac. Nie okradaj serwisu !!!112 :evil: ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Forum okrada mnie, ja okradam forum ;] Juz tłumacze :) Od jakiegos czasu mam wyłaczoną obsługe pluginów bo mi flashe zjadaly ponad 90% cpu. Duze uzycie cpu = więcej pradu, więcej pradu = wiekszy rachunek :wink: --- A tak na serio. Pozostale 'normalne' reklamy mie nie przeszkadzaja. Tylko dzisiaj przez ad2.pl.mediainter.pl zatrzymywalo się ładowani calego forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Mi też bardzo wolno stronki na forum wczytuje :-| Ale mam do Was inne pytanie. Wysłałem dwie wiadomości na priva do pewnej osoby na forum. Dałem je do śledzenia. Najpierw były w zakładce jeszcze nie przeczytane, a potem całkowicie znikneły. Nie było ich ani w nie przeczytanych ani w przeczytanych. Wiem że ta osoba była w tym czasie na forum, ale nadal nie odpowiedziała :-| Czy to, że nie pojawiły się w zakładce przeczytane oznacza, że te wiadomości nie doszły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Forum okrada mnie, ja okradam forum ;] Juz tłumacze :) Od jakiegos czasu mam wyłaczoną obsługe pluginów bo mi flashe zjadaly ponad 90% cpu. Duze uzycie cpu = więcej pradu, więcej pradu = wiekszy rachunek :wink: --- A tak na serio. Pozostale 'normalne' reklamy mie nie przeszkadzaja. Tylko dzisiaj przez ad2.pl.mediainter.pl zatrzymywalo się ładowani calego forum. To nie tyle forum, co idioci rysujący/piszący kod flaszy. Nie dość że nie optymalizują, to jeszcze ładują masę mc, dodają dźwięki i robią taką masakrę, że nawet mocne kompy potrafi przymulić. Tym bardziej, że czasem na stronach potrafią być dwie- trzy reklamy flashowe (obowiązkowo jeden z nich na całą stronę). Musisz jeszcze doliczyć cenę łącza, jeżeli płacisz za przesłane dane. Czasem dużo wychodzi i te reklamy to dopiero okradanie ;) Pasowałoby się zebrać i zbesztać twórców reklam... hurtem. Kto ma jakiś pomysł? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Nie bede zakladal nowego tematu tylko zapytam tu, moze ktos odpowie :] Dlaczego pod opera nie chodzi rozbudowany edytor tekstu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ZTCW to Opera po prostu nie obsluguje czegos tam, co ten edytor wykorzystuje do dzialania. Podobno w wersji 9 Opery juz to bedzie. Pytanie kiedy bedzie wersja finalna pozostawie bez odpowiedzi (beta juz jest od dosc dawna jak ktos chce sprawdzic powyzsza teorie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 mi tez przez ten syf: ad2.pl.mediainter.pl forum sie potrafi przywiesic na 3-4 minuty w czasie ladowania strony :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ZTCW to Opera po prostu nie obsluguje czegos tam, co ten edytor wykorzystuje do dzialania. Podobno w wersji 9 Opery juz to bedzie. Pytanie kiedy bedzie wersja finalna pozostawie bez odpowiedzi (beta juz jest od dosc dawna jak ktos chce sprawdzic powyzsza teorie). Edytor ma wkodowane, ze ma nie działac na Operze, więc sama Opera nie wystarczy. A beta Opery 9 to jeszcze zadna nie wyszła, tobyła wersja Preview. Jak ktos chce to co kilka dni wychodzi nowa WERSJA. Mozna go zmusic do dzialania dając w ustawieniach "Mask as Internet Explorer" ale działa nieprawidlowo np. po napisaniu tego posta w rozbudowanym edytorze pojawił się sam cytat, bez tego co sam napisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Od 8333 juz jest beta ;) ale to tak btw :] Nie mam nic przeciwko "zwyklym reklama" ale flashowe mnie wnerwiaja ze hej, nie dosc ze dzieki to jeszcze wyskakuja na czlowieka... MareCeK testowales / dawales mi kiedys jakis program strikte do blokowania reklam flashowych na stronach (nie calych flashy tylko reklma)... Pamietasz go moze jeszcze i jakie byly efekty, bo ja musze sie przyznac zapomnialem :( Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 No jest beta, czyli od tygodnia. Nie wiesz, że nie można blokowac reklam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Od 8333 juz jest beta ;) ale to tak btw :] Nie mam nic przeciwko "zwyklym reklama" ale flashowe mnie wnerwiaja ze hej, nie dosc ze dzieki to jeszcze wyskakuja na czlowieka... MareCeK testowales / dawales mi kiedys jakis program strikte do blokowania reklam flashowych na stronach (nie calych flashy tylko reklma)... Pamietasz go moze jeszcze i jakie byly efekty, bo ja musze sie przyznac zapomnialem :( No, testowałem swego czasu. Ale nie program, tylko mały drobiazg związany stricte z flashem. Polegało to na tym, że wpisywało się jedną linijkę do pliku konfiguracyjnego gdzieś w %systemroot%. Miało to wyłączać same te okienka bez uszczerbku dla pozostałych flashy- reklama "_parent" nadal była widoczna, tak samo jak inne flashe na stronach. Efekty korzystania z tego były marne raczej. Z wszystkich flashy przechodził duży odsetek tych okienek (oj, dużo się dziwnych stron naodwiedzałem wtedy żeby sprawdzić), a i czasem się przezroczystość pieprzyła (nie było jej tam gdzie powinna, albo jakieś dziwne artefakty się robiły). Oprócz tego w niektórych momentach flash wcale przestawał działać (ale może to akurat moja wina ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Nie wiesz, że nie można blokowac reklam? dlaczego? w koncu user ma prawo... chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 dlaczego? w koncu user ma prawo... chyba...:evil: A chcesz dostać trochę czasu na zapoznanie się z regulaminem? Np. tydzień ZPP? .... I. Na łamach forum kategorycznie zabrania się: .... 7. Niedopuszczalne jest także blokowanie w jakikolwiek sposób reklam w serwisie, a także ułatwianie tego procederu innym (na przykład przez pisanie postów typu 'jak zablokować reklamy w serwisie'). Serwis utrzymuje się tylko i wyłącznie z reklam, więc prosimy o wyrozumiałość. ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Mam do Was pytanie. Wysłałem dwie wiadomości na priva do pewnej osoby na forum. Dałem je do śledzenia. Najpierw były w zakładce jeszcze nie przeczytane, a potem całkowicie znikneły. Nie było ich ani w nie przeczytanych ani w przeczytanych. Wiem że ta osoba była w tym czasie na forum, ale nadal nie odpowiedziała :-| Czy to, że nie pojawiły się w zakładce przeczytane oznacza, że te wiadomości nie doszły? Zna ktoś odpowiedź na moje pytanie? Bo nie wiem czy ta osoba nie ma ochoty mi odpisać, czy po prostu wiadomości nie dochodzą. Bo nie wiem czy pisać znów aż dojdzie czy jak :blink: Prosiłbym Was o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 :evil: A chcesz dostać trochę czasu na zapoznanie się z regulaminem? Np. tydzień ZPP? :oops: no dobra, to bylo dawno jak go czytalem ;] a nie wpadlem na to ze moze tam byc zakazane blokowanie reklam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 mi tam reklamy nie przeszkadzają , w końcu za to będzie mozna utrzymac serwer i forum będzie istnieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) nie wiem czy ktos o tym pisal... ale wyobrazie sobie jak tej marnej stronce wzrosla ilosc odwiedzin http://www.tweak.pl/ = http://www.download.net.pl/ .. nie chce mi sie przekopywac calego tematu o tym bo ide spac :P milusich snooof ;P edit: dopiero zauwazylem ze oni korzystaja z bezposredniego linkowania do stron producentow danego oprogramowania gdzie takie rzeczy sa bardzo czesto zabronione... gdyby chociaz mieli swoj serwer na pliki... ehhh.. brak mi slow Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 nie wiem czy ktos o tym pisal... ale wyobrazie sobie jak tej marnej stronce wzrosla ilosc odwiedzin http://www.tweak.pl/ = http://www.download.net.pl/ .. nie chce mi sie przekopywac calego tematu o tym bo ide spac :P milusich snooof ;PDaltego dobrze by było gdyby Admini rozesłali maile do forumowiczów o nowym adresie, bo już nie ma informacji na www.tweak.pl o przeniesieniu forum. Więc skąd się ludzie dowiedzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) ja tam dostalem info na maila :) edit: szkoda ze na tej ich www nie ma zadnego forum/komentarzy... tak bym ich zerznal komentami ze... nie wazne co ;) edit2: teraz moge isc spac ;) http://www.bets.tox.pl jak sie ktos nudzi to zapraszam.. troszke o bukmacherstwie ;) nie bijcie za ten link ;) moze ktos z tego skorzysta :) Pozdrawiam :) Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) ja tam dostalem info na maila :)Ja nie dostałem <_< Trafiłem na tę chwile co jeszcze była informacja o nowym adresie. Ale przecież jeszcze sporo osób o tym nie wie. Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...