Skocz do zawartości
moulder

3x512?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie mam w kompie pamieci 2x512 w dualu Hynixa. Zastanawiam sie nad kupnem jeszcze jednej kosci 512. W zwiazku z tym mam pytanie. Czy ta jedna dodatkowa kosc bedzie w takim przypadku chodzic w single channel, a pozostale dwie w dualu? CZy nie pogorszy mi sie wydajnosc? Nie mam narazie kasy na dwie dodatkowe kosci, dlatego zastanawiam sie nad kupnem na razie 1 (do F.E.A.R.'a :-)). Moj konfig to Asus na NF4 i Venice 3000+@2700Mhz. Z gory dziekuje za wszelka pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nf-4 nie ma mozliwosci puszczenia 3 kostek. 1,2 albo 4. Do tego z pamieciami 2 stronnymi sa straszne problemy - u mnie przy 4 kostkach w ogole komp nie odpala, a chyba wszystkiego probowalem ;) pisze zebys nie wpakowal sie tak jak ja - teraz musze je sprzedawac bo okazalo sie, ze giga ramu moge sobie wsadzic w... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nf-4 nie ma mozliwosci puszczenia 3 kostek. 1,2 albo 4. Do tego z pamieciami 2 stronnymi sa straszne problemy - u mnie przy 4 kostkach w ogole komp nie odpala, a chyba wszystkiego probowalem ;) pisze zebys nie wpakowal sie tak jak ja - teraz musze je sprzedawac bo okazalo sie, ze giga ramu moge sobie wsadzic w... ;)

OK. Dzieki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi