dejk's Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Otoz mam teraz to co widac ponizej, zastanawialem sie nad taulatinem jakims jednak mam pytanie czy dalo by i to duza roznice wydajnosci ? I czy taka przerobka zadziala na intelu 440 bx , opcji szukaj uzlem i sie duzo dowiedzialem jednak jesli ktos zna sie na tym dobrze i moglby cos poradzic to niech da jakis kontakt . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Roznica w wydajnosci bedzie , a jak tulipanka podkercisz to bedzie wypasik. A co do moda to nie stety nic Ci nie poradze :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 przedewszystkim co znalazles taka przejsciowke co na tulatina bedzie?? jak tak to czy wiesz ile kosztuje (nie dawno czytalem ze baaaardzo duuuzo...). Jak znalazles to powiedz bo byloby cool miec na moim BX'ie tulatinka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Wyszlo cos takiego kiedys tylko ze drogie i nieoplacalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 dokladnie... bylo ale koszta 250zł... (o ile dobrze pamietam) !!! Czyli wychodzi ze dolozysz i masz spox nowa plytke!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ale gdzies na polskiej stronie widziałem jak przerobić tualatina żeby odpalił na BXie. Rzecz polegała na wyłamaniu kilku nóżek i połączeniu dwuch ścieżek. Całość została skręcona bodajże 1200 MHz na 1500 iles tam MHz a wiec bardzo ładnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 przedewszystkim co znalazles taka przejsciowke co na tulatina bedzie?? jak tak to czy wiesz ile kosztuje (nie dawno czytalem ze baaaardzo duuuzo...). Jak znalazles to powiedz bo byloby cool miec na moim BX'ie tulatinka :DNiedawno wsadziłem kumplowi Tualatina 1.1A w Abita BH6 używając zwykłej przejściówki SLOT1-FCPGA. Nie chce mi się kolejny raz pisać tego samego, więc daję linka: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17828&&start=20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejk's Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 opisy rozne czytalem jka pzrerobic ale alsnie bym chcial kogos kto zrobil to juz i od nieog sie cos dowiedziec :) a faktycznie 250 zeta na takie cosik troche uzo wiecej niz procek warty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ale to chyba cos nie tak, bo przecierz tulatiny maja fcpga 2 wiec to musialaby by wlasnie tak przjesciowka (chyba!! mowie, nie jestem pewny!!) oka. juz przeczytalem, tak to moze i moze byc, ale ja bez modow mowie, spoczko!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 FCPGA2 to tylko rodzaj obudowy, tzn. FCPGA2 ma blache ja jadrze ten a FCPGA nie ma,to jets jedyna roznica miedzy FCPGA a FCPGA2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 no nie wiem czy jedyna, ale wiem ze tulatinki na zwyklym fcpga nie pojda (no chyba ze te mody...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejk's Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 przedewszystkim co znalazles taka przejsciowke co na tulatina bedzie?? jak tak to czy wiesz ile kosztuje (nie dawno czytalem ze baaaardzo duuuzo...). Jak znalazles to powiedz bo byloby cool miec na moim BX'ie tulatinka :DNiedawno wsadziłem kumplowi Tualatina 1.1A w Abita BH6 używając zwykłej przejściówki SLOT1-FCPGA. Nie chce mi się kolejny raz pisać tego samego, więc daję linka:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17828&&start=20 tak lechoo tylko ze to ja zadnej przejsciowki nie potrzebuje a jak mozesz to podaj numerek gg lub cos innego to bym se z toba na temat samego moda pogadal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Tu http://www.overclockers.pl/czytaj.php?page...ge=tualatin_mod jest wszystko czego potrzebujesz , tak sądze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 z tego co sie orientuje to fcpga2 ma inne napiecia wiec jezeli plytka je obsluzy to powinno byc ok no i jeszcze upg biosa by sie przydal :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Modyfikacja na overclockers uwzględnia podniesienie standardowego v-core o 0.2 volta. ("zielone" połączenie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 z tego co sie orientuje to fcpga2 ma inne napiecia... SuperGonzo polecam przeczytac uwaznie ten watek http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=17165&highlight= zanim zaczniesz wypisywac glupoty (tam juz jednemu koledze lopatologicznie wytlumaczylem roznice) dejk's skoro masz CUBX (Socket370) to moda musialbys robic na plycie a wtedy za cholere jej nie sprzedasz -> zastanow sie czy warto bo nie masz pewnosci czy sie uda - jak zwalisz przejsciowke to gora 30zl w plecy, a kupno nowej plyty wiaze sie z troche wiekszymi pieniedzmi :( chyba ze kupisz to http://www.rosperos.com/konwert/PL-370T.html za "marne" 180zl - IMHO wyrzuconych w bloto :( powiem tylko ze na Twoim miejscu to kupilbym chlodzonko wodne i pokusil sie o wycisniecie max. co sie da z tego Celka 1000 "koperka" co masz teraz - jakby udalo sie puscic na 133MHz to zadne Tualatiny nie beda potrzebne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejk's Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 jeszcz ejedna sprawa jesli bym sie zdecydowal na przerobke to jakiego taulatina najlepiej kupic ? sprawdzalem w action to sa tlyko 1.2 i 1.3 w niewielkiej roznicy cenowej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ale przecież można przerobic sam procesor nie niszcząc płyty. Tak wynika z informacji na overclockers.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Najlepiej jest zrobic moda na przejsciowce np. SLOT 1 --> Fcpga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Masz racje Igor ale jeśli się juz ma socket 370 to się przecież nie będzie kupowało przejściówki z s370 na slot 1 i później z slot1 na s370 tylko po to by w tej drugiej zmienić kilka ścieżek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...