djsilence Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 w poundlandzie (wszystko za 1Ł) są takie "świetlówki". zasilanie jest z zapalniczki w aucie, ale jest na 12v. zadziałałoby w kompie jakby to pod 12v wpiąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 W samochodzie jest dużo większe natężenie prądu! przyaloby się jak byś zrobił zdjęcie z odwrotu by bylo wiadomo jaki to ma pobór prądu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ok, we wtorek podjade do tego "funciaka" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 może to żelowa katoda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 ja mam cienkie katody ktore bracowaly w samochodze domontowalem kocowke od wiatraka i dziala mi swiatlo przy kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 a czy to napewno kosztuje tyle co nazwa sklepu? bo znajac te sklepy to roznych 'kfiatkóf' dwiadujemy sie dopiero przy kasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 naprawde kosztuje 1Ł :) mam od nich sporo rzeczy :) sprzedają nawet gry :) ostatnio byly WORMSy i Magix playR deluxe i wogole takie syfy. dobre mikrofony mają :) a kabelki USB sa po 1Ł wiec nieźle ( na ebayu są po 5) :] strzele we wtorek fote z napieciami i poborem mocy itp to finalnie zapytam czy to mi nie spier... kompa jak podlacze pod 12v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 bez przesady.. taka lapmka napewno nie pobiera kosmicznej energii... najwyżej 3..5W, dla zasialcza tyle co nic... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 bez przesady.. taka lapmka napewno nie pobiera kosmicznej energii... najwyżej 3..5W, dla zasialcza tyle co nic... :) 5W z 20 takich lampek i już mamy 100W z lini 12V zabrane... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 :lol: :lol: :lol: ale chyba nie bedziesz robil choinki wiec po co 20 takich 'neonikow" ?? a tak pozatym czy to sa normalne swietlowki czy 2 diody ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Przepraszam że troszke nie na temat, ale nie bede zakladac nowego topicu z jednym krotkim pytankiem..:P Mianowicie jak przyciemnić diode LED? Od razu napisze ze na zadne rezystory nie ma po prostu miejsca, chodiz mi raczej o przyciemnienie samej powłoki diody... Nie śmiac sie, elektronik ze mnie marny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Pomaluj ją pisakiem! Taki najprostszy pomysł! Może i zły! Można by ją torochę przyszlifować!] Ale z tym malowaniem to by wystarczyło! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Myslałem o tym, ale chciałbym zeby zachowała ona swoj oryginalny kolor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Czyli jaki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) 5W z 20 takich lampek i już mamy 100W z lini 12V zabrane... ;-) pff... 10000 diod LED i nawet TAGAN 500W niepodoła.. taż to chyba oczywiste, że autobus wozi więcej ludzi niż maluch ale 500 osób do niego nie wejdzie... :wink: co do przyciemniania diod... zastanów się.. Światło można przyciemnić albo zmiejszajac dostaraczną energię elektryczną (np. rezystor), albo zmniejszając przepuszczalność światła obudowy diody... Co innego nawet makgajwer by nie wymyślił... chyba że z czakiem norisem ... co 2 głowy to nie jedna.. :) Edytowane 14 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) one bardziej wyglądają tak (a raczej "właśnie" tak) http://www.allegro.pl/item89648618_zimna_k...eska.html#photo zatem LOL. na allegro są po około 20 zł a tu znalazłem źródełko za 5.5zl :) cool ktoś chce ? ;) Edytowane 14 Marca 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 one bardziej wyglądają tak (a raczej "właśnie" tak) http://www.allegro.pl/item89648618_zimna_k...eska.html#photo zatem LOL. na allegro są po około 20 zł a tu znalazłem źródełko za 5.5zl :) cool ktoś chce ? ;) wiec możesz przywieść wiecej i interes rozkrecić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Czyli jaki!ehehehe, a jaki może być? NIEBIESKI :lol2: Jeszcze raz sorki że sie wtrążalam w cudzy temat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 luzik, nie ma sprawy z wtrącaniem :) co do interesu :) jak ktoś zamówiłby większą ilość, to bardzo chętnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 co do interesu :) jak ktoś zamówiłby większą ilość, to bardzo chętnie :) zależy po ile byś sprzedawał od jednej sztuki i ile by trzeba było kupić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 przy ilości do 20 szt po 9zł, powyżej tej ilości 8zł Jesli sie nie śpieszy, to wysyłka może być wewnątrz kraju ( za ok miesiąc kobieta będzie wracać do PL) lub wysyłka z UK za około 5Ł (<to jeszcze sprawdze, ale z tego co pamiętam to wysyłka 15 CD kosztowała 4Ł) Nic tylko dolutować włącznik za 15gr i można sprzedawać za jakieś 18zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Do leborga: Spróbuj jakimś ciemno niebieskim markerem! Do djsilence: Głowe do biznesu to ty masz! Ale 9 zików to maks! I czy aby na pewno ty masz zimne katody! