Skocz do zawartości
Pilsner

2 plyty Gigabyte zjarane ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio postanowilem sprawic sobie nowego kompa, kupilem plyte glowna Gigabyte 7VAX, GF3 Ti200, 256mb DDR ramu, athlona xp 2000+ i obudowe megabajta z wbudowanym zasilaczem. Wszystko zlozylem jak nalezy, ale po wlaczeniu kompa nie dzialala klawiatura (diody na niej nawet nie mrygnely) a nad plyta zaczal unosic sie dymek spalenizny. Plyte oddalem do serwisu, gdzie obiecali wyslac ja do producenta. Ja w tym czasie znowu kupilem druga taka sama plyte, ale ta nawet sie nie wlaczyla - poprostu zaczal sie unosic z niej dym i komp juz nie wstal. Ja juz sie poddaje, co moze byc nie tak ? Komp byl na 100% zlozony dobrze. Czy moze byc to wina zasilacza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zaraz... kiedyś był podobny topik. Ktoś tu sobie złożył kompa na GB i po 2tyg. pracy wszystko poszło (dosłoownie) z dymem. Tyle, że tamta mobo to był 7VAXP, ale to większej różnicy chyba nie robi. Ciekawe... zdaje się, że musiały na sprzęt pójść niezłe napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod koniec września kupiłem Gigabyte'a 7VAXP rev 1.0,

pochodził 4 dni, i pewnego razu przy starcie powitał mnie komp

ciągłym piskiem :( . Padł kontroler pamięci. :x

Oddałem na gwarancję i dostałem to samo, (po 3 tygodniach :evil: ) tylko rev 1.1 :D

Teraz działa super. :D

Strasznie dużo takich "przypadków :?: :!: "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chwila zjarałeś pilsner 2 mobo??????

To najprawdopodobniej jest coś nie tak z zasiłką jak mówisz Megabajty (zasiłki ) nie należa do najlepszych - sam oddałem na gwarancje i dostałem innego noname'a ale tera mi chula i zero problemów....

Zastanów sie nad zasiłką

Szacuneczek

Ps. Witamy na forum:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy REv 1.0 a 1.1 na płytce gigabyte`a GA-7VAX ?.

I co moge poradzic na martwe ekrany . Mam do testów tego gigabyte i 1.7+ Antka 0,13. Chodzi na 2000Ghz ale przy ponownym uruchomieniu kompa ekran zamiera. Gdy wlacze i wylacze to jest ok. jest na to jakas rada ? moze wlasnie ten zasilacz niewyrabia , bo mam jakas kaszane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy REv 1.0 a 1.1 na płytce gigabyte`a GA-7VAX ?.

I co moge poradzic na martwe ekrany . Mam do testów tego gigabyte i 1.7+ Antka 0,13. Chodzi na 2000Ghz ale przy ponownym uruchomieniu kompa ekran zamiera. Gdy wlacze i wylacze to jest ok. jest na to jakas rada ? moze wlasnie ten zasilacz niewyrabia , bo mam jakas kaszane.

O w mordę!!! :D

Wrzuć na forum wynik w 3DMarku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak kupiłem GA7VRXP- to po tygodniu płyta pogniewała się na wszytskie myszki (ps2/com1&2/usb/) Poleciała do sklepu z którego brałem i dostałem bez dopłaty to VAXP i wqrwia mnie ten wiatrak systemowy. Ale niedługo zmienie na pasywny i będzie CISZA.

Coś ten GA maniane odwala.

Pozdr.

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebardzo moge , sprzedalem ostatnio GF3 ELsa i Gainwarda 650-Xp GS i teraz siedze na zabujczo szybkiej S3Trio :> lub Gf2MX 64bit. bleeeeeeeeee . czekam na dostawe 9500 128 :]

Może być nawet na tej - w końcu 2000GHz rzadko się zdarza :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... dostałem bez dopłaty to VAXP i wqrwia mnie ten wiatrak systemowy.

Ale niedługo zmienie na pasywny i będzie CISZA.

ja jadę na pasywnym (7VAX) standardowym od 3 tygodni - mam 40 - 45 C (bez żadnego nawiewu na radiator) i wszystko jest OK.

Jak będę proca prokręcał to zmienie na Zalmana ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...