Skocz do zawartości
czembix

Problem Z Abit Is7-e2 Pomocy!-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś byłby mi w stanie pomóc??? A sprawa wygląda następująco: Mam kompa z jakąs płytą Claytona postanowiłem zminic na cos lepszego wiec wczoraj zakupiłem płytę ABIT IS7-E2 rozebrałem kompa poskładałem wszystkie części podłączyłem co trzeba wciskam przycisk power...komputer się włącza kontrolki na płycie sie zapalają i nic....moinitor zupełnie nie reaguje poprostu nic sie nie włącza oprocz kontrolek i wiatraków...aha HDD LED świci bez przerwy i speaker nie daje zadnego sygnału...o co w tym moze chodzić??? zaznaczam ze wszystkie komponenty tj. Procek, pamiec, HDD sasprawne bo sprawdzałem na innym kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc. Wydaje mi sie na 90% ze procek jest zle założony.... miałem kiedys to samo i to właśnie był źle założony procek;] wcisnołem go na chamca i powyginałem 5 nóżek w p4.....a dlaczego??...... bo na płycie była taka nóżka którą wpierw trzeba dźwignąc a potem wsadzic procek a ja o niej zapomniałem;];]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest Celeron 1,7 i chłodzenie napewno dobrze założyłem bo probowałem kilka razy na tej plycie i nie szło a na innej tak na tym samym chłodzeniu oczywsicie

Mam dla Ciebie złe wieści - to jest Celeron na rdzeniu Willamete a płyta na chipsecie i865PE, a więc to raczej razem nie będzie działać, ponieważ ten chipset obsługuje już tylko procesory od rdzenia Northwood do Prescott.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi