Skocz do zawartości
marco

Możliwe Chwilowe Błędy W Działaniu Forum

Rekomendowane odpowiedzi

A co bedzie z samym serwisem ? (chodzi mi o stary tweak.pl a nie o forum) Bedzie pod jakiś innym adresem czy pozostanie nam tylko forum ?

jak sie wszystko wyjasni to bedzie serwis, czy w poprzedniej formie czy w nowej, ale bedzie. znajda sie te ludzie do pisania recenzji czesciej niz raz na kwartal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem zameldowac, ze w regulaminie PurePC jest mala literoweczka :)

VIII. Reklama na forum - ustalenia dodatkowe

....

2. Osoby z zaprzyjaźnionych firm i serwisów, współpracujących z redakcją Purepc.pl, mogą otrzymać odpowiedni podpis pod nickiem (rangę) - nazwę firmy lub serwisu. W wypadku firm/serwisów ściśle współpracujących z Purepciem możliwa jest również reklama firmy/serwisu w awatarze i/lub podpisie danego użytkownika forum.

....

Poza tym dzisiaj na stronie glownej forum PurePC mialem takie cos:

Dołączona grafika

Myslalem, ze sie forum sypnelo, ale na szczescie wszystko wrocilo do normalnego stanu :)

EDIT

Sprawdzanie czy miniaturki zdjec dzialaja :)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym dzisiaj na stronie glownej forum PurePC mialem takie cos:

Dołączona grafika

Myslalem, ze sie forum sypnelo, ale na szczescie wszystko wrocilo do normalnego stanu :)

Przez 20 minut. Poprawialiśmy baze. Ponieważ nie korzystamy z bazy poprzedniego serwisu tylko importowaliśmy same wiadomości coś się nam podrodze sypneło i były problemy z obrazkami (miniaturkami) które mam nadzieje udało się usunąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...były problemy z obrazkami (miniaturkami) które mam nadzieje udało się usunąć.

Hehe. Już minaturki działają. Edytowałem posty i ładnie wszystki obrazki pomniejszyło.

Ale mam jeszcze pytanie, czy można zrobić aby znów tytuły topików można było pisać wielkimi literami?

Bo teraz zmienia, że tylko pierwsza litera wyrazu jest wielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mam jeszcze pytanie, czy można zrobić aby znów tytuły topików można było pisać wielkimi literami? Bo teraz zmienia, że tylko pierwsza litera wyrazu jest wielka.

Tak jest OK, bo elOMłOdZieŻowe PisMO ;] NiE bYŁo CzyTelNe ...

Zreszta tak bylo jeszcze na Tweaku - od dawna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy to dla Ciebie jest wczesniej?

Porównaj temat ATI GTO cześć pierwszą i drugą.

Pierwsza jest dużymi literami, drugiej już zmienić nie moge aby była tak samo (jest Gto).

Ale jeżeli to by miało sprawiać problemy, to niech tak zostanie. Nie jest to przecież ważna rzecz.

Po prostu myślałem, że teraz coś przerabiacie i to umknęło Waszej uwadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównaj temat ATI GTO cześć pierwszą i drugą.

Pierwsza jest dużymi literami, drugiej już zmienić nie moge aby była tak samo (jest Gto).

O ile pamietam, to chyba wlasnie ja mialem kiedys jakas taka nocke, kiedy zajmowalem sie nazewnictwem tematów na ati i nv. Takze sie nie dziwie, ze byly pozmieniane.

Ja wcale nie jestem pedantem [;

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To by zapewne znaczyło, że mój cudowny home-made-brand-new-original cache system pisany w języku prawdziwych twardzieli czyli jako skrypt powłoki się posypał co w sumie nie jest niczym dziwnym biorąc pod uwagę, że:

a) nie umiem pisać skryptów powłoki a różnice między bashem a tcsh mnie czasami przerażają ;)

B) pisany był dosyć dosłownie na kolanie w pare minut ;) [kolano było obciążone ponadczasową maszyną do pisania marki Compaq zasuwającą z prędkością nie przekraczającą 75 MHz ;) ]

Chcesz zarżnąć serwer? Skrypty powłoki są mało wydajne. Nie lepiej jakiegoś pythona zatrudnić? Skoro i tak nie umiesz pisać w powłoce, to co za różnica czego się uczysz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz zarżnąć serwer? Skrypty powłoki są mało wydajne. Nie lepiej jakiegoś pythona zatrudnić? Skoro i tak nie umiesz pisać w powłoce, to co za różnica czego się uczysz :lol:

Nie dygaj ;) Skrypty sprowdzają się do odpalenia paru programów i patrzenia czy się nie sypią. Raz na 5 minut. ;)

Równie dobrze moge je napisać w pytongu czy php (tak mam cli ;) tylko mi się nie chce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech.... Edytowałem pierwszego posta aby coś do FAQa dodać i znów zmieniło, że tylko pierwsze litery są wielkie <_<

Ale kij z tym, jeszcze pewnie wielokrotnie bede edytował, więc nie ma sensu zmieniać.

Mam inne pytanie: otóz od kiedy znów pojawiły się minaiturki powrócił pewnien upierdliwy mankament.

Otóż przy każdej edycji postu po wstawionym obrazku ([/img] wkleja enter.

I po kilku edycjach pod obrazkami robi się spora pusta przestzrzeń.

Idzie to jakoś zlikwidować? Ja radze sobie z tym za każdym razem kasując e puste miejsca. Ale to wkurza :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie kiedy Spojler będzie działał ? No niby działa na podglądzie (zamiast polskich liter są znaki zapytania ale działa) natomiast jak już dam zatwierdź zmiany to takimi „krzaczkami” dostałem po oczach że aż nawet moja sygnaturka się zmieniła w coś bliżej nie określonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj na stronie tweak.pl pojawilo sie cos takiego:

Drodzy Czytelnicy!

Chcemy Was zapewnić, że serwis Tweak.pl wbrew wszelkim informacjom nie zniknie z internetu. Obecnie dokładamy wszelkich starań, aby vortal z którym jesteście już związani od ponad sześciu lat jak najszybciej, w całości pojawił się pod tym adresem. Wszystkich czytelników serdecznie przepraszamy za zaistniałą sytuację. Prosimy o cierpliwość, wszystko jest na dobrej drodze i wrócimy ze zdwojoną siłą :)

Chcemy także nadmienić, że forum wróci na swoje miejsce. Osoby współpracujące z Tweak.pl stwierdziły, że włożyły w nie tyle pracy, iż forum im się po prostu należy. Dlatego skopiowały je bez naszej zgody, a nawet wiedzy i otworzyły pod innym adresem. Na Tweak.pl została także zamieszczona nieprawdziwa informacja, jakoby nasze forum działało bez zmian, tylko pod innym adresem.

Ta sytuacja zbiegła się z faktem, że nasz serwis został usunięty z serwera firmy, z którą współpracowaliśmy. Niestety nikt nas o tym nie poinformował i zniknięcie Tweak.pl było równie wielkim zaskoczeniem dla nas, co i dla Was.

Chcemy także podziękować osobom, jak i fimom które przez ostatnie lata pomagały nam w tworzeniu Tweak.pl. Podziękowania należą się także dla SklepIT.pl, jak i innych firm oraz osób, które obecnie pomagają nam w odbudowaniu serwisu.

Zachęcamy także do przesyłania uwag na temat przyszłego funkcjonowania serwisu. Dzięki temu postaramy się modyfikować serwis Tweak.pl tak, aby jak najlepiej odpowiadał Waszym potrzebom.

Redakcja Tweak.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym, że to forum zostanie w tym miejscu.

Powstanie również oddzielny portal prowadzony tym razem przez specjalistów w tej dziedzinie.

Szkoda, że teraz Redakcja Tweak.pl to tylko jedna osoba, która chce zakomunikować wszystkim, że nie wiedziała od 4 miechów, że serwer zostanie wyłączony :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś tu coś kręci.

Chcemy także nadmienić, że forum wróci na swoje miejsce. Osoby współpracujące z Tweak.pl stwierdziły, że włożyły w nie tyle pracy, iż forum im się po prostu należy. Dlatego skopiowały je bez naszej zgody, a nawet wiedzy i otworzyły pod innym adresem. Na Tweak.pl została także zamieszczona nieprawdziwa informacja, jakoby nasze forum działało bez zmian, tylko pod innym adresem.

@romek piszesz że forum pozostanie tutaj gdzie jest a w cytowanym tekście jest info że wróci na swoje miejsce. Na dodatek była informacje że to forum jest backupem a w cytacie jest coś w ogóle innego. Według mnie wielkie jaja się z tego porobią...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi