sesq Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Witam, Mam problem jak dam glosno glosniki to slychac szum, szum narasta i sa nadawane dziwne dźwieki gdy np. najade myszką na ikone, klikne na start itp. Zdazyl mi sie kiedys taki problem, ale nie pamietam jak go usunołem :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartensEleven Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Witam Zwykłe zakłucenia elektromagnetyczne. Najcześciej pomaga uziemienie komputera, jak nie, to załóż koralik ferrytowy na przewód od myszki. trzeba przez niego kilka razy przeciągnać przewód z myszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Koledze poradziłem wyciszenie wszystkich wejść i pomogło. ( łącznie z CD Audio itp. ) Edytowane 12 Marca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ja mam to samo, wyciszalem wszystko, uziemiałem kompa, w biosie wyłanczałem wszystko co sie dało i nic:/ Do tego mam szumy jak przesówam rolką od myszki strony albo liste kontkaktów na konnekcie. Najgorsze jest to, że głosy słychać tylko w subie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 W tym przypadku ( exe1987 ) problemu by nie było gdyby głośniki miały wej. cyfrowe. Choć nie ma w sprzedaży obecnie głośników z wejściem 3x digital - które kiedyś dla 5.1 zrobiło creative. Ale 2.0 są :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Kyle nie bardzo Cię rozumiem, sugerujesz mi że powiniem suba podpiąć wyjściem cyfrowym ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Nie ... sugeruję że d... zbita :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 No ale kurde kiedyś tak nie było :D Musi się dać coś zrobić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 No ale kurde kiedyś tak nie było :D Musi się dać coś zrobić :D Czyli tak : Wszystko poza wave i głośnością ogólną masz wyzerowane i wyciszone, wszystkie regulatory uaktywnione w części nagrywania i odtwarzania ( aby wyciszyć 100% ). Czy masz jakiś kabelek (np. z CD do karty) poza kabelkami do głośników ? Czy masz najnowsze sterowniki ( oficjalne ) do karty ? W innych gniazdach to samo rozumiem ( PCI ) A po jakiej czynności to zjawisko się pojawiło ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Nie mam pojęcia po jakiej sie pojawiło :/ Nie pamiętam. A wszystko co pisałeś wyżej sprawdzone. Kable inne do muzycznej nie idą. Gniazdo sprawdzone. Stery oficjalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Pojawił sie nowy wątek w sprawie. Mianowice gdy użycie procesora na chwile wskakuje na 100% np. to buczenie całkowicie ustaje. Ale to tylko np na 2 sec. Poźniej znowu jest:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...