MróweK Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Witam Postanowiłem wymienić standardowe GŁOŚNE chłodzenie na jakieś ciche.Mój wybór padł na silencera vga ver3 bo jak się naczytałem to powinno być dobrze, ale nie jest. Ciche to to jest ale gorzej z odprowadzaniem ciepła. Nigdy nie zdejmowałem orginalnego chłodzenia i gdy montowałem silencera to ta podstawka nie pokrywa całkowicie tego procka na karcie.Karta jest poprostu ciepla, o wiele cieplejsza niż przy standardowym chłodzeniu( poprostu boje się że za jakiś czas coś pierdyknie bo grzeje się praktycznie cała karta i nie ważne czy silencet jest na high czy na low), i tu małe pytanie do tych co mają karty i się znają na chłodzeniu co polecacie ma być mega ciche no i by zbyt drogie to to nie było, myśle ze sam radiatorek może nie starczyć Chodzi mi poprostu o sprawdzone sposoby :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 to winno spasować pod twojego radka, ciche też będzie, no i niezbyt wygórowana cena :) jak masz więcej kasy to bierz to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Sam mam xc-80al i nawet na 5v jest jak dla mnie zdecydowanie slyszalny. Pozatym po jakims czasie wyciera sie :> Silencer na LOW radzi sobie z 9800 pro, wiec zdejmij i zamontuj jeszcze raz;) Pamietaj, zeby uzyc dobrej pasty (arctic silver 5, ceramiuque, ocz) ewentualnie mozesz kupic niebieskiego zalmana(15pln) i jakis 80mm zeby na to lekko dmuchal, naprzyklad arctic fan 3 BEZ tc na 5v (9pln) i powinno byc ok:) Zalezy, czy masz jakikolwiek przewiew w budzie. Ach, jakbys chcial tego xc-80al, to bede sie go pozbywal, ma niecaly miesac, prawie nowy, a kupisz taniej;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MróweK Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 thx za rade cos wylukam a co do tego twego pentagrama przetestuje od znajomego i bede wiedzial co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...