Skocz do zawartości
Katarzynka

Co Kupic? Znowu :d

Rekomendowane odpowiedzi

Z powodu braku Sempronow s939 3000+ w sklepach postanowilam dolozyc troche pieniedzy i kupic athlona. Ale nie wiem jaka wersje kupic, czy Venice czy Winchester. Czym one sie roznia od siebie??? Mam teraz ok 800 zl.

Ja myslalam o takim czyms:

Procesor

Chłodzenie

Płyta główna

Co o tym myslicie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestaw OK

venice i winchester to rdzenie jesli nie zamierzasz podkrecać to jest wszysko jedno które bierzesz

jednak vienice jest lepszy do O/C ewentualnie jedne z pierwszych winchesterów

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ktos mi jeszcze powie... jak sie sprawuje boxowy coolerek z tego A64???

http://egielda.com.pl/?str=art&id=863 (porównanie różnych wiatraków :) )

Co do gwarancji to faktycznie w apollo dają tylko 12 miesięcy a na allegro kupiłem z gwarą na 6 lat :-P

A co do procesora może warto dołożyć te 14 zł(w Apollo) i kupić Boxa - zawsze to dłuższa gwarancja a cena niewiele większa no i można sprawdzić jak sie sprawuje ten coolerek

Edytowane przez Craven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinnas odczuc. Pamietam, ze po przesiadce z Durona 900MHz na Thortona 2000+@2,1GHz odczulem spora roznice. Nastepnie przejscie na 64bit tez dalo sporego "kopa" (ale raczej juz nie w golym systemie, a w bardziej wymagajacych aplikacjach)

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi