Gość Matyss91 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Witam, jak wyciąśc okno w obudowie z domowymi narzedziami i zeby to ladnie wyszło??i czym dociąśc plexie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) nie no ludzieeeeeeeeeeeeee przecież to było z 10000000000 razy wystarczy wdusić "szukaj". 1. Wiertarka (dobra) + wiertła (równie dobre) ok. 4-5mm. Nawiercasz w małych odstępach na linii, potem wyłamujesz i wyrównujesz pilnikiem. Jest to opcja dla ludzi o mocnych nerwach. 2. Szlifierka kątowa - 29.90 + tarcza ~ 2zł - pozwala na wycięcie raczej prostych kształtów. 3. Miniszlifierka typu dremel - watro zainwestować ~60zł i wyżej. 4. Wyżynarka 29.90 - najtańsza i nie polecam. Lepiej zainwestować w coś z regulacją obrotów wtedy można ciąć plexi po zastosowaniu odp. brzeszczotu. Do plexi: 1. Łamanie - nacinasz nożykiem po linii kładziesz na kant stołu lub czegoś innego płaskiego i łamiesz. Tym sposobem złamiesz jenynie plexi do 3mm grubości. 2. Piła z brzeszczotem. 3. Wyżynarka z reg. obrotów. Edytowane 12 Marca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matyss91 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 no jak znam siebie to jak zwykle cos wpier..... no:) wiec czym to wyciąśc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) nie wyciasc tylko wyciac ;) zalezy co rozumiesz przez pojecie domowe narzedzia ;) nie w kazdy ma w domu wyrzynarke albo flexa wiec powiedz lepiej co masz do dyspozycji, a jak masz jakas hu... obudowe to mozesz i nawet nozyczkami to wyciac, bo teraz w budach daja blachy ciensze niz papier Edytowane 12 Marca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matyss91 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 no wlasnie moja ciolem nozycami i niezaladnie to wygląda i dlatego chcialem sie dowiedziec czym to tak ładnie wyciac zeby wszystko bylo prosiutkie i rowne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Jak zamierzasz modować to kup sobie dremela - przydatne, łatwe w obsłudze, wielofunkcyjne. Warto zainwestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) ja swoje ono (prostokąt) wyciąłem tak - obkleiłem wszystko taśmą malarską, co by nie porysować :) , markerem 1mm odrysowałem sobie wymiary okna, potem szlifierką kątową wyciąłem , tylko że jakieś 5-10 mm od właściwej krawędzi, resztę dopiłowałem ręcznie pilnikiem do metalu (polecam pilniki z Będzina, bardzo dobre - cena ok. 17 zł.). No i okienko jak ta lala :) a zamiast plexi to mozesz sobie wstawić szkło - ja za zwykła szybę 3mm, o wymiarach 37x32 dalem 3 zł :) a przymocowałem ją na mocną taśmę dwustronną, nie pamiętam jak się nazywała, ale kosztowała coś koło 11zł. A trzyma jak cholora :) Edytowane 12 Marca 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matyss91 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 taka normalną szybe?? to jak tak to jutro lece po szybe 45x40cm:) max to chyba 10zł:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Kup sobie najlepiej szybe ze szkła akrylowego bo zwykła szklana może się potłuc, a plexi szybko się rysuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matyss91 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 ile taka szyba kosztuje??no to ja chybe wezme 45cm dluga i 39wysoka bo bedzie na zawiasach i bedzie otweirana chyba sie wywierci w szybie 6 dziurek albo 4 na zawiasy??:):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 nie wiem dokładnie, chyba jest trochę droższa od plexi - zapytaj w hurtowni z takim asortymentem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matyss91 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 aha, to chyba jednak kupie normalna szybe i 2 zawiasy:) i bedzie ok:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 ile taka szyba kosztuje??no to ja chybe wezme 45cm dluga i 39wysoka bo bedzie na zawiasach i bedzie otweirana chyba sie wywierci w szybie 6 dziurek albo 4 na zawiasy??:):):) wiercenie w szybie szklanej nie jest wcale takie łatwe jak się wydaje :) szklarz za wywiercenie jednego otworu chciał 3 zł, a ze potrzebowałem 8 to wyszło by mnie to 24zł, dlatego też przykleiłem na taśmę i się trzyma :D jeśli nie wyżywasz się na kompie to raczej nie potłuczesz takiej szyby, no i walory estetycznie też ma niezłe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matyss91 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Nie wyzywam się:) stroi spokojnie w miesicu w ktorym bedzie sie ładnie prezentował ze szyba na całym boku i jakims podswietleniem takim błękitnym, w srosku buda jest wypolerowana na lustro i jest w miare pożadek:) wiec powinno byc OK:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 ja bym tam chyba jednak czuł dreszczyk strachu mając kompa ze szklanym oknem załadować do samochodu :] jak dla mnie, człowieka z czarną wyobraźnią, taka szyba odbija się na mobilności komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 zębami a tak na poważnie to: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Search&f=15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nawi Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 http://www.mod-planet.com/index.php?module...wpage&pageid=31 ...i wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 albo: http://futurelabs.pl/index.php?option=com_...id=29&Itemid=26 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 jasna ch.... temat wałkowany kilka jak nie kilkanaście razy !! wystarczyło poszukać :) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...