moulder Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Witam Obecnie mam w kompie pamieci 2x512 w dualu Hynixa. Zastanawiam sie nad kupnem jeszcze jednej kosci 512. W zwiazku z tym mam pytanie. Czy ta jedna dodatkowa kosc bedzie w takim przypadku chodzic w single channel, a pozostale dwie w dualu? CZy nie pogorszy mi sie wydajnosc? Nie mam narazie kasy na dwie dodatkowe kosci, dlatego zastanawiam sie nad kupnem na razie 1 (do F.E.A.R.'a :-)). Moj konfig to Asus na NF4 i Venice 3000+@2700Mhz. Z gory dziekuje za wszelka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 przy dualu musi byc parzysta liczba pamieci czyli 2,4,6 itd - przy nieparzystych jest single Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moulder Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Tak, w dualu musi być parzysta liczba, te dwie co teraz masz również będą chodziły w single.OK, rozumiem. Czyli nie ma sensu. W single mialbym za duzy spadek wydajnosci. Dozbieram kase i kupie od razu 2 kosci:-) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 mnie na 3 kostkach komp nie odpala :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 na nf-4 nie ma mozliwosci puszczenia 3 kostek. 1,2 albo 4. Do tego z pamieciami 2 stronnymi sa straszne problemy - u mnie przy 4 kostkach w ogole komp nie odpala, a chyba wszystkiego probowalem ;) pisze zebys nie wpakowal sie tak jak ja - teraz musze je sprzedawac bo okazalo sie, ze giga ramu moge sobie wsadzic w... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moulder Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 na nf-4 nie ma mozliwosci puszczenia 3 kostek. 1,2 albo 4. Do tego z pamieciami 2 stronnymi sa straszne problemy - u mnie przy 4 kostkach w ogole komp nie odpala, a chyba wszystkiego probowalem ;) pisze zebys nie wpakowal sie tak jak ja - teraz musze je sprzedawac bo okazalo sie, ze giga ramu moge sobie wsadzic w... ;)OK. Dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...