Pilsner Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ostatnio postanowilem sprawic sobie nowego kompa, kupilem plyte glowna Gigabyte 7VAX, GF3 Ti200, 256mb DDR ramu, athlona xp 2000+ i obudowe megabajta z wbudowanym zasilaczem. Wszystko zlozylem jak nalezy, ale po wlaczeniu kompa nie dzialala klawiatura (diody na niej nawet nie mrygnely) a nad plyta zaczal unosic sie dymek spalenizny. Plyte oddalem do serwisu, gdzie obiecali wyslac ja do producenta. Ja w tym czasie znowu kupilem druga taka sama plyte, ale ta nawet sie nie wlaczyla - poprostu zaczal sie unosic z niej dym i komp juz nie wstal. Ja juz sie poddaje, co moze byc nie tak ? Komp byl na 100% zlozony dobrze. Czy moze byc to wina zasilacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zaraz zaraz... kiedyś był podobny topik. Ktoś tu sobie złożył kompa na GB i po 2tyg. pracy wszystko poszło (dosłoownie) z dymem. Tyle, że tamta mobo to był 7VAXP, ale to większej różnicy chyba nie robi. Ciekawe... zdaje się, że musiały na sprzęt pójść niezłe napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 zmien zasilacz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ja urzywam takiego zasilacza megebajta 300W i jest ok.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 pod koniec września kupiłem Gigabyte'a 7VAXP rev 1.0, pochodził 4 dni, i pewnego razu przy starcie powitał mnie komp ciągłym piskiem :( . Padł kontroler pamięci. :x Oddałem na gwarancję i dostałem to samo, (po 3 tygodniach :evil: ) tylko rev 1.1 :D Teraz działa super. :D Strasznie dużo takich "przypadków :?: :!: " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Fuck moża jakaś wadliwa seria, albo cuś?Niewiem, u mnie mobo się sprawuje BDB, zero problemów.Ale jak sądze jesteście chyba pierwszymi przypadkami na tym forum :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Mi się nic nie pali :wink: Co prawda płyta pod Intela ale też Gigabyte. Jest super. Spox jadę na magistrali 166MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 chwila zjarałeś pilsner 2 mobo?????? To najprawdopodobniej jest coś nie tak z zasiłką jak mówisz Megabajty (zasiłki ) nie należa do najlepszych - sam oddałem na gwarancje i dostałem innego noname'a ale tera mi chula i zero problemów.... Zastanów sie nad zasiłką Szacuneczek Ps. Witamy na forum:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Megabajt = Codegen = Codeshit = problemy. Jaśniej już nie moge :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Megabajt = Codegen = Codeshit = problemy. Jaśniej już nie moge :) e tam, zdarzają się krańcowe przypadki ale tyle tych zasiłek jest w obrocie i jakoś chodzą, po prostu koleś miał pecha :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 a powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy REv 1.0 a 1.1 na płytce gigabyte`a GA-7VAX ?. I co moge poradzic na martwe ekrany . Mam do testów tego gigabyte i 1.7+ Antka 0,13. Chodzi na 2000Ghz ale przy ponownym uruchomieniu kompa ekran zamiera. Gdy wlacze i wylacze to jest ok. jest na to jakas rada ? moze wlasnie ten zasilacz niewyrabia , bo mam jakas kaszane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 a powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy REv 1.0 a 1.1 na płytce gigabyte`a GA-7VAX ?. I co moge poradzic na martwe ekrany . Mam do testów tego gigabyte i 1.7+ Antka 0,13. Chodzi na 2000Ghz ale przy ponownym uruchomieniu kompa ekran zamiera. Gdy wlacze i wylacze to jest ok. jest na to jakas rada ? moze wlasnie ten zasilacz niewyrabia , bo mam jakas kaszane. O w mordę!!! :D Wrzuć na forum wynik w 3DMarku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 niebardzo moge , sprzedalem ostatnio GF3 ELsa i Gainwarda 650-Xp GS i teraz siedze na zabujczo szybkiej S3Trio :> lub Gf2MX 64bit. bleeeeeeeeee . czekam na dostawe 9500 128 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja jak kupiłem GA7VRXP- to po tygodniu płyta pogniewała się na wszytskie myszki (ps2/com1&2/usb/) Poleciała do sklepu z którego brałem i dostałem bez dopłaty to VAXP i wqrwia mnie ten wiatrak systemowy. Ale niedługo zmienie na pasywny i będzie CISZA. Coś ten GA maniane odwala. Pozdr. Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 niebardzo moge , sprzedalem ostatnio GF3 ELsa i Gainwarda 650-Xp GS i teraz siedze na zabujczo szybkiej S3Trio :> lub Gf2MX 64bit. bleeeeeeeeee . czekam na dostawe 9500 128 :] Może być nawet na tej - w końcu 2000GHz rzadko się zdarza :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 ... dostałem bez dopłaty to VAXP i wqrwia mnie ten wiatrak systemowy. Ale niedługo zmienie na pasywny i będzie CISZA. ja jadę na pasywnym (7VAX) standardowym od 3 tygodni - mam 40 - 45 C (bez żadnego nawiewu na radiator) i wszystko jest OK. Jak będę proca prokręcał to zmienie na Zalmana ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 No co fakt to fakt.Ten wiatrak na mostku północnym łądnie nawala :) .Też chcę go wymienić na zalmana.( pasywnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 A tak wogóle to ten wiatraczek na mostku to daje tyle co całe <span style="color:red;">[ciach!]</span>o.Posłuchałem się kolegi CthulpiSS i też zdjełem go i temp.Taka sama jak by on był :) .No może o jeden stopien wyższa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...