dem Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 dem a jaki to model budy ? LBX ? bo bez koszyków się myle :) DX-01B-D-U @Xtreme Addict Widocznie mamy inne wentyle ;) Szczerze mówiąc, to nie mam ponownie ochoty wyjmować mobo z budy, aby zamontować blok NB. Gdybym zakładał wszystko od nowa, to wtedy owszem pokusił bym sie na ten blok, ale teraz ...jestem zbyt leniwy. Za to kupiłem inny gadżet od Misia + jeszcze jedna istotna zmiana . Szczególy niebawem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Raczej powiedziałbym, że mamy inne kryteria ciszy :wink: PS znam ten ból wyciągania płyty itp. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Nastąpiły drobne zmiany. Oto sprawca całego zamieszania: Całość zmieniła się bardzo nieznacznie i prezentuje się następująco: Dementuję również moja wcześniejszą wypowiedź odnośnie węży Innovateka. Węże reagują na światło UV i pięknie wyglądają w świetle tejże katody. Niestety jakość zdjęć nocnych jest fatalna, za co przepraszam, ale nie mogłem się dogadać w tej kwestii z aparatem ;) Jest to wersja przejściowa układu, więc nie starałem się by to wyglądało pięknie. Planuję niedługo założyć blok na NB (jednak), oraz zmienić położenie reza (to znaczy będzie on stał w tym samym miejscu, jednakże będzie włączony w układ przed pompa). PS. Pompeczka jest mmmniam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Niczego sobie pompa :). Tylko zastanawia mnie to, dlaczego pompuje ona ciecz do zbiornika? Jesli jest tak faktycznie, to jest mozliwe ze zle dokreconym korkiem zbiornika wyleci ciecz. Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Niczego sobie pompa :). Tylko zastanawia mnie to, dlaczego pompuje ona ciecz do zbiornika? Jesli jest tak faktycznie, to jest mozliwe ze zle dokreconym korkiem zbiornika wyleci ciecz. Zabrakło mi węża, żeby wstawić rez przed pompę (z karty graficznej wąż musiałby iść do rezika, z rezika do pompy i z pompy - dłuuugi wąż - do chłodnicy). Będzie to zmienione w wersji finalnej. A koreczek jest bardzo dobrze uszczelniony, tak więc nie ma obaw o wyciek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zmien tylko wezyki na kroccach pompy i bedzie dobrze. Przynamniej tymczasowo. IMO kolejnosc blokow nie ma az takiego znaczenia. Zmieni sie tylko kierunek przplywu cieczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Powiedz cos wiecej o pompce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 No i fajnie. Jak z glosnoscia tej pompki? Aha, i nastepnym razem moze zlituj sie nad posiadaczami lacz ponizej 1 Mbit i zmniejsz troche fotki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) ładnie dem ... znacznie bardziej mi sie podoba niz coolriver.. ale ułozenie rzeczywiscie woła o pomste do nieba ... no i ułozenie tez ... zmien to i w rev 1.1 bedzie sycic ;] pozatym za cholere nie kumam jak w tym układzie klocków napelniles uklad :/ p.s: chyba za mocno skreciles sruby abadona .. bo wygiety jest dosc mocno .. juz wczesniej to zauwazylem Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) Zmien tylko wezyki na kroccach pompy i bedzie dobrze. Teraz już nie będę się z tym bawił. Wszystko poprawię w finalu. Powiedz cos wiecej o pompce. Zajeżysta ;) ...wystarczy? :D Jak z glosnoscia tej pompki? Aha, i nastepnym razem moze zlituj sie nad posiadaczami lacz ponizej 1 Mbit i zmniejsz troche fotki Jaka głośnoscią? ;) Cud, miód i orzeszki - nie powiem, że jej nie słychać w ogóle, ale jak zamkę budę, to ....jej nie słychać w ogóle. Na dodatek jest to wersja o przepływie 600l/h (najmocniejsza - słabsze mają 420l/h), więc teoretycznie mógłbym podpiąć ją pod kontroler obrotów Zalmana i puścić ją na powiedzmy 7v, ale po co? Apropo fotek... następne będą mniejsze ;) ale ułozenie rzeczywiscie woła o pomste do nieba ... no i ułozenie tez ... zmien to i w rev 1.1 bedzie sycic ;] p.s: chyba za mocno skreciles sruby abadona .. bo wygiety jest dosc mocno .. juz wczesniej to zauwazylem Wszystko będzie cacy w rev. 1.1 :) Z tymi śrubami od Abadona, to miałem niezłe jazdy. Generalnie są za krótkie do moje