k@cper Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Plyta jak w temacie i w sigu. Bios mam najnowszy. Zainwestowalem sporo kaski w sprzet (zasilacz, buda, wentylacja budy) po to aby ruszyc procka i karte. I mam klopot z podniesieniem takowania szyny FSB. Otoz jak wejde w bios i chce podniesc FSB z 200 na 220 np. to jak wejde opcje nizej ustawia mi sie automatycznie na 400 i tak w kolko. malo tego to po restarcie komp juz nie wstaje i wyskakuje komunikat o FSB ze za wysokie lub cos w tym stulu. Jedyny ratunek to reset CMOS-u. Problem nie bylby dla mnie taki istotny bo szybe FSB moge podnosic z poziomu windy programem easy tune 5 ale slyszalem od kumpla ze takich rzeczy raczej sie nie robi z poziomu windy i ze nie jest to bezpieczne. Moze ktos wie jak obejsc ten problem i czy faktycznie nie robi sie tego z poziomu windy...bo jesli mozna to robic easy tune-em to wlasciwie juz nie ma problemu...tylko czy faktycznie mozna??? z gory thx za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biegi Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 tja z poziomu windy mozna aleeeee jak nie podniesiesz choćby o jeden MHz w biosie to nie załącza sie blokada na AGP/PCI i wtedy to faktycznie moze byc niebezpieczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@cper Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 tja z poziomu windy mozna aleeeee jak nie podniesiesz choćby o jeden MHz w biosie to nie załącza sie blokada na AGP/PCI i wtedy to faktycznie moze byc niebezpiecznetyle ze w biosie jak ustawie nawet 201 to mi wskakuje automatem 400 i za cholere tego zmienic nie moge...rozumiem ze blokada agp/pci jest w biosie ale gdzie???...tej funkcji akurat nie moge znalezc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...