alkesaltzer Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Witam W moim notebooku HP nx8220 zauważyłem że wyświetlany obraz nie jest tak idealny jak na zwykłym LCD. Chodzi o to że np. w firefoxe jak napisze adres strony to wygląda on tak jakby składał sie z dwóch kolorów. Czarnego i spod niego wydostawał się czerwony. Czy to jest normalny objaw ? jak zwiększę czcionkę to jest ok. Jednak nie po to mam matryce WSXGA+ obsługującą rozdzielczość 1650 aby teraz zwiększać czcionkę. Robiłem test nokii i wygląda na to ze jest wszystko ok . W testach nie zauważyłem tego dziwnego objawu nakładania się dwóch kolorów jednak w praktyce on jest. Widać to jeszcze w np. pojawiających się chmurkach (tych w win XP z informacją o plikach). Pomórzcie proszę bo jest to mój pierwszy notebook i nie wiem czy one wszystkie tak maja czy nie. Na pierwszy rzut oka tego nie widać lecz jak już sie raz zaówazy to zaczyna to człowieka denerwować i wydaje mi sie ze jest to jakiś znak ze matryca sie psuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieq Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 na pewno masz dobra ('nominalna') rozdzielczosc ustawiona? bo nieraz takie przebarwienia na lcd bywaja kiedy jest ustawiona rozdzielczosc inna niz najlepsza dla danego lcd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Matryca jest OK bo jak pisałeś w tescie nokii wychodzi dobrze...sprawdz rozdzielczosci...sprawdz też sterownik grafiki i jeszcze jedno sprawdz rozmiar czcionki systemowej :D może jest za mała dla tego ekranu i poprostu w ten sposób stara się literki wyświetlić... jednak najszyciej jakaś óznica w pixelach...poszukaj na sieci PowerStreepa i spróbuj nim poustawiać co trzeba :D(w zawansowanych opcjach masz wszystko :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...