Rikki Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 To ja ostani update o Frugo. Zielone rozczarowało, to już nie to co kiedyś ale za to pomarańczowe to przekozak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 A tak w ogóle to czemu wycofali go ze sprzedaży i dopiero teraz go wprowadzili ponownie ? Sam ostatnio widziałem w w sklepie i chyba się skusze. Pamiętam, że mi bardzo smakował zielony i pomarańczowy. Był jeszcze chyba biały o ile dobrze pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Firma która go produkowała lata temu plajtła, sprzedała prawa kilka lat temu próbowali to reaktywować nie wyszło, teraz kto inny nabył prawa i wydaje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 kwasior500 - jeszcze większego obrazka nie było? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 kwasior500 - jeszcze większego obrazka nie było? :| Aż się prosi o wrzucenie na skan w 20MPIX butelki MD :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 A tak w ogóle to czemu wycofali go ze sprzedaży i dopiero teraz go wprowadzili ponownie ? Firma która go produkowała lata temu plajtła, sprzedała prawa kilka lat temu próbowali to reaktywować nie wyszło, teraz kto inny nabył prawa i wydaje:)Konkretniej: Frugo pojawiło się w Polsce w 1996 roku, ale sześć lat później jego producent (Alima Gerber) wystawił markę na sprzedaż. Nabywcą została Krynica Zdrój, która kilka lat później zbankrutowała, a produkcji napoju zaprzestano. Pod koniec 2009 roku markę Frugo od syndyka odkupiła firma Aflofarm, która początkowo chciała znów wprowadzić Frugo, ale tylko na półki w sieci kawiarni Coffeeheaven i w delikatesach Alma. Ostatecznie uznała jednak, że potencjał Frugo wykracza poza jej zakres działalności. W marcu 2011 roku odsprzedała ją. Nabywcą została firma FoodCare. Ze smaków pamiętam, że na początku były trzy albo cztery (na pewno pomarańczowy, różowy i zielony i tym czwartym mógłby być jakiś ciemny/granatowy), a dopiero po jakimś czasie pojawiły się dwa nowe (biały i czarny). EDIT: Wg Wikipedii były cztery: żółte, seledynowe, niebieskie i czerwone O_o. O dwóch dodatkowych Wiki nie wspomina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Żółte pamiętam wizualnie, co do seledynu nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Było jeszcze czarne i smakowało dobrze :) Z nowego fruga piłem póki co zielone, niezbyt smakowało. Panowie! Sok Maurera, http://www.maurer.com.pl/, 30zł za 5l. Ostatnio znajomy przywiózł mi karton jabłkowo- miętowego, powiem Wam - zajebisty! Trzeba 'zużyć' szybko, bo soki nie są pasteryzowane ani konserwowane i otwarty zepsuje się po 2-3 dniach. A z napojów wysokoprocentowych - ostatnio kumpel dorwał jakąś niby-domowej roboty wódkę. Kolor jasno zielony, w środku łodyga mięty. Elegancko wchodziła :o Podobno facet który to robi, ma w ofercie również inne 'smaki' i mieszanki(lubczyk, sosna, jodła). Jak zdobędę butelkę to dam znać i wrzuce zdjęcia z etykietą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) Dzisiaj spróbowałem tego nowego Frugo. Był do wyboru tylko zielony, różowy i granatowy. Wziąłem zielony i przyznam, że jest całkiem dobry. Ostatnio piłem to dawno. Pamiętam za to że był bardzo smaczny. Nie za słodki i za kwaśny i właśnie mocno owocowy. Nie to co dzisiejsze napoje gdzie czuć cukier z domieszką owoców. Ten nowy też jest dobry, ale jednak czegoś mu brakuje. Nie wiem może po tylu latach próbowania innych soków straciłem już smak ;) Co do napojów alkoholowych to nie przepadam. Wódkę lubię pić czystą i ew. popić Colą jak nie jest się w formie. ;) Lubie za to Whiskey ze Spritem. Ale to już rozmowa na inny temat. Edytowane 16 Września 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 14 minut temu, Donny napisał: Ma ktoś moze wyciskarkę? Warto jest sobie takie urządzenie kupić? Dawaj od razu link do promowanego sklepu, co się będziemy oszukiwać jak na randce ze studentką SGGW. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) 4 godziny temu, Donny napisał: Ma ktoś moze wyciskarkę? Warto jest sobie takie urządzenie kupić? Tak, mam wyciskarkę r9 270..wyciska wszystkie soki z mojego i5... amanda99@, czekaj na riska, pewno rzuci linkiem... Edytowane 7 Września 2018 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...