Skocz do zawartości
kubi

Spadek Wydajności Na Nowym Systemie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno kupiłem sobie ASUS V9999 GF 680. Włożyłem do kompa .. odblokowałem potoki :) no i test.

Maksymalnie przy podkręcaniu na 325/700 @ 360/900 udało mi sie wyciągnąc w 3dmarku 10760 pkt. Bez podkręcania miałem około 10000 pkt.

Miałem małe problemy z kompem (zrzuty pamięci przy FSB 200mhz) i przeinstalowałem windowsa (myślałem, że przegiołem coś w rejestrach). Problem juz rozwiazałem i to w cale nie był windows :).No ale świeżaka postawiłem i się zaczeło:

Na sam początek nie mogę zainstalować sterowników, które oryginalnie dostałem od ASUSa (na płytce ... wczesniej poszło bez problemu). Po sciągnięciu ze strony asusa tych samych sterowników (wersja niżej(71) i wyżej(78) - tej samej nie ma(77) ) Wszystko ładnie się instaluje ( w między czasie sciągnołem i instalowałem sterki nvidi). Odpalam 3dmarka ... a tu 8600 pkt. Starałem się odtworzyć wszystko jak miałem w poprzednim systemie (Ustawienia rejestru, programy, defragmentacje itp), a nawet większyłem taktowanie pamięci i magistrali. Testowałem na róznych sterownika ( oryginalne nvidi, kilka róznych ze strony ASUSa, a nawet te z płytki (poprzez wymuszenie instalacji, bo normalnie nadal nie chciały się zainstalować).Wyniki w miarę podobne.

Mam podejrzenie, że może tu chodzić o rivatunera, który w jakis dziwny sposób nie odblokowauje mi teraz karty, pomimo iż jest napisane innaczej. Na testach niby karta chodzi troszke lepiej z odblokowanymi potokami, ale mam wrażenie że to nie jest to.

// Edit

Wyniki na oryginalnych steronika Nvidi 81.89

3Dmark 03 12p 5v : 7757pkt <-- tyle mialem na samym poczatku jak zakupilem kartę (na nie podkręconym procku)

3Dmark 03 16p 6v : 8288pkt

Prosze o pomoc

Pozdrawiem,

Kubi

Edytowane przez kubi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz kompa to telewizora ! Daj klonowanie i zastosuj...Nastepnie wyłącz klonowanie obrazu i odłacz kabel..

Sorry, ale poprostu nie moge sie oprzec pytaniu pt: "I co sie niby wtedy stanie?" :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi