AdAm_00 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) RANKING U/V* ;] - Dyskusja Doszedłem do wniosku, że tamten temat zostanie w krótkim czasie zaśmiecony więc to jest topic do dyskusji o niskich napięciach i do komentowania wyników w rankingu. Wszelkie uwagi jak usprawnić/zmienić/dodać coś do rankingu prosze kierować tutaj. Prosze wszystkich o niewypowiadanie sie w tamtym temacie bo będą za to kary w postaci %. Wyniki zamieszczane w tym topicu nie będą brane przeze mnie pod uwage. *undervoltaging ;] Edytowane 14 Marca 2006 przez AdAm_00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 no to ja zaczne małym pytankiem - na moim EPoXie cpu-z nie potrafi odczytac prawidłowo napiecia (pokazuje cały czas 0.032v), jedynie programik dołaczany do mobo (USDM) potrafi odczytać napięcie cpu, więc rozumiem ze screen zm sp2004 + cpu-z + usdm będzie liczony? z tego co wiem to na paru mobo tak jest, i to nie tylko EPoXa...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 no to ja zaczne małym pytankiem - na moim EPoXie cpu-z nie potrafi odczytac prawidłowo napiecia (pokazuje cały czas 0.032v), jedynie programik dołaczany do mobo (USDM) potrafi odczytać napięcie cpu, więc rozumiem ze screen zm sp2004 + cpu-z + usdm będzie liczony? z tego co wiem to na paru mobo tak jest, i to nie tylko EPoXa...;/mogles nie mowic i bys był I :P nową kategorie dla Ciebie by zrobili :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 mogles nie mowic i bys był I :P nową kategorie dla Ciebie by zrobili :P 2800mhz @ 0.032v :> ciekawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 zaatakujcie kategorie deafult.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 stosujecie zima colling itp robiąc te wyniki? ja robie wlasnie na default voltage wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) stosujecie zima colling itp robiąc te wyniki? ja robie wlasnie na default voltage wynik :) :> dobra, też atakuje default. Nie ma ze boli :D edit: ale cos za bardzo nie powalcze, 2520mhz to jedyny stabilny wynik ;/...(ale w porownaniu do starego 0538 to i tak duzo, bo ten stary robil 2300mhz na default :lol2: ) jutro będą sempy z nowej dostawy, jak bedzie jakis 0605 to wezme na testy, okaze sie lepszy - to go sobie zostawie ;] Edytowane 14 Marca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 walcz...moj wynik tez nie jest oszałamiający ale jak na sempa niezły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) walcz...moj wynik tez nie jest oszałamiający ale jak na sempa niezły :)2755 mhz 1,39v sempron 939 :) 1800@ 1,1v :D zapodam screeny jutro :) Edytowane 14 Marca 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 @dszywala ten wynik z 1,39v ma być na deafult czy do U/C ?? bo moge go zamieścić w deafult zgodnie z zasada 0.015v :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) 2755 mhz 1,39v sempron 939 :) 1800@ 1,1v :D zapodam screeny jutro :) ale Ty masz 939 wiec sie nie liczysz :P ja mowilem na s 754. a ja wlasnie mialem cudowna sytuacje. minelo 2h w stress prime i chce go wlaczyc i mi sie okienko nie pojawialo...w tle caly czas lazil i sie nie zwiesil...bosze i od nowa 2h. AdAm_00 a co jak płyta podaje realnie 1,38v-1,39v, a cpu-z 1,408v ?? Edytowane 14 Marca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) heh żeby dodkładnie wiedzieć ile jest na procu trzeba by mierzyć miernikiem :P Proponije zrobić tak, że żależne od ustawienia w biosie ;) proc ma 1.4V def. dałeś z biosu 1.4 więć jest def...a to, że mobo pokazuje 1.37V to już inna sprawa ;) Powinna się liczyć wartosc ustawiona z biosu :) bo na każdej mobo cpu-z inaczej zaniża/zawyża ;] Edytowane 14 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 ale Ty masz 939 wiec sie nie liczysz :P ja mowilem na s 754. a ja wlasnie mialem cudowna sytuacje. minelo 2h w stress prime i chce go wlaczyc i mi sie okienko nie pojawialo...w tle caly czas lazil i sie nie zwiesil...bosze i od nowa 2h. AdAm_00 a co jak płyta podaje realnie 1,38v-1,39v, a cpu-z 1,408v ?? moge ci zaliczyć ale chcesz do kategorii U/C czy deafult ?? moja zawyża tyle że ho ho :/ u mnie odczyty różnią sie średnio o 0.25v :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) no wlasnie mierzone miernikiem jest 1,38-1,39v...w biosie ustawione 1,4v a cpu-z jeszcze minimalnie zawyza... adam_00 hmm bo na tym teoretycznym default mam z 70MHz mniej niz na faktycznym 1,4v. jak ustawie faktyczne 1,4v to płyta pokazuje koło 1,42 czyli wychodze po za granice normy ... albo tak mysle i tak rekord swiata to nie jest wiec daj na default ;) za 1h 30 min dam wynik Edytowane 14 Marca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Sądzę że robienie osobnej kategorii dla default nie ma dużego sensu, bo co za różnica czy na procu jest 1,395 czy 1,400. Jak na 1,395 się wywali a na 1,400 nie, to jest już raczej kwestia szczęścia. No chyba że chodzi nam o to by uwzględniać procki które mają inne niż 1,4V defaultowe napięcie, ale wtedy pytanie do którego rankingu dodać wynik ma oczywistą odpowiedź - do obu. Poza tym np. żeby na DFI uzyskać w CPU-Z defaultowe napięcie to trzeba w BIOS-ie ustawić wyższe niż defaultowe. Kolejna moja uwaga dotyczy samej nazwy. Nie powinno być U/C bo to jest underclocking a przecież podkręcamy. Już bardziej pasowałoby U/V - undervoltaging czy jakoś tak. Edytowane 14 Marca 2006 przez Plasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 słuszna uwaga...zmienione :) czy naprawde kategoria deafult jest nie potrzebna?? jesli jeszcze ktoś sie zgodzi to ją usune...może coś dodać...usprawnić ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 powiedzcie co to za suchar ze wlacze cpu-z ustawie okienka, potem zminimalizuje na chwile zeby wlaczyc drugie cpu-z i mi sie stress prime spowrotem nie pojawia? chodzi w tle ale nie moge go przywolac! bosze 3h 30 min poszlo na marne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 powiedzcie co to za suchar ze wlacze cpu-z ustawie okienka, potem zminimalizuje na chwile zeby wlaczyc drugie cpu-z i mi sie stress prime spowrotem nie pojawia? chodzi w tle ale nie moge go przywolac! bosze 3h 30 min poszlo na marne...Ja też tak mam czasami. Nie wiem czy to ma jakis związek ale wydaje mi sie że jak nie mam odpalonego everesta to tak sie nie dzieje. Mam jeszcze pytanko. Czy po zmniejszeniu napiecia nie wydaje sie wam że pomimo stabilnosci kompa w sp2004 wszystko tak jakby sie troche muliło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 nie wszystko ok:) to teraz juz nic nie bede minimalizował na wszelki wypadek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 powiedzcie co to za suchar ze wlacze cpu-z ustawie okienka, potem zminimalizuje na chwile zeby wlaczyc drugie cpu-z i mi sie stress prime spowrotem nie pojawia? chodzi w tle ale nie moge go przywolac! bosze 3h 30 min poszlo na marne...A masz właczone aby pokzaywało ikonke na pasku zadań ? Jak nie to włącz, jak tak to klikaj do oporu az się pojawi :lol: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 A masz właczone aby pokzaywało ikonke na pasku zadań ? Jak nie to włącz, jak tak to klikaj do oporu az się pojawi :lol: :-Pmam i klikałem chyba z 10 min. wylaczylem i wrzucilem jeszcze raz. bosze... probowalem nawet hibernacje stan wstrzymania moze cos sie odetka i kupa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) wczoraj robiłem prime i po 2h nie chciało sie okienko pokazać...co sie stało z prime ?? :? coś często wyskakują nam te błędy :? Edytowane 15 Marca 2006 przez AdAm_00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 okienko sp czasem dziwnie znika z ekranu, mi pomogło CTRL+ALT+DELETE a później w Aplikacjach prawym na SP i "Przełącz na" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Grrr spadłem w mojej ulubionej kategorii 0.8-1.1 :D Trzeba bedzie okno otworzyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 chyba okno nie pomoze, przeca z obnizonym napieciem i tak jest zimny proc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 ja za nieługo sam wezme sie do rankingu ale wielkich osiągnieć tu nie będe miał..słaby E6 :? @Jackass_Ass i co atakujesz jakąś kategorie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus5ooo Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) co do U/C to albo moja płyta albo mój procek ma jakiś feler, bo najniżej startuje na napięciu proca 0,95-0,98v jak dam niżej to komp już nie wstanie - nieważne czy proc będzie @1,5ghz czy @1,1ghz ... ale mogę sprawdzić jak najwyżej polecę na tym ~0,98v :wink: na stock 1,8ghz jeździ @1,1v Edytowane 16 Marca 2006 przez zulus5ooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 ja za nieługo sam wezme sie do rankingu ale wielkich osiągnieć tu nie będe miał..słaby E6 :? @Jackass_Ass i co atakujesz jakąś kategorie ?? Na weekendzie :D Mam nadzieję że będzie chociaż -5c za oknem. I chyba znów 0,8-1,1. A tak na pożądnie zaatakuję jak DFI do mnie wróci czyli za 1-2 tyg. A co do słabych procków to czasem można się zdziwić, pamiętam jak mój AXP 2200+ który kręcić się jakoś nie miał ochoty szalał stabilnie 1,6Ghz @ 1,2v :D Niżej nie mogłem zejść z vcore na NF7 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Wieczorkiem wrzuce nowy wynik,bo teraz zauważyłem że SP2004 miałem ustawione na Stress RAM(testowałem wcześniej memki i nie przestawiłem trybu). :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...