Skocz do zawartości
ZIELONY MEGAMEN

CZY ZMIANA BIOSA W KARCIE GRAFICZNEJ COŚ POMOŻE NA OVERL...

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasciwie nie ma sposobu na podniesienie granicy stabilnosci poza lepszym chlodzeniem. W biosie mozesz tylko uaktywnic niektore funkcje np. SBA, aktywowac lub nie wyswietlanie nazwy karty ( ja tam kiedys wpisalem Intel Pentium III 2000 Mhz) tak dla jaj i zieloni kumple jeszcze bardziej zielenieli z zazdrosci. Dobrym sposobem jest OC na stale w biosie i wtedy mozesz olac soft wspomagajecy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz sprawdzic, ale zasadniczeg przyrostu wydajnosci nie uzyskasz. Jesli juz jakis BIOS umozliwi wyzszy o/c to tylko droga obnizenia timingow, a co za tym idzie spadku wydajnosci. Slabej krecliwosci Twojej karty upatruje raczej w niskich napieciach jakie podaje karat na pamieci itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do karty zmiana BIOSU nic nie pomoże to zależy od zastosowanych układów i pamięci , prolinki z reguły sięsłabo kręcą , jedynie pomoze jesli dasz radiatory na pamieci i blue orba na rdzen

co do FIFY po co ci serial wystarczy jak same 1 wpiszesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

co do karty zmiana BIOSU nic nie pomoże to zależy od zastosowanych układów i pamięci , prolinki z reguły sięsłabo kręcą , jedynie pomoze jesli dasz radiatory na pamieci i blue orba na rdzen

Mam Prolink GF4 MX 440

jądro 275/330

mem 400/480

i co słabo sie kręci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Mam Prolink GF4 MX 440

jądro 275/330

mem 400/480

i co słabo sie kręci ?

Czasami zdarzy się też procek AMD, który dobrze się kręci :wink:

Może po prostu masz szczęście. - a pamięci masz bez artefaktów, bo u mnie idą znacznie więcej niż 460@530, ale już mam straszne artefakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmiana biosa moze jeszcze pogorszyc mozliwosci podkrecania .. bo czasem producenciu kart obnizaja taktowania kart aby zmniejszyc pobor mocy .... najlepszym sposobem jest dobre chlodzenie i nic wiecej ale to i tak nie zawsze pomaga ... trzeba kombinowac i tyle .. jak sie nie uda to trudno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...