Skocz do zawartości
acceleracer

Nforce 4 Ze Złączem Agp Lub Agp I Pcie Razem Pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Mam zamiar rozbudować swojego kompa i wywalić stary socket 478 na coś nowszego.

Interesuje mnie sprawa PŁYTY GŁÓWNEJ i PROCESORA. Co najlepiej radzilibyście no i oczywiście za ILE?

Za płyte moge dać tak do 400zł MAX.

I ważna bardzo sprawa: SEDNO CAŁEGO POSTU Czy są w ogóle płyty z chipsetem nForce4 (obojętnie czy dla Pentium czy dla AMD) ale co NAJWAŻNIESZE czy posiadają złącze AGP lub PCIE i AGP razem. ?????????????????

No i jeszcze sprawa równie istotna - żeby posiadały obsługę DUAL DDR

Bo mam grafikę jeszcze na AGP jest to GF 6800GT AGP no i na razie nie mam zamiaru jej zmieniać bo jest wystarczająca. A nową pod PCIE mnie na razie nie stać.

Bardzo proszę o wsakazanie mi konkretnego modelu i producenta płyty na takim układzie obsługującej AGP

Proszę o rzetelne porady, linki sklepów czy jakieś "show item" wszystko mile widziane

Z góry WIELKI DZIĘKI dla uczciwych doradców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASrock dual SATA 2 agp i pci-e 220zł

a proca kup jakiegoś a64 albo semtrona 3000+ jak znajdziesz gdzieś

O jejku :( , a coś poza AS ROCKIEM?? Miałem nie przyjemne doświadczenia z tymi płytami:( moja pierwsza płyta to był AS ROCK P4 V88+ VIA była do bani :( --- zmieniłem na ASUSA P4 i ganiało wszystko OK. Na asrocku jakieś zgrzyty z grafiką miałem i net jakoś dziwnie chodził :/ Edytowane przez acceleracer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASRock K8 939Dual-SATA2 s.939

Nie slyszalem jeszcze negatywnych opinii na temat tego modelu.

Nie przeczę może te modele są OK, o którym piszesz bo to zupełnie inny model , chippset niż miałem na początku ... no tylko ten producent ... tak jakoś, no wiesz czuję jakąś niepewność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi