Skocz do zawartości
marco

Możliwe Chwilowe Błędy W Działaniu Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Odnosze wrażenie że forum strasznie muli, od kąd je przeglądam (14:00), to ślimaczy sie strasznie, przeważnie adres paged.googlesyndicate... I mediainter czy jakoś tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IPB WARNING [2] fread(): Length parameter must be greater than 0. (Line: 330 of /sources/classes/class_display.php)

U mnie taki komunikat sie pojawia co jakis czas. Nie wiem od czego to jest przyczyna..

Mam tak samo i nie wiem OCB :blink: Może ktoś powie czego jest to przyczyną <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IPB WARNING [2] fread(): Length parameter must be greater than 0. (Line: 330 of /sources/classes/class_display.php)

U mnie taki komunikat sie pojawia co jakis czas. Nie wiem od czego to jest przyczyna..

To jest komunikat w momencie gdy system cacheowania niektórych elementów forum jest w trakcie zapisu do pliku tymczasowego. Nie powinien się pojawiać dłużej niż przez jakieś 0,5 sekundy raz na 5 minut ;)

Co do spoilera - faktycznie w edytorze przycisk przestał działać - postaram się poprawić asap ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest komunikat w momencie gdy system cacheowania niektórych elementów forum jest w trakcie zapisu do pliku tymczasowego. Nie powinien się pojawiać dłużej niż przez jakieś 0,5 sekundy raz na 5 minut ;)

To czemu go w nocy widzialem przez ~godzinę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zostalem poczestowany ladnym bialym ekranem IPS Driver Error.

Z istotnych komunikatow:

IPB WARNING [2] mysql_connect(): Too many connections (Line: 131 of /ips_kernel/class_db_mysql.php)

SQL error: Too many connections

SQL error code:

Date: Tuesday 21st of March 2006 05:51:36 PM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do spoilera - faktycznie w edytorze przycisk przestał działać - postaram się poprawić asap ;)

Oki rozumiem. Już u mnie działa wszystko ok.

A Ja od 8.30 do 11.00

Oj sgj, Ty to zawsze szukasz dziury w całym ;]

Fipa Już dwóch szuka dziury w całym ;)

EDIT: Costi też tak miałem jakieś 10 minut temu <_< Czyżby coś z Forum nie tak??

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To by zapewne znaczyło, że mój cudowny home-made-brand-new-original cache system pisany w języku prawdziwych twardzieli czyli jako skrypt powłoki się posypał co w sumie nie jest niczym dziwnym biorąc pod uwagę, że:

a) nie umiem pisać skryptów powłoki a różnice między bashem a tcsh mnie czasami przerażają ;)

B) pisany był dosyć dosłownie na kolanie w pare minut ;) [kolano było obciążone ponadczasową maszyną do pisania marki Compaq zasuwającą z prędkością nie przekraczającą 75 MHz ;) ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawiaj, naprawiaj...

chociaż się muszę przyznać że mam słaby zasilacz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To by zapewne znaczyło, że mój cudowny home-made-brand-new-original cache system pisany w języku prawdziwych twardzieli czyli jako skrypt powłoki się posypał co w sumie nie jest niczym dziwnym biorąc pod uwagę, że:

a) nie umiem pisać skryptów powłoki a różnice między bashem a tcsh mnie czasami przerażają ;)

B) pisany był dosyć dosłownie na kolanie w pare minut ;) [kolano było obciążone ponadczasową maszyną do pisania marki Compaq zasuwającą z prędkością nie przekraczającą 75 MHz ;) ]

czyli po polskiemu mówiąc ;) to na kiedy bedzie naprawione :> ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawiaj, naprawiaj...

chociaż się muszę przyznać że mam słaby zasilacz ;)

Mam dokładnie to samo. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.

Własnie zauwazyłem cos. Jezyk na liscie pokazywalo "English", ale forum było w pl. Zmienilem na polski, zadnej zmiany. Po ponownej zmianie na english juz jest po angielsku.

Na drugim koncie to samo. Domyslnie wybrany english, dający pl. Dopiero po zmianie działa jak powinien.

>> desert.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już grzebiecie w ustawieniach forum, to czy moglibyście zegarek przestawić?

Bo śpieszy o 5 min. Nie przeszkadza to zbytnio, ale śmiesznie wygląda jak czytam posty z przyszłości :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było o tym ;) Forum jest o podkręcaniu to i zegar podkręcili ;]

Bardzo zabawne <_< ...

Hmm a u mnie zegar chodzi idealnie. :blink: Dziwna sprawa.

EDIT : Efyr a może masz źle ustawiony zegar w systemie :> ?

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Efyr a może masz źle ustawiony zegar w systemie :> ?

Zegar mam zsynchronizowany z tym z netu. Więc chyba raczej dobrze chodzi. Synchronizowałem wielokrotnie, na innych kompach też było przesunięcie.

Ale może wokół mnie panuje dziura czasoprzestrzanna i widze Wasze posty zanim je napiszecie :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj mam problemy z działaniem forum i strony głównej Tweak.pl. FF i Opera pokazują komunikat, że nie mogą znaleźć serwera Tweak.pl itd. Np. dzisiaj od 22.30 do 23.00 nie mogłem wejść.

Tylko ja tak mam, czy ktos jeszcze zauważył takie problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi