piterjazz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Witam, Mam jakis problem z instalacja systemu. Moze ktos z was bedzie wiedzial o co chodzi. Instaluje windowsa i w pewnym momencie pojawia sie niebieski ekran i napisane jest ze problem z pamiecia i trzeba zresetowac komputer. To bylo podczas instalacji windowsa Xp tak samo dzieje sie podczas instalacji windows server 2003 jak i linuksa. NIe wiem co to moze byc bo kiedys ten komputer dzialal normalnie. Np linkus z plytki wersja live odpala sie normalnie. co zrobic ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Przywroc domyslne ustawienia BIOSU, sprawdz pamieci programem typu goldmemory lub memtest. Jesli masz 2 kosci to zostaw tylko jedna. Sprobuj instalowac system na minimalnej ilosci podzespolów tj: mobo,dysk,proc,grafa i 1 kostka ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterjazz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 a czy to moze byc wina dysku ? Zrobilem tak jak mi mowiles i instalowal normalnime do pewnego momentu. Teraz juz nawet nie dochodzi w instalacji do formatu dysku. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Podaj dokładny konfig kompa. Jakie są błędy podczas instalacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...