TheKrazy Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Siema, kupiłem niedawno płytę główną ASUS K8N, bardzo mnie zdziwiło to że w opcjach overclockingu nie ma opcji pokazanych w instrukcji jak np zmiana napięcia rdzenia.Po update biosa na wersje 1011 rowniez nic sie nie zmieniło. Czy wiecie co jest nie tak? czy moze byc to celowa zmiana w biosie wprowadzona przez sprzedawce płyty (kupiłem ją w ZNAKU i nie była fabrycznie zaplombowana) by nie podkrecac procesora ??? czy moze jest jakas kombinacja klawiszy ktora uaktywnia te opcje (tak jak CTRL+F1 wGigabyte). Dzięki. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 jakbyc troche poczytał na forum to bys sie dowiedzial ze zmiana napiecia na tej płycie jest mozliwa tylko z prockami posiadającymi C&Q czyli sempy od 3000+ w gore i A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 masz semprona 2800+ on jest bez C'n'Q zmiana V niemozliwa,tylko niektóre plyty posiaja zmiane dla tych procków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKrazy Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 z tego co widze w swoim biosie to mam opcje C&Q i ja wlaczylem, tylko nie widze zmiany napiec ;/ procka wykrecilem: fsb 275 ht 3 pamiec 133 napiecie standardowe 1,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKrazy Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 To masz dziwne napięcie standardowe ja mam 1.4V , 1.5V jest dopiero powyżej Semprona3100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 masz semprona 2800+ on jest bez C'n'Q zmiana V niemozliwa,tylko niektóre plyty posiaja zmiane dla tych procków. zdanie kolegi powinno wam wreście cos wytłumaczyć.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 no tak ale w biosie mam opcje C'n'Q i jest wlaczona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sen7 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Jest w biosie ale procesor nie obsługuje. :mur: masz semprona 2800+ on jest bez C'n'Q zmiana V niemozliwa,tylko niektóre plyty posiaja zmiane dla tych procków. Edytowane 13 Marca 2006 przez sen7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 no ok.. a czy jesli bede mial wlaczone te QnQ czy wylaczone to jakas rownica jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 no ok.. a czy jesli bede mial wlaczone te QnQ czy wylaczone to jakas rownica jest?Jeśli procek nie ma cnq, to płyta nie ma nic do gadania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dken Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 zainstalowalem za pomoca ausu update w windowsie bios 1011 i od tego czasu, zamiasta athlona 2000, mam AMD engineering sample 800mhz, pamiec nie 400mhz tylko 200mhz, przeflashowalem na starszy bios z plyty cd dolaczonej do plyty, nie pomoglo, kiedy chce zapisac zmiany w biosie, to pokazuje sie potem czarny ekran i pomaga tylko zmiana zworek CMOS. pozdrawiam i pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...