Duster Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Probowal ktos wsadzic Athlona Thoroughbred do plyty, ktora teoretycznie go nie obsluguje? Mam mobo Shuttle AK31 v3.1 i w specyfikacji napisane jest ze obsluguje procki 0,18 do 2100+ (na nowym biosie). Jako, ze padl mi procesor mysle nad zakupem nowego, ale 0,13 (z racji tego, ze mniej sie grzeje, nowsza technologia itp.). Zastanawiam sie jednak czy moge miec jakies problemy po tej "modyfikacji". Na oku mam 2200+ Thoroughbred. Jak myslicie, bedzie to smigac bezproblemowo? P.S Niestety plytka nie ma mozliwosci duzego OC, bo nie ma dzielnika FSB, wiec opcje typu 1700+@3000+ odpadaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 teoretycznie powinien działać i teoretycznie nie powinien :P, bo procek chodzi na fsb 133 i płytak powinna go osbłużyć, ale z kolei producent podaje że nie będzie działał. być może będzie działał, tylko będzie wykrywany jako unknown procesor. IMO lepiej by było zainwestować w nową mobo, choćby taką jak moja = koszt ~100zł. a procek pójdzie na niej napewno :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duster Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 No wlasnie. Jakby bylo Unknown processor to bym sie nie martwil. Dlatego zalezy mi na opinii osob ktore probowaly takich numerow u siebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buja4 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 jawsadzilem na ta plyte semprona 2200 czyli athlona w technologi 0.13U plyta wykrywala go jako athlona i chodzil tylko na fsb 133 wiec bo 166 nie dalo sie ustawic , wiec mysle ze bez problemu pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duster Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 A wiec plyta smiga bez zadnych updatow biosu na nowym procku 2200+. Na poczatku wykryla go jako Durona z FSB 100. Zmiana w biosie na 133 i wyszlo elegancko 1800MHz. Oczywiscie przy bootowaniu "Unknown processor" ale to mnie akurat nie boli :D Yeah :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...