Skocz do zawartości
cybernorb

Poblem Ze Skanowaniem Antyvirusowym Online (ie)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niedawno zostawilem kompa wlaczonego i poszedlem do pracy. Jeden ze wspoldomownikow sciagnal jakis program i po uruchomieniu okazalo sie ze to byl wirus ktory zniszczyl caly system. Nie pozostalo mi nic innego jak format. Zainstalowalem windows XP z SP2 wszystko pasuje ale gdy chce wejsc na http://www.mks.com.pl i przeskanowac system IE zwraca komunikat ze moje ustawienia blokuja dostep ActivX. W ustawieniach zmienilem co sie da powlanczalem wszystkie mozliwe opcje wylaczylem wszystkie zabezpieczenia a dalej mam ten sam komunikat

Strone dodalem do zaufanych witryn i dalej nic. Czy ktos wie co to moze byc i jak to naprawic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to ciekawe... ja mam XP z SP1 i łatką na blastera..i na tym kończy się mój updejt Xpka :]... i o dziwo system śmiga bezproblemowo na każdym kompie ponad rok, po kilkaset godzin uptajmu :).. Można zatem wnioskować że im lepsze poprawki tym wiecej dziur :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge tylko doradzic:

antywir na kompie

mks od jakiegos czasu ( problemy z licencja, byli pracownicy w innej firmie itd. ) rzadko robi aktualizacje ( nie patrz na daty )- to juz nie ten program co kiedys,

poza tym via internet nie wykrywa wszystkiego

a jesli chodzi o IE to przejzyj dobrze zabezpieczenia ( na stronie mksa masz instrukcje co i jak )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi