Skocz do zawartości
Spiler86

250 Gb - Na Zwykłym Ata Maxtor? Seagate? A Może Samsung?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam jeden prosty problem, ale jakże ciężki, nie wiem jaki kupić dysk 250 gb na zwykłym ata.

W końcu nie na codzień kupuje się taki dysk.

Wacham sie między seagate 7200.8 albo 7200.9 i Maxtorem (czy pamięć cache 16mb to duży skok szybkości od 8mb ?)

ostatnio zauważyłem spadek cen maxtorów, czym to jest spowodowane? może jakiś spadek jakości?

WD raczej odpada. Co ciekawe coraz czesciej sie spotykam z pozytywnymi opiniami na temat Samsunga....

Pomóżcie , nie chce sie pozniej bujac z kiepskim dyskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili siedze na : Aopen ax3s - staruszek i celeron.

a pod łóżkiem mam sempa s.754 - 2600+ , 512kingston a za pare dni bede mial Msi k8n neo platnium.

Ona obsluguje sata ale do starej plyty juz go nie podlacze , ani nie pojde z nim do zadnego kolegi, bo nie maja płyt pos SATA.

Ogólnie chodzi mi o to zeby byl malo awaryjny zebym nie stracił tych "tysięcy" mp3.

Cenowo wszystkie dyski stoja podobnie, z poczatku chcialem maxtora, ale jak zobaczylem ze jego cena spadla i to duzo, to mi sie to zaczelo wydawac podejrzane, pozniej poczciwy seagate, a teraz wszyscy mówia tylko samsung i samsung.

mam starego ibm 30gb, ktory nieraz zaliczył glebe i seagate'a 60gb, do ktorego nie mam juz takiego zaufania.....

WD raczej odpada widzac co moj kolega ma z ta firma, co chwila mu pada 120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja na wszystkich kompach mam dyski maxtorka, fakt ze są troszke głosne ale transfer zajebisty (jesli masz obudowe marnej klasy to nie polecam bo chrupanie dusku jest bardzo denerwujace ale np w obudowie logic-a dyski są cichutkie). s4t1n a ty masz samsunga że sie wypowiadasz na jego temat?

P.S- mialem juz wiele maxtorkow i tylko maxtorkow ;-) zaczynajac od 2 gb <wow> konczac na 160gb i jeszcze zaden mi nie padl. A wiec jak najbardziej polecam.

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990
Ecuadoo ma być na ata a nie sata :mur: Ale też polece samsunga lub seagate ;] Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung SP2504C 250GB SATA II

Najlepszy dysk 250 GB - wygral wiele testow - natomiast co do dysku - kupilbym w sklepie komputerowym do ktorego masz latwy dostep - tzn. blisko Ciebie - wybierz ten ktory cieszy sie zaufaniem.

A z tego co napisales to chyba Proline.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi