alberto56 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Jako ze nie lubie za bardzo Worklogów (ale nie muwie ze nie ma ciekawych ). Pokazuje juz w własciwie skonczoną bude. Jutro wrzuce jeszcze zdjecia z wnetrznosciami i małymi poprawkami. Jest to stara buda serverowa codegena. Pozdrawiam. Wrzucam parę nowych zdjeć , niestety Monitor zdąże zrobić dopiero w przyszlym tygodniu. Buda właściwie 98 % gotowa. Jeszcze tylko osłonka na okno i jedną katodę;). Klawiatura. Monitor z klawiaturą , niestety niezdążyłem zrobić przycisków ale był mi potrzebny i narazie ( ten tydzień ) tak zostanie ) A tu całość ;) Pozdrawiam ! I to chyba bedzie tyle ;) Edytowane 26 Marca 2006 przez alberto56 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Twój podpis mówi "666"... tak jak wygląd tej budy ;) demoniczne różki... podoba mi się surowy wygląd. nie podoba mi się malowanie i kolor zgnilizny ;) Edytowane 12 Marca 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) no no wszystko ładnie, estertycznie - widać że się trochę napracowałeś! Gratulacje! Trochę tylko mi te kółka nie pasują. EDIT: A myslałem że będę pierwszy :) Edytowane 12 Marca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 ładnie oprawiona, bez zbędnych bajerów, fajnie spasowane kolory. Kolce pod kolumny sycą :D Ale z tym nuclearem to troszkę przesadziłeś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Ale z tym nuclearem to troszkę przesadziłeś no faktycznie, raczej ARMY, a może to nie koniec? szyba zamocowana na nitach, czy tylko tak to wygląda? Edytowane 12 Marca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 To niestety tylko tak wyglada. Dzieki wszystkim. To jeszcze nie koniec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 taki.. hmm surowy ten mod .. ale widocznie taki właśnie ma być... Plus za to że dodałeś wiecej opcji niż tylko -o -k :).. ja bym dodał jeszcze wiecej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 na 2 fotce okno wyglada tak jakby bylo krzywo wyciete ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) no bo jest krzywo, gorna czesc idzie po skosie :D a tak btw to za duzo nitow na moj gust, pozatym widac ze robiles je od reki nic nie mierzac gdyz niektore sa o wiele blizej siebie niz inne @edit hmm teraz jak zauwazylem te koleczka na ktorych stoi buda to mi wyglada na szafeczke pod telewizor :D :D Nie sadzisz ze lepiej uzyc innych kółek bo te to meble wszystkie maja albo podkladki dac Edytowane 13 Marca 2006 przez Nawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Wiekszosc mierzylem ale w pewnych miejscach wolalem dodac jeden niz zostac z pusta przestrzenią, tak lepiej wygląda. okno jest troszkę krzywe ;) ale bedzie jakaś osłonka , jutro bądz pojutrze. Nity na blachach sa co trzy centynetry, ale jak zostawalo puste miejsce to wolalem dodac jeden tak lepiej wyglada. Nity na plastiku są co pięć centymetrów. @EDIT @Nawi - te kółeczka są orginalne od tej budy hehe . Edytowane 13 Marca 2006 przez alberto56 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 kojazy mi sei z akwarium ktore kiedys mialem [; tak samo zielone:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Daj zieloną, metalową siatkę za szybe i zrób zielone podświetlenie w środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Mi się podoba!!! Z tym zielonym podświetleniem to dobry pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Oswietlenie chciałem dać czerwone, ale po poradach jeszcze to przemyśle. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) no ja innego koloru podświetlenia jak zielony to w tej budzie nie widzę. Kup 2 katody i ładnie je schowaj w środku żeby nie było ich bezpośrednio widać, a żeby ładnie oświetlały wszystkie podzespoły. EDIT: daj może jescze zamiast tej siatki na szybę naklejkę tego typu (w końcu nuclear mod :wink: ): Edytowane 13 Marca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) kojazy mi sei z akwarium ktore kiedys mialem [; tak samo zielone:P Arnie.. akwarium było przezroczyste :D .. a zzieleniało bo niestety woda nie chciała się sama refreszować.. mimo usilnych starań... :lol: wiem coś o tym. Zwłaszcza że nie miałem FILTRA spamu... Tylko 2 procesy do odkurzania (kirysek.exe) i 1 do debugowania szyb (glonojad.exe) Poza nimi cała reszta procesów zasmiecała system... :twisted: Edytowane 13 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Arnie.. akwarium było przezroczyste :D .. a zzieleniało bo niestety woda nie chciała się sama refreszować.. mimo usilnych starań... :lol: wiem coś o tym. Zwłaszcza że nie miałem FILTRA spamu... Tylko 2 procesy do odkurzania (kirysek.exe) i 1 do debugowania szyb (glonojad.exe) Poza nimi cała reszta procesów zasmiecała system... :twisted:[ot mode on] nie ma to jak zboczenie zawodowe :wink: B) [ot mode off] uważaj zebyś nie przesadził z modem ;) czasami chce sie dobrze a potem kupa i zamiast pieknego moda wychodzi .... wiece co.... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Mod niestety zawieszony do srody (praca), postanowiłem nie składać jeszcze złomu, poczekam jak zrobie monitor do kompletu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 jak dla mnie za duzo nitow ale i tak misie podoba Pelzak Ty jestes zboczony a feee :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) jezus maria zażartowac nie można bo już 60% ludzi Cię posądza o bycie skrzywionym zawodowo :lol:.. Dla wszystkich, którym to przyjdzie jeszcze do głowy... JA JESTEM NORMALNY* No nic od dziś będę ujmował wszelkie żarty w tagi oznajmujące że to jest żart :twisted:, co by nieporozumień nie było.. :) *kiedy śpię... X] Edytowane 14 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Kiedy śpi się to chyba każdy jest normalny, choć lunatycy już się nie kwalifikują do tej kategorii Edytowane 14 Marca 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) następny który nie zrozumiał żartu? I próbuje wyjaśniać coś co jest z góry pozbawione sensu? :D :wink: Edytowane 15 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Wszystko piknie, ale jak na "nuke shelter" to powinien miec taka trojramienna wajhe do zamykania wrot. A wogole bardzo czysta i schludna robota. Podoba mnie sie to. A co do zartow i niezrozumienia. Proponuje zmienic nazwe dzialu na "MODYFIXACJE". Kto jest za niech trzy razy splunie pod lewym jajkiem, podniesie lewa noge na wysokosc bioder i zakrzyknie "to wszystko wina bialego kroliczka". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Nowe foty na pierwszej stronie - zapraszam ! Wrzucam parę nowych zdjeć , niestety Monitor zdąże zrobić dopiero w przyszlym tygodniu. Buda właściwie 98 % gotowa. Jeszcze tylko osłonka na okno i jedną katodę;). Edytowane 16 Marca 2006 przez alberto56 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 buda jest ok ale szczerze mówiąc to ta naklejka biohazard którą widzę już po raz enty jest wieśniacka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Naklejka zagrożenia biologicznego coś nie pasi do "radioaktywnego" kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) imho ta naklejka jest trochę dziarska już.. zawsze kojarzy mi sie z takim modem w PCKŚ... gdyby już musiał robić logo biohazardu czy rdioactiva to raczej... zrobiłbym je z np z pianki do uszczelniania okien lub lepiej z pacek murarskich i przykeił na okno... było by takie 3D logo, a efekt napewno bardziej piorunujący :) Gdyby jeszcze ponacinać te ramiona biohazarda opatrzyć plexiowymi paskami i doprowadzić prąd do teog logo, i podświetlić najlepiej na animowany kolor np czerwony to już by było pr0 :) Edytowane 16 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Hehehe dzieki wszystkim za porady , naklejka moze zostanie ale napewno tak to jeszcze nie bedzie wyglądało. Przypominam że to nie jest tylko projekt samej budy ! Mam nadzieje ze uda mi sie w weekend wrzucić zdjęcia monitora oraz klawiatury ! Pozdrawiam. Jeszcze jedno zdjęcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ładnie wygląda to podświtlenie, jedynie ten niebieski wyświetlacz od silverstona pauje jak ząb do [gluteus maximus], ale co poradzić. Naklejka rzeczywiście mało atomowa i nie za bardzo mi się podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 jak dla mnie naklejka może trochę oklepana, ale tym razem jej użycie jest w pełni uzasadnione... ten mod właściwie od począdku sprawiał na mnie wrażenie bardziej bio-hazardous niż nuclear ;) ta zieleń... :twisted2: Powiem jeszcze raz - jak dla mnie wzór do naśladowania: surowe, z pomysłem konsekwentnie zrealizowanym. Nic tu w sumie nie jest zbędne ;) no tylko ten niebieski wyświetlacz faktycznie trochę nie pasuje. Ale i tak mi się podoba bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...