sling Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 PC po kablu, Notebook bezprzewodowo podłączone do routera D-Link DI-624+. Sieć blokuje adres MAC (sklonowałem), IP wewnętrzny. Problem polega na tym, że niema netu. Próbowałem z IE, FIreFoxem i sieci brak. DNSy przydzielone z sieci, wszystko ustawione na AUTO i nic, ustawione na sztywno i nic. Dziwne jest to, że ping działa, po numerze IP i po nazwie, na PC i Notebooku. A dostępu przez przeglądarkę niema. W czym tkwi problem ??? Router jest napewno sprawny, bo testowałem na swoim kablu i wszystko jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) jezeli ping idzie do WANu z obu kompow to jedynynie brak( wykluczenie wady przegladarki ?) DNSow lub zle adresya mozesz dac screena z konfiguracji kompa (protokol TCP/IP ?) Edytowane 12 Marca 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) A w sieci nie masz zablokowanego podzialu internetu ? Dla pewnosci sproboj jeszcze otworzyc ta strone: 212.77.100.101 EDIT: Napisales, ze IP masz wewnetrzny, przydzieliles inna klase IP swoim komputerom niz ten, ktory otrzymales od ISP? Edytowane 12 Marca 2006 przez piterus90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 no nie gdyby mial blokade po " zywotnoosci pakietow " to przy pingach niektore by przeszly bylo by widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sling Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 jezeli ping idzie do WANu z obu kompow to jedynynie brak( wykluczenie wady przegladarki ?) DNSow lub zle adresya mozesz dac screena z konfiguracji kompa (protokol TCP/IP ?) Nie mogę zapodać screena, ale TCP/IP był ustawiony na auto jak i na "sztywno" i dalej było tak samo. Wydaje mi się, że ISP blokuje podział łącza po TTLu - ale to jeszcze sprawdzę. A w sieci nie masz zablokowanego podzialu internetu ? Dla pewnosci sproboj jeszcze otworzyc ta strone: 212.77.100.101 EDIT: Napisales, ze IP masz wewnetrzny, przydzieliles inna klase IP swoim komputerom niz ten, ktory otrzymales od ISP? Router automatycznie przydzielił kompom inne adresy niż ten od ISP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 napisz później jak czy udało ci sie to obejść czy nie i w jaki sposób :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 jesli jest tylko ttl=1 dla www to ping bedzie dzialac normalnie... podaj jaki masz IP na WAN i LAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sling Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 jesli jest tylko ttl=1 dla www to ping bedzie dzialac normalnie... podaj jaki masz IP na WAN i LAN Nie siedze teraz za tym kompem, ale z tego co pamiętam to adres WAN został przydzielony od ISP, zaczyna się od 83.6X.X.X, a adres LAN jest przydzielony przez router (DHCP) i zaczyna się od 192.168.X.X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 A u gory mowiles, ze IP wewnetrzny :P Jak bedziesz w domu, to pusc pinga z pcta podpietego bez routera i wklej nam tu na forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sling Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 A u gory mowiles, ze IP wewnetrzny :P Wydaje mi się, że IP jest wewnętrzny, bo różni się od wychodzącego. Na kompie sprawdzałem poprzez ipconfig /all i jest inny od tego co mi pokazało na www.whatismyip.com , więc chyba jest wewnętrzny. Czy jestem w błędzie?? Jak bedziesz w domu, to pusc pinga z pcta podpietego bez routera i wklej nam tu na forum... OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 pusc ping na brame operatora i wklej jakie masz odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sling Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 No i wszystko jasne. Dzwoniłem do ISP i faktycznie blokują podział łącza. Bez problemu ściągną blokadę, ale muszę napisać podanie i podać adres krytyczny routera?? Co to jest adres krytyczny routera??? Czy chodzi tu o MAC adres?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 dokladnie, chodzi o MAC'a ;) hmm te blokade lacza mozna zmienic przez wpisane dobrego MAC'a na WANie i zapisac ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...