karty. Więc, albo kupię dłuższe, albo przełożę adapter na drugą stronę (zyskam jakieś 2mm). pozatym za cholere nie kumam jak w tym układzie klocków napelniles uklad :/ Lepiej nie pytaj :lol: Grunt, że mi się udało (choć był to Grunwald) ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Musiałem budę postawić do góry dnem Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Z tymi śrubami od Abadona, to miałem niezłe jazdy. Generalnie są za krótkie do moje karty. Więc, albo kupię dłuższe, albo przełożę adapter na drugą stronę (zyskam jakieś 2mm).dziwne .. u mnie w kij zostalo miejsca jeszcze .. a nie sadze zeby rdzen 7800 odstawal duzo bardziej od karty niz rdzen 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Muszę przełożyc adapter pod spód (zyskam 2mm). Nie wiem jaką masz rewizję swojego Abadona, ale ja mam nową i spód nie jest płaski, tylko ma taką stopkę (schodek), co automatycznie powoduje, że cały blok jest nieco wyższy, a zatem większa jest odległość od zapinki, do laminatu karty. A śróbki zostały chyba tej samej długości (co w bloku z całkowicie płaskim spodem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Ja zalozylem go bez sprezynek. Bo faktycznie diebelnie trudno bylo abadona skrecic z nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Muszę przełożyc adapter pod spód (zyskam 2mm). Nie wiem jaką masz rewizję swojego Abadona, ale ja mam nową i spód nie jest płaski, tylko ma taką stopkę (schodek), co automatycznie powoduje, że cały blok jest nieco wyższy, a zatem większa jest odległość od zapinki, do laminatu karty. A śróbki zostały chyba tej samej długości (co w bloku z całkowicie płaskim spodem).mówisz o podfrezowaniu spodu .. tez mam takie podfrezowanie ... a rewizje mam te z niebieska ramka ... ;] przelozysz na dol to powinn byc dobrze ... wogole czemu nie dales srób i spręzynek na doł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Zakładałem blok zgodnie z instrukcją obsługi ;) Teraz zrobiłbym to inaczej. Człowiek uczy się na błedach, a z racji tego, iż był to mój pierwszy kontakt z wodą, błedów nie brakowało. __________________ Update Zrobiłem kilka nocnych fotek lepszej jakości: Edytowane 2 Kwietnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 hehe .. no widzisz .. a ja zalozylem po swojemu .. jakos lepiej mi sie podobalo ;] i wygodniej .. bo karta lezala normalnie a ja sobie moglem bloczek dokrecac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A jak sie sprawuje rez od Miśka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 mam to samo pytanie bo też o takim rezie mysle :wink: widziłem go już w realau i ładny tylko mniejszy niż to wygląda na fotach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Jeśli chodzi o funkcjonaność, to bardzo dobrze, szkoda, że nie jest ciut niższy, wtedy byłaby rewelka. Kilka zastrzeżeń miałbym natomiast do jakości wykonania, a dokładnie, do polerki pleksy. Ale nie jest najgorzej. Acha nie wiem dlaczego, ale koreczek jest pozbawiony oringa, więc należy sobie go samemu dokupić. Na moje życzenie Misiek zrobił mi otwór na diodkę w podstawie reza. Kapitalnie wygląda tak podświetlony (zdjęcia niestety nie oddają w pełni tego efektu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 no z tego co wiem to misiak jeszcze rezy dopracowuje to pewnie usunie te niedociągnięcia... na fotach i tam rezik mniam wygląda... kurde nie ejstem za okanmi itp ale te innovateci są bardzo fajne-kude kolejny wydatek do kibla będzie :cry: Acha pompencja jest cool- tamtą poprzednią jakoś nie bardzo akceptuje -moim zdanieniem ejst tandetna i tyle... Ta jesm miodzio ale na razie ze względów czysto finansowych mama atmana... Ale napewnoe w jakiejść kolejnej rev mojego kibla bęzie pompka 12v i bix3 extreme :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 jak zrobiles te fotki z swiatlem UV?? ja chcialem zrobic u siebie i fotki mi fioletowe wychodza :|:|:| ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wszystko zależy od aparatu i ustawień balansu bieli. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...