Skocz do zawartości
fisher_nh

Kodak Cd43 ,c330 ,c340

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie nadszedł dzień wypłaty więc trzeba coś zakupić pierwszą cyfrówke dla amatora wybór padł na któryś z tych modeli kodaka. Załóżmy ,że kazdy z nich kosztuje 450 zl który model wybrać ??

Co to za model CD43 parametry te same (c330) z tego co zauwazylem rozni sie tylko wejsciem na karte tu jest na XD ,a w c330 SD ,MMC ... Czy tylko taka jest różnica ? aparacik ten jest tanszy od c330 i stad moje pytanie.

i kolejne pytanie jesli mam mozliwosc kupna c330 i c340 w takiej samej cenie to ktorego wybrac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie moja ospowiedz wiele Ci pomoze bo miałem 2 z 3 wymienionych tu aparatów.

Mianowicie posiadałem C330 przez dokładnie miesiac do 31.01.06, wówczas powedrował na gware bo mocnym uderzeniu w obiektyw :mur: Serwis kodaka jest tragiczny albo ja miałem takiego pecha ( podobno reorganizacja pracy w serwisie ). Nie miałem aparatu przez 36dni!!!!!! W miedzy czasie zwiedził blisko polowe europy :lol2: porazka... Jako ze c330 juz nie produkuja dali mi newke c340

Co do jakosci obrazu to niestety nie mam duzego porównania bo c330 zrobiłem bardzo mało fotek-brak wowczas ładowarki. Jednak matryca 1/2,5 w obu modelach niezbyt dobrze rokuje na poziom szumów biorac pod uwage ze c340 ma 5MP a c330 4MP.

W[ciach!]****** idiot lampa błyskowa!!!! Ponizej zamieszczam fotke która zrobiłem bramce w moim ogrodzeniu z probka zdolnosci psa sasiada chcacego dostac sie na moje ogrodzenie. Podczas robienia tej fotki lampa wlasczyla sie!! nie to juz przesada aby przy dosc dobrych warunkach oswietleniowych blyskała!! dobrze ze choc mozna ja wylaczyc

Dołączona grafika

karty xd sa drozsze od sd wiec nie wiem czy jest sens inwestowac w cd43

Pradozernosc jest na dobrym poziomie. Na 2x2100mAh aku SANYO zrobiłem ok 330 fot a w tym ok 260 z flashem.

Na 256MB kingston miesci sie ok 210 fot w 5MP

osobiscie to polecam poszukac jakiegos canona ale niestety uzywanego z serii axx np w okolicach 450zł a75

jednak z wyborem to musisz sam zdecydowac, ja bede zmieniał kodaka bo nie ma manula czego mi brak. Do rodzinnych fotek powinien w 100% wystarczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi