Skocz do zawartości
DonCorleone91

Athlon S.754 Vs. Sempron S.939

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Otóż rozważam kupno jednego z w/w procesorów. Jestem graczem i bardzo lubię grać w gry więc zależy mi na wydajności w grach oraz na dobrym OC. Zastanawiam się nad takimi rozwiązaniami:

Athlon:

http://www.allegro.pl/item89052601__athlon..._promocja_.html

Sempron:

http://www.allegro.pl/item91055516_gigabyt...owa_krakow.html

http://www.allegro.pl/item91017983_plyta_g..._3000_s939.html

Jaki procek mi polecacie?? Jaki zestaw się najbardziej nada do gier?? Dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wybrałbym Semprona na 939 tylko nie wiem czy ta mobo jest w porzadku ja kupiłem osobno sempka i osobno Asrock DUal Sata II i chodzi pięknie i niezle się kręci poza tym na 939 bedziesz mogl za jakis czas dokupic cos mocniejszego pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

dokładnie - bierz Semprona 939

omijaj płyty GB

najlepiej bierz AsRocka 939Dual SATA2 lub DFI Infinity

z tym pierwszym często można spotkać Sempki w zestawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestawu asrocka z sempem raczej nie spotkasz.Ciezko teraz dostac samego semprona 3000+, najczesciej sa sprzedawane w komplecie z plyta tak jak na allegro i np. w kumputroniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 420-450 zl sa juz 6600 ge/gt moze warto doplacic troche ? Lub poczekaj na 7600 gs. 7600 gt jest juz po 760 zl w polskich sklepach :P a premiera miala miejsce dopiero wczoraj, wiec po kilku tygodniach cena za gt bedzie oscylowala w granicy 650 zl, a za gs'a pewnie 500 zl z groszem :]

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
[ciach!]a, zakładałeś już tematy, dostawałeś odpowiedzi, czego jeszcze oczekujesz, nie możesz odkopać tamtych tematów i tam pisać, albo poczytać na forum?? :evil: 6600ge jest dobrą kartą w tej cenie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Chciałem dodać żebyście nie sugerowali się tym żeby brać na s.939 bo będe mógł w przyszłości wymienić...Chcę żeby procek spokojnie starczył mi na 2-3 lata, żeby ładnie ciągnął gry i nie mam zamiaru się później bawić w wymiane procka tylko od razu kupie całą puszkę ;)

Edytowane przez DonCorleone91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi