thical Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 prosze o porade w miare najtanszego ale dobrego tunera tv mogacego wyswietlac programy w nominalnej rozdzielczosci monitora LCD czyli 1280x1024 Ps. mam zamiar podlaczyc tylko kablowke Z gory dzieki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Praktycznie kazdy i zaden. Obrazu w takiej rozdzielczosci wyswietlic ze zwykłego sygnału się nia da, ale pratyczne na kazdym tunerze obraz moze byc skalowany do rozdzielczosci pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 jeslichcesz tania to taka styknie http://www.allegro.pl/item89833933_tuner_t...00_poszlo_.html a jesli masz troche wiecej kasy to moze cos takiego http://www.allegro.pl/item90370517_winfast...gwr_salon_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 a co myslicie o czyms takim ? : http://www.allegro.pl/item91297473_tuner_t...ilot_super.html I drugie pytanie do uzytkownikow WinFast 2000 XP EXPERT bo bardzo zachwalana jest ta karta : Czy ktos z was ma przy tym LCD i Jak to wyglada na waszych LCD ? Jeszcze raz dziex i pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 no fajna karta, nie musisz wlaczac kompa aby ogladac tv :) no ale za luksus trzeba zaplacic <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Może lepiej zainwestować w tuner cyfrowy? Za niedługo wszystkie kanały TV naziemnej będą nadawane w DVB-T i nastąpi wyłączanie stacji analogowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 @PrzemaS widze ze masz LCDka ale nie widze w opisie zebys mial jakis tuner. Jesli masz to jak to wyglada u ciebie na full screenie (da sie ogladac) i jaki masz tuner ? Co do tuner cyfrowego... Ja tam mam kablowke osiedlowa jej raczej nie zlikwiduja a w zupelnosci mi wystarczy wsumie tuner potrzebuje glownie do meczy pilki noznej zblizaja sie mistrzostwa a nie mam TV w pokoju tak pozatym to raczej z TV nie korzystam moze TVN Turbo czasem lub Discovery :rolleyes: Prosil bym jeszcze raz o podzielenie sie opinia kogokolwiek kto ma jakis tuner tv i LCD i oglada tv w full screenie a juz najlepiej jak ktos oglada w nominalnej 1280x1024 (jak to ogolnie wyglada) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 ->thical Te tunery ( analogi, cyfry , wszystko ) działają tak że jak masz pulpit ustawiony 1280x1024 i dasz na full screen to obraz wypełni cały ekran - interpolacja , wygląda to ok ( u Ciebie nie do końca bo TV ma proporcje 4:3 a Ty masz monitor 5:4 więc będziesz miał czarne paski na dole i górze ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 @PrzemaS widze ze masz LCDka ale nie widze w opisie zebys mial jakis tuner. Jesli masz to jak to wyglada u ciebie na full screenie (da sie ogladac) i jaki masz tuner ? tak mam lcd a tunera jeszcze nie mam tez sie zastanawiam jaki kupić wiec sie udzielam w tym temacie :) a rozdzielke mam ustawioną 1280x1024 i tez mnie interesuje jak to bedzie wyglądać i czy nie bedzie widać takich wielkich klatek pixeli :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Chyba sie zdecyduje na TV WinFast 2000 XP EXPERT bo jest popularne i nienajdrozsze jak mi jeszcze dzis ktos tego nie wybije z glowy to zamawiam na allegro i dam znac sam jak to wyglada na 1280x1024 przynajmniej ty @PrzemaS nie umoczysz :D Jutro zamowie wiec w polowie tyg ewentualnie koniec tyg. dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 napewno NIE uzyskasz takiej jakości jak na TV !!! wiec na codzień sie nie nadaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 napewno NIE uzyskasz takiej jakości jak na TV !!! wiec na codzień sie nie nadaje widze ze masz tego winfasta tylko niewiem czy LCD , czy sprawdzales moze jak on smiga w 1280x1024 na full screen . Pytam czy da sie ogladac czy ogromna pixeloza albo jakies dziwne stopklatki ? Nie bede siedzial 24h nad TV w kompie chodzi mi tylko czy da sie na spokojnie cos obejrzec w takiej rozdzialce bez lipy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 widze ze masz tego winfasta tylko niewiem czy LCD , czy sprawdzales moze jak on smiga w 1280x1024 na full screen . Pytam czy da sie ogladac czy ogromna pixeloza albo jakies dziwne stopklatki ? Nie bede siedzial 24h nad TV w kompie chodzi mi tylko czy da sie na spokojnie cos obejrzec w takiej rozdzialce bez lipy specjalnie dla ciebie zrobiłem teścik mam monitor lcd 17 no i jakość taka sama jak w 1024na 768 czyli da sie oglondać ale z pewnoej odległości jak siedzisz na krześle przy kompie to masz troszke rozmazany obraz ale z 2-3m jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 specjalnie dla ciebie zrobiłem teścik mam monitor lcd 17 no i jakość taka sama jak w 1024na 768 czyli da sie oglondać ale z pewnoej odległości jak siedzisz na krześle przy kompie to masz troszke rozmazany obraz ale z 2-3m jest OK Kurde dzieki za pomoc i checi. Przekonales mnie i zamawiam tego winfasta B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Nie mam LCD tylko CRT i u mnie w rozdzielczosci 1280x1024 obraz jest dobrej jakosci. A tak wyglada u mnie zrzut ekrenu z tunerka. W/g mnie nie jest zly mimo ze korzstam z 2xtrojnika bez wzmocnienia. Jak znjde czas to zamienie je na trojnik aktywny lub jeden z nich i wtedy sygnal powinien sie porawic :). Ale i tak nie jest zle. Jest ostry, kolory sa dobre itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Witam, jestem właśnie na kupnie tego "Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert" tunera. Z tym że ja nie mam żadnego sygnału cyfrowego w domy, tylko antene analogową, i chciałem zapytać jak ten tuner się spisuje na takiej antenie, jaki obraz itp. Nie chce go uzywac jako TV w pokoju, tylko zobaczyć coś ciekaweg raz na jakiś czaas jak co będzie. Jeśli ktoś ma ten tuner podłączony do anteny analogowej, to bardzo bym prosił o screny z programów polsat, i tvn. Dzięki. A co to tunera cyfrowego, to niestety nie jestem w temacie, np. jeśli kupie taki tuner, to jak nie mam cyfry+ czy dokodera polsatu to go nie wykozystam tak ? Z góry wielkie dzięki. sucker ten scren z tvn'u to z jakiej anteny ? cyfrowej czy analogowej ? Edytowane 14 Marca 2006 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 przynajmniej ty @PrzemaS nie umoczysz :D hehe masz racje :) a czy jak sie ma taka karte mozna nagrywać obraz?? i w jakiej jest jakości ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Rocky998 mam kablowke :). Co do kupowania dekodera to zalezy jaki dekoder czy taki ktor korzysta np. z anteny satelitarnej czy taki jaki byl na poczatku Canal+ czyli podpinanie do zwyklej anteny i wtedy sygnal kodowany jest dekodowany. Mysle ze chodzi ci o ten pierwszy dekoder. Wtedy potrzebujesz talerz, dekoder i karte dekodujaca. Taka karte dostaje sie po podpisaniu umowy z Cyfra lub Polsatem lub <nie moge tutaj powiedziec :P>. Ale jesli chcesz od czasu do czasu cos ogladnac to sobie daruj lub kup cos taniego, uzywanego bo szkoda 200zl. na sprzet ktory nie bedzie uzywany. Do tego jesli sygnal bedzie za slaby to obraz bedzie slabej jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziszek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Mam Winfasta DTV 1000T, do telewizji DVB-T. Można odbierać na dzień dzisiejszy TVP 1,2,3 Region; Polskie Radio 1,2,3. Lista nadajników DVB-T: http://radiopolska.pl/wykaz/polskadv.php Karta ma o wiele większe możliwości - PIP POP PAP (picture in picture, picture on picture i picture and picture) czyli oprócz time shiftu, oglądanie 2 kanałów jedocześnie, pozatym ma konkretne oprogramowanie - profesjonalne skiny (a nie cukierki od Windows Media Center). Model wyższy DTV 2000T jest hybrydowy, czyli odbiera cyfrową naziemną i analogową TV. Co do zwykłych kart analogowych polecam głównie Leadteka, miałem kiedyś AverMedia, PixelViev, ale jakość obrazu nie jest tak dobra jak w Winfast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Mam Winfasta DTV 1000T, do telewizji DVB-T. Można odbierać na dzień dzisiejszy TVP 1,2,3 Region; Polskie Radio 1,2,3. Lista nadajników DVB-T: http://radiopolska.pl/wykaz/polskadv.php Karta ma o wiele większe możliwości - PIP POP PAP (picture in picture, picture on picture i picture and picture) czyli oprócz time shiftu, oglądanie 2 kanałów jedocześnie, pozatym ma konkretne oprogramowanie - profesjonalne skiny (a nie cukierki od Windows Media Center). Model wyższy DTV 2000T jest hybrydowy, czyli odbiera cyfrową naziemną i analogową TV. Co do zwykłych kart analogowych polecam głównie Leadteka, miałem kiedyś AverMedia, PixelViev, ale jakość obrazu nie jest tak dobra jak w Winfast. Jeśli kupować to tylko cyfrowe zabawki - czyli to co Ty masz. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 @PrzemaS246 Powiem ci tak obraz jest calkiem dobry w tej rozdzielczosci bo w innej nie testowalem i tak jak mowil KAMILcom jak siedzisz z bliska jest tak sobie a tak jak ja przynajmniej z 2 metrow jest naprawde niezle. Druga sprawa jest to ze soft do tej kartya raczej sam PVR i moze stery to najwieksze gowno z jakim w zyciu mialem do czynienia.Ludzie kturzy sa za to odpowiedzialni do banda debili ktorzy albo nie maja pojecia o co be albo maja to gdzies. Wiec sam zdecyduj ale jesli chodzi o obraz to jestem raczej zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 @PrzemaS246 Powiem ci tak obraz jest calkiem dobry w tej rozdzielczosci bo w innej nie testowalem i tak jak mowil KAMILcom jak siedzisz z bliska jest tak sobie a tak jak ja przynajmniej z 2 metrow jest naprawde niezle. Druga sprawa jest to ze soft do tej kartya raczej sam PVR i moze stery to najwieksze gowno z jakim w zyciu mialem do czynienia.Ludzie kturzy sa za to odpowiedzialni do banda debili ktorzy albo nie maja pojecia o co be albo maja to gdzies. Wiec sam zdecyduj ale jesli chodzi o obraz to jestem raczej zadowolony. ok wielkie dzięki za relacje :) jeszcze poszukam a może znajde coś ciekawszego od tej pozycji co ty kupiłeś a jak nić nie znajde to kupie to samo :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dundc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Rocky998 mam kablowke :). Co do kupowania dekodera to zalezy jaki dekoder czy taki ktor korzysta np. z anteny satelitarnej czy taki jaki byl na poczatku Canal+ czyli podpinanie do zwyklej anteny i wtedy sygnal kodowany jest dekodowany. Mysle ze chodzi ci o ten pierwszy dekoder. Wtedy potrzebujesz talerz, dekoder i karte dekodujaca. Taka karte dostaje sie po podpisaniu umowy z Cyfra lub Polsatem lub <nie moge tutaj powiedziec :P>. Ale jesli chcesz od czasu do czasu cos ogladnac to sobie daruj lub kup cos taniego, uzywanego bo szkoda 200zl. na sprzet ktory nie bedzie uzywany. Do tego jesli sygnal bedzie za slaby to obraz bedzie slabej jakosci. a mozna prosic o jakies screen'y? obraz jest w lepszej jakosci? /bo skoro cyfrowy to chyba powinien?/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witam, jestem właśnie na kupnie tego "Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert" tunera. Z tym że ja nie mam żadnego sygnału cyfrowego w domy, tylko antene analogową, i chciałem zapytać jak ten tuner się spisuje na takiej antenie, jaki obraz itp. Nie chce go uzywac jako TV w pokoju, tylko zobaczyć coś ciekaweg raz na jakiś czaas jak co będzie. Jeśli ktoś ma ten tuner podłączony do anteny analogowej, to bardzo bym prosił o screny z programów polsat, i tvn. Dzięki. A co to tunera cyfrowego, to niestety nie jestem w temacie, np. jeśli kupie taki tuner, to jak nie mam cyfry+ czy dokodera polsatu to go nie wykozystam tak ? Z góry wielkie dzięki. sucker ten scren z tvn'u to z jakiej anteny ? cyfrowej czy analogowej ? Co rozumiesz przez "Antena analogowa"? Do tunera cyfrowego (stacjonarnego lub do kompa) potrzebujesz anteny satelitarnej, będziesz mógł wtedy oglądać setki programów niekodowanych (FTA) w zależności od satelity w jaki wycelujesz antene + programy kodowane (oczywiście jeżeli wykupisz abonament odpowiedniej platwormy np. cyfry+ czy polsatu cyfrowego ;)). Jakość TV cyfrowej jest oczywiście nieporównywalnie lepsza od analogowej (nie ma tu efektu śnieżenia, widocznego w obrazie spadku sygnału itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Co rozumiesz przez "Antena analogowa"? Do tunera cyfrowego (stacjonarnego lub do kompa) potrzebujesz anteny satelitarnej, będziesz mógł wtedy oglądać setki programów niekodowanych (FTA) w zależności od satelity w jaki wycelujesz antene + programy kodowane (oczywiście jeżeli wykupisz abonament odpowiedniej platwormy np. cyfry+ czy polsatu cyfrowego ;)). Jakość TV cyfrowej jest oczywiście nieporównywalnie lepsza od analogowej (nie ma tu efektu śnieżenia, widocznego w obrazie spadku sygnału itp. Nie potrzebujesz jeśli chcesz odbierać tylko DVB-T ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie potrzebujesz jeśli chcesz odbierać tylko DVB-T ...Tak jeśli chcesz oglądać całe pięć kanałów w czterech miejscach w Polsce :P. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...