acceleracer Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Witam serdecznie! Mam zamiar rozbudować swojego kompa i wywalić stary socket 478 na coś nowszego. Interesuje mnie sprawa PŁYTY GŁÓWNEJ i PROCESORA. Co najlepiej radzilibyście no i oczywiście za ILE? Za płyte moge dać tak do 400zł MAX. I ważna bardzo sprawa: SEDNO CAŁEGO POSTU Czy są w ogóle płyty z chipsetem nForce4 (obojętnie czy dla Pentium czy dla AMD) ale co NAJWAŻNIESZE czy posiadają złącze AGP lub PCIE i AGP razem. ????????????????? No i jeszcze sprawa równie istotna - żeby posiadały obsługę DUAL DDR Bo mam grafikę jeszcze na AGP jest to GF 6800GT AGP no i na razie nie mam zamiaru jej zmieniać bo jest wystarczająca. A nową pod PCIE mnie na razie nie stać. Bardzo proszę o wsakazanie mi konkretnego modelu i producenta płyty na takim układzie obsługującej AGP Proszę o rzetelne porady, linki sklepów czy jakieś "show item" wszystko mile widziane Z góry WIELKI DZIĘKI dla uczciwych doradców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ASrock dual SATA 2 agp i pci-e 220zł a proca kup jakiegoś a64 albo semtrona 3000+ jak znajdziesz gdzieś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acceleracer Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) ASrock dual SATA 2 agp i pci-e 220zł a proca kup jakiegoś a64 albo semtrona 3000+ jak znajdziesz gdzieś O jejku :( , a coś poza AS ROCKIEM?? Miałem nie przyjemne doświadczenia z tymi płytami:( moja pierwsza płyta to był AS ROCK P4 V88+ VIA była do bani :( --- zmieniłem na ASUSA P4 i ganiało wszystko OK. Na asrocku jakieś zgrzyty z grafiką miałem i net jakoś dziwnie chodził :/ Edytowane 10 Marca 2006 przez acceleracer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) ASRock K8 939Dual-SATA2 s.939 Nie slyszalem jeszcze negatywnych opinii na temat tego modelu. Edytowane 10 Marca 2006 przez Cael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acceleracer Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ASRock K8 939Dual-SATA2 s.939 Nie slyszalem jeszcze negatywnych opinii na temat tego modelu. Nie przeczę może te modele są OK, o którym piszesz bo to zupełnie inny model , chippset niż miałem na początku ... no tylko ten producent ... tak jakoś, no wiesz czuję jakąś niepewność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ASRock to podfirma Asus'a z tego co kontaktuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ASRock to podfirma Asus'a z tego co kontaktuje :)zgadza sie ten asrock co napisałem powinien nazywać sie asus bo jest b.dobry i wszyscy go chwalą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 :mur: NForce 4 to TYLKO pci-e, NForce 3 TYLKO agp, uli w asrocku to agp i pci-e, jedna z lepszych płyt na 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...