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 narazie to tylko spekulacje. kupię, przetestuje, porobie foty i pokażę, wtedy się pomyśli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 no to czekamy na wyniki testu i na zdjecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Zobaczymy fotki, jak to bedzie jak katoba czy neon to bede sie na to łapał z chęcią:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) coś wam powiem na temat artykułów z biedronki... Już niejednokrotnie na włąsnej skórze (dosłownie*) przekonwałem się że jeśli dany artykuł jest 50..60% tańszy niż podobne towary w innych miejscach to tutaj nei ma promocji.. tutaj jest robienie kleinta w konia i sprzedawanie mu chłamu. Zawsze taniej kupione artykuły ceciach!e dużo słabsza jakość... zazwyczaj z 2 metrów wyglądają one tak samo jak ich droższe odpowiedniki, a po bliższej degustacji okazuje się, że plastik jest kiepskiej jakości.. że to aluminium to zwykła badziewna stal, że ta elektronika to elektronika z lat 80tych... niespełnająca norm bezpieczeństwa... Dlatego ja nie ryzykuję już kopowania taniej tandety.. Bo nei oszukujmy się.. nikt w pełni funkcjonalnego sprzętu nie sprzedaje poniżej kosztów produkcji... Nagle się okazało że firma znalazła tańszy ssposób na wyprodukowanie czegoś co produkuje konkurencja? Chyba kosztem większej tandety... *kupiłem fajną metalową (bo byłe też plastikowe) piły ręczne... Cięcie klocka drewnianego skończyło się trwałą blizną na palcu serdecznym prawej ręki... Zdjęcia 10 sekund po wypadku nie pokażę żeby nie obrzdzić komuś jedzenia :D Edytowane 15 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) Pelzak, niestety nie mogę się do końca z Tobą zgodzić gdyż: 1. biedronka to syf, a Polska nie słynie z dobrej jakości produktów. 2. wyprzedaże robi się z dwóch powodów: a) produkt się nie sprzedaje (brak zapotrzebowania, słaba reklama lub niska jakość) b ) produkt jest wadliwy lub bliski terminu przydatności (lecz wg prawa musi być stosowna widoczna informacja o tym. Nie ma? Polski standard. Zraniłeś się wadliwym sprzętem? sprawa w sądzie>odszkodowanie) 3. tu jest Londyn, miejsce gdzie ludzie rozdają za darmo samochody i kompy pokroju Pentium III (www.gumtree.com dział Freebies) 4. kwestia ilu pośredników jest pomiędzy prywatnym sprzedawcą katod na allegro, a fabryką. Z pewnością jest ich przynajmniej 3. 5. Pundland to ogólnokrajowa firma która (jak widać na opakowaniu) ma produkowany "sprzęt" dla siebie(to nie jest reklama, też czasem mają syf), a jeśli taka biedronka która rówinież ma coś dedykowane dla siebie, a sprzedaje to w promocji o 50% taniej tzn że przez cały czas przed promocją zarabiała przynajmniej 60% robiąc wszystkich w balona. załóżmy teraz że katoda na allegro kosztuje 20zł, a sprzedawca zarabia na niej 4zł, bierze to od pośrednika który zarabiając 3zł bierze towar z hurtowni która rabiabia również 3zł, a ta bierze towar od producenta który zarabia na danej części mnóstwo gdyż faktyczny koszt produkcji to kilkadziesiąt groszy. Jak już pisałem wyżej > kupię>przetestuje i porobie foty. Jutro rano będę już w ich posiadaniu i okaże się co to za ustrojstwo ;) Edytowane 15 Marca 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Ja tez jestes ciekaw jak to wyglada. Z checia bym nabyl pare sztuk jak bedzie dobrze swiecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 w Twoim przypadku djsilence możesz mieć rację.. jednak mojego posta oparłem o doświadczenia z PROMOCYJNYM sprzętem... a biedronka posłużyła jako reprezentant kiczu i tandety... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Ok, kupione, przetestowane. szpszent okazał się diodką, ale na niezłych światłowodach. Foty poniżej. sprzedaż chyba nie wchodzi w grę, gdyż na allegro są neonki za 7zł :) po prostu się nie opłaca :) (ale sobie oświetle teraz kompa :twisted: hmmm, nie mam okna z boku, ups ;) ) Edytowane 16 Marca 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...