Skocz do zawartości
alberto56

--nuclear Shelter Mainframe Mod-- Foty Monitora I Klawiatury W Pierwszym Poscie !

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze nie lubie za bardzo Worklogów (ale nie muwie ze nie ma ciekawych ). Pokazuje juz w własciwie skonczoną bude. Jutro wrzuce jeszcze zdjecia z wnetrznosciami i małymi poprawkami.

Jest to stara buda serverowa codegena.

Pozdrawiam.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wrzucam parę nowych zdjeć , niestety Monitor zdąże zrobić dopiero w przyszlym tygodniu.

Buda właściwie 98 % gotowa. Jeszcze tylko osłonka na okno i jedną katodę;).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Klawiatura.

Dołączona grafika

Monitor z klawiaturą , niestety niezdążyłem zrobić przycisków ale był mi potrzebny i narazie ( ten tydzień ) tak zostanie )

Dołączona grafika

A tu całość ;)

Dołączona grafika

Pozdrawiam !

I to chyba bedzie tyle ;)

Edytowane przez alberto56

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no wszystko ładnie, estertycznie - widać że się trochę napracowałeś! Gratulacje! Trochę tylko mi te kółka nie pasują.

EDIT: A myslałem że będę pierwszy :)

Edytowane przez malkstons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z tym nuclearem to troszkę przesadziłeś

no faktycznie, raczej ARMY, a może to nie koniec?

szyba zamocowana na nitach, czy tylko tak to wygląda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo jest krzywo, gorna czesc idzie po skosie :D a tak btw to za duzo nitow na moj gust, pozatym widac ze robiles je od reki nic nie mierzac gdyz niektore sa o wiele blizej siebie niz inne

@edit

hmm teraz jak zauwazylem te koleczka na ktorych stoi buda to mi wyglada na szafeczke pod telewizor :D :D Nie sadzisz ze lepiej uzyc innych kółek bo te to meble wszystkie maja albo podkladki dac

Edytowane przez Nawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiekszosc mierzylem ale w pewnych miejscach wolalem dodac jeden niz zostac z pusta przestrzenią, tak lepiej wygląda. okno jest troszkę krzywe ;) ale bedzie jakaś osłonka , jutro bądz pojutrze.

Nity na blachach sa co trzy centynetry, ale jak zostawalo puste miejsce to wolalem dodac jeden tak lepiej wyglada. Nity na plastiku są co pięć centymetrów.

@EDIT

@Nawi - te kółeczka są orginalne od tej budy hehe .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja innego koloru podświetlenia jak zielony to w tej budzie nie widzę. Kup 2 katody i ładnie je schowaj w środku żeby nie było ich bezpośrednio widać, a żeby ładnie oświetlały wszystkie podzespoły.

Dołączona grafika

EDIT: daj może jescze zamiast tej siatki na szybę naklejkę tego typu (w końcu nuclear mod :wink: ):

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kojazy mi sei z akwarium ktore kiedys mialem [; tak samo zielone:P

Arnie.. akwarium było przezroczyste :D .. a zzieleniało bo niestety woda nie chciała się sama refreszować.. mimo usilnych starań... :lol: wiem coś o tym. Zwłaszcza że nie miałem FILTRA spamu... Tylko 2 procesy do odkurzania (kirysek.exe) i 1 do debugowania szyb (glonojad.exe) Poza nimi cała reszta procesów zasmiecała system... :twisted:

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie.. akwarium było przezroczyste :D .. a zzieleniało bo niestety woda nie chciała się sama refreszować.. mimo usilnych starań... :lol: wiem coś o tym. Zwłaszcza że nie miałem FILTRA spamu... Tylko 2 procesy do odkurzania (kirysek.exe) i 1 do debugowania szyb (glonojad.exe) Poza nimi cała reszta procesów zasmiecała system... :twisted:

[ot mode on]

nie ma to jak zboczenie zawodowe :wink: B)

[ot mode off]

uważaj zebyś nie przesadził z modem ;) czasami chce sie dobrze a potem kupa i zamiast pieknego moda wychodzi .... wiece co.... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezus maria zażartowac nie można bo już 60% ludzi Cię posądza o bycie skrzywionym zawodowo :lol:.. Dla wszystkich, którym to przyjdzie jeszcze do głowy... JA JESTEM NORMALNY*

No nic od dziś będę ujmował wszelkie żarty w tagi oznajmujące że to jest żart :twisted:, co by nieporozumień nie było.. :)

*kiedy śpię... X]

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko piknie, ale jak na "nuke shelter" to powinien miec taka trojramienna wajhe do zamykania wrot. A wogole bardzo czysta i schludna robota. Podoba mnie sie to.

A co do zartow i niezrozumienia.

Proponuje zmienic nazwe dzialu na "MODYFIXACJE". Kto jest za niech trzy razy splunie pod lewym jajkiem, podniesie lewa noge na wysokosc bioder i zakrzyknie "to wszystko wina bialego kroliczka".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe foty na pierwszej stronie - zapraszam !

Wrzucam parę nowych zdjeć , niestety Monitor zdąże zrobić dopiero w przyszlym tygodniu.

Buda właściwie 98 % gotowa. Jeszcze tylko osłonka na okno i jedną katodę;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho ta naklejka jest trochę dziarska już.. zawsze kojarzy mi sie z takim modem w PCKŚ...

gdyby już musiał robić logo biohazardu czy rdioactiva to raczej... zrobiłbym je z np z pianki do uszczelniania okien lub lepiej z pacek murarskich i przykeił na okno... było by takie 3D logo, a efekt napewno bardziej piorunujący :) Gdyby jeszcze ponacinać te ramiona biohazarda opatrzyć plexiowymi paskami i doprowadzić prąd do teog logo, i podświetlić najlepiej na animowany kolor np czerwony to już by było pr0 :)

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe dzieki wszystkim za porady , naklejka moze zostanie ale napewno tak to jeszcze nie bedzie wyglądało.

Przypominam że to nie jest tylko projekt samej budy ! Mam nadzieje ze uda mi sie w weekend wrzucić zdjęcia monitora oraz klawiatury !

Pozdrawiam.

Jeszcze jedno zdjęcie ;)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie wygląda to podświtlenie, jedynie ten niebieski wyświetlacz od silverstona pauje jak ząb do [gluteus maximus], ale co poradzić. Naklejka rzeczywiście mało atomowa i nie za bardzo mi się podoba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie naklejka może trochę oklepana, ale tym razem jej użycie jest w pełni uzasadnione... ten mod właściwie od począdku sprawiał na mnie wrażenie bardziej bio-hazardous niż nuclear ;) ta zieleń... :twisted2:

Powiem jeszcze raz - jak dla mnie wzór do naśladowania: surowe, z pomysłem konsekwentnie zrealizowanym. Nic tu w sumie nie jest zbędne ;) no tylko ten niebieski wyświetlacz faktycznie trochę nie pasuje. Ale i tak mi się podoba bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi