biggos Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Witam. Wymieniałem 2 dyski w Raid0 na nowe i chciałem na nowych zainstalować system. Miałem podłączone 2 HD w Raid0 do jednego z kontrolerów Silicon Image Raid na płycie głównej. Do drugiego kontrolera NVIDIA Raid podłaczyłem następne 2 HD i stworzyłem Raid0. Przekopiowałem dane ze starszych dysków na nowe. Wykasowałem raid z bios (i tu był mój bład !) i przełozyłem nowe dyski na kontroler Silicon Image. Niestety w ten sposób straciłem partycje z danymi. System nie botuje się, ani z jednych, ani z drugich dysków !, Help ! Na nowo stworzyłem Raid0 z tych dysków, ale nie ma tych partycji. Próbowałem juz różnych programów do odzyskiwania danych i nic! Dowiedziałem się, że stare ustawienia Raid na HD potrafi odzyskać specjalistyczny program Image Drawe firmy Acronics. Podobno jest dostępna wersja testowa, ale nieznalazłem jej na stronie producenta. Jak można odzyskać te dane?Może ktoś ma w/w program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 witam, - próbowałes raid reconstruction raid 0 stripe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Witam. Wymieniałem 2 dyski w Raid0 na nowe i chciałem na nowych zainstalować system. Miałem podłączone 2 HD w Raid0 do jednego z kontrolerów Silicon Image Raid na płycie głównej. Do drugiego kontrolera NVIDIA Raid podłaczyłem następne 2 HD i stworzyłem Raid0. Przekopiowałem dane ze starszych dysków na nowe. Wykasowałem raid z bios (i tu był mój bład !) i przełozyłem nowe dyski na kontroler Silicon Image. Niestety w ten sposób straciłem partycje z danymi. System nie botuje się, ani z jednych, ani z drugich dysków !, Help ! Na nowo stworzyłem Raid0 z tych dysków, ale nie ma tych partycji. Próbowałem juz różnych programów do odzyskiwania danych i nic! Dowiedziałem się, że stare ustawienia Raid na HD potrafi odzyskać specjalistyczny program Image Drawe firmy Acronics. Podobno jest dostępna wersja testowa, ale nieznalazłem jej na stronie producenta. Jak można odzyskać te dane?Może ktoś ma w/w program? a powiedz jak raid postawiony na NV miał działać na SI ?? Przecież jest duże prawdopodobieństwo że nawet postawiony na innej wersji SI nie będzie działał na danej wersji SI ... nie trza było zostawić raida na NV a reszte sprzęta przez SI podpiąć ?? nie kumam takich tematów - uważam że raid najlepiej działa jak obsługiwany jest przez sam chipset ... co do odzysku danych z raida to co jakiś czas pojawia się taki temat - wystarczy poszukać ja sam też kiedyś rozwaliłem raid (a konkretnie windy 2k mi rozwaliły) i udało się odzyskać 100% danych ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...