Skocz do zawartości
mariocccp

Slabsza Wydajnosc Ramu Na 2 Kosciach

Rekomendowane odpowiedzi

Via Apollo P4X400, celeronD 2.4. pamieci Spectek CL3 2x512 PC3200.

Mialem jeszcze kosc GoogRam i tez w polaczeinu z jedna koscia Specteka wydajnosc spadala do PC 2100 wg. Aida32. Bios widzi jako 400Mhz.

Na jednej kosci obojetnie jakiej wychodze niewiele gorzej jak na dualu.

Nie mam w biosie mozliwosci zmiany timingow, jest tylko jedna opcja 2 lub 2,5 lub 3. Nie pamietam co to dokladnie

PS. Przy 1GB ramu zalecane jest wylaczenie pamieci wirtualnej??

Pozdrawiam

Edytowane przez mariocccp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On prosi odp na problem, a nie potrzebuje twoich bzdurnych, nic nie wnoszących wypowiedzi :?

Myślę, że jest to spowodowane niezbyt mocną płytą główną, brakiem DC, ewentualnie naprawdę kiepskimi timingami :lol: a taktowanie ramu w twoim przypadku wynosi 130 MHz, czyli tyle ile ma Celeron FSB :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On prosi odp na problem, a nie potrzebuje twoich bzdurnych, nic nie wnoszących wypowiedzi :?

Myślę, że jest to spowodowane niezbyt mocną płytą główną, brakiem DC, ewentualnie naprawdę kiepskimi timingami :lol: a taktowanie ramu w twoim przypadku wynosi 130 MHz, czyli tyle ile ma Celeron FSB :wink:

Prosze o wyjasnienie pojecia lub chociaz skrotu DC.

Masz racje z tymi ramami ale dlaczego na jednej kosci sa 400 a na 2 260???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi