szczypior Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Co oznaczaja przy pamieciach te liczby? Czy to oznacza do jakiej płyty głownej pasują? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 timingi pamięci DDR2 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) wybralem sobie ramy Geil 1GB DDR2 533Mhz Dual 4-4-4-12 i zapytalem sie znajomego co o nich sądzi, on mi odpowiedział "moze lepszym pomyslem byloby kupienie szybszych pamieci 400 ktore w dualu dadza ci 800". Czy chodziło mu o wlasnie timing? Jesli tak to o jaki? Edytowane 10 Marca 2006 przez szczypior Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Witam serdecznie przelatałem forum wszerz i w zdłuż, i wszyscy sie porozumiewają 2,5,3,4,7 albo inne timingi jestem nowy a kupiłem sobie Abita An8. Wchodze do biosu i co widze? blink.gif cas latecy row cycle time row refresh ras to cas delay ras to ras delay min ras precharge time ras precharge time write recovery time write to read delay read to write delay no i masz babo placek gdzie wpisać te 2,5;3;4;7 i czy ruszac inne wartości oprócz tych 4 podanych? kupiłem tez patrioty xblk 2x512 na samsungach tccd i one chodzą ma 2,2,2,5 a na fsb 533 3,4,4,8 przy napieciu 2,8 gdzie to wpisać i co zrobić z pozostałymi wartosciami HELP!!! Nie naduzywając waszej uprzejmosci powiedzcie coś dobrego o tych pamieciach i co mozna z nimi zrobic moja MOBO lata do 340 htt a venice do 2,9 MHz pozdrawiam i piszcie ile wlezie icon_wink.gif Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 XBLK powinny latac do okolic 300Mhz przy 3-4-4-8 lub nawet wiecej jezeli bedziesz mial szczescie. zaczynajac od poczatku rozbijajac podane przez Ciebie 2,5-3-4-7 2,5 to Cas latency 3 to Ras to Cas delay 4 to ras precharge 7 to row cycle time ze zmiana pozostalych timingow tez mozesz pokombinowac jednak wsztrzymaj sie narazie z ich ruszaniem do czasu az bedziesz bardziej doswiadczony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 TCCD latają 300 MHz 2,5-4-4-8 to i tak słabo, dobrze to na 2,5-4-3-8 :wink: oczywiście z 1T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczypior Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 jaki timing musza miec pamieci Geila i Kingstona zeby osiagały 400Mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 poczytajcie faq i przejdzcie sie na podstawowe zagadnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 wybralem sobie ramy Geil 1GB DDR2 533Mhz Dual 4-4-4-12 i zapytalem sie znajomego co o nich sądzi, on mi odpowiedział "moze lepszym pomyslem byloby kupienie szybszych pamieci 400 ktore w dualu dadza ci 800". Czy chodziło mu o wlasnie timing? Jesli tak to o jaki?Ten Twój znajomy to patrze, że zasługuje na tytuł lola roku :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...