olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Czesc. Jaka chlodnica byla by wydajniejsza :D http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=409 czy kadet bez wentyla???? Prosze o odpowiedz. Jak ten temat byl juz poruszany to dajcie linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Czesc. Jaka chlodnica byla by wydajniejsza :D http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=409 czy kadet bez wentyla???? Prosze o odpowiedz. Jak ten temat byl juz poruszany to dajcie linka. No sorry ale dziwne porównanie. Po pierwsze to kazda nagrzewka czy chłodniczka bez wentyla sie praktycznie do niczego nei nadaje. Tak wiec freezer z wentylem bedzie 1000x lepszy od tego kadeta bez wentyla :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Czesc. Jaka chlodnica byla by wydajniejsza :D http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=409 czy kadet bez wentyla???? Prosze o odpowiedz. Jak ten temat byl juz poruszany to dajcie linka. Skoro chcesz brać małą chłodnicę z Reality to dziwię się że tego nie zauważyłeś ;) KLIK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Skoro chcesz brać małą chłodnicę z Reality to dziwię się że tego nie zauważyłeś ;) KLIK!Popieram ... nie wiem czy o wiele wydajniej, ale napewno taniej. Ja bym brał tego BIP'a a o kadecie zapomniał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 wiec co jest wydajniejsze bip1 czy kadet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Na odpowiedź na powyższe pytanie przyjdzie jeszcze poczekać- wróci Sam to może dokończy wreszcie test porównawczy ("trwający" już prawie dwa miesiące :-( ). Edytowane 13 Marca 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Ja mam teraz kadeta bez wentyli :D i dwa bloki CPU 2,4@3,0 tem ok 40 stopni no i GPU mx440 :( tez lekko podkrecony. Komp chodzi 24/h Edytowane 13 Marca 2006 przez olszak15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Freezer z coolerem jest wydajniejszy od kadetta bez wentyla. Ale jak załozysz takiego ambera na kadeta, to wydajnosc bedzie na poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Ale ja robie modyfikacje wc i chce wszystko umiescic w budzie a nie mam narazie duzo kasy i kupie narazie mala chlodnice a pozniej dozbieram i kupie frezera 3x12 i bedzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 u mnie freezer 1x120 ciągnął celerona 2400@3600 i fx5500, nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Mkwd40 jaka masz temp na CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 tego wc juz nie mam, ale miałem w stresie ok 42*C, moze to byc tez kwestia niezbyt wydajnego bloku. Link do wc masz w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Ale teraz tez masz frezer 1x12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 sprzedałem tamte wc i składam nowe, tym bardziej maxymalna cisza i jak najmiejsze koszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 To po co ci zmieniac cale wc nie lepiej kupic sama pompke c.w.u. Nie oplaca sie sprzedawac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Widocznie mu sie tak podobalo/oplacalo/mial taka chcec.. Chcesz o takie rzeczy pytac to masz od tego PW.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Ej a tak zeby nie zakladac nowego tematu jest dostepne cos podobnego tylko na krocce NK12 http://mcs.pc.pl/produkt902.html Edytowane 13 Marca 2006 przez olszak15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Jeśli obie chłodniczki były by w idealnym stanie to kadet byłby lepsiejszy. Ja mam harrisona mniej więcej jak 2 kadety uzbrojonego w shrouda i 2 fandery@1000rpm i bije freezera dwójkę z akasami na rozkręconymi na maxa o ładnych kilka stopni. Z tym że przez miesiąc (tak miesiąc) czyścił ją Muciek zanim założyłem ją do WC. Tak więc jeśli kadet jest czysty to będzie wydajniejszy niż BIP, czy Freezer 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Popieram! Harrison To wydajność jak się patrzy! A cena też nie wysoka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Ja mam dokładnie obie chłodniczki jak w temacie i jak wyłącze na jednej albo drugiej wiatrak (a mam 2 identyczne 120mm na każdej z nich) to temperatury są identyczne. Z tym że 1 120 zakrywa kadeta w 2/3, więc w przypadku lepszego chłodzenia harrison byłby wydajniejszy. Edytowane 13 Marca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Popieram! Harrison To wydajność jak się patrzy! A cena też nie wysoka! Pewnie tak, ale jednak łatwość w montażu i ekspoatacji takiego bip'a albo freezera nie mozna porównać z nagrzewką samochodową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Ja mam tego harisona. Dziala bez zazutow, ale niestety mam zamala obudowe i nie moge go w niej imiescic. Z checia go sprzedam jak ktos jest chetny. A jeszcze jedno KADET , REKORD i HARISON ruznia sie wydajnoscia?? Edytowane 13 Marca 2006 przez olszak15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 ale zes dał... kadett to jest harrison, "recorc" a raczej rekord tez jest harrison Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Ej a co do tego p[rzeplywomiezu jest taki z kroccami nk12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Ej a co do tego p[rzeplywomiezu jest taki z kroccami nk12 nie wiem o co ci chodzi? Jak nie masz miejsca w budzie to polecam ci tego bip jest o wiele mniejszy, a równie wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 to że równie wydajny to sie nie zgodze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 No to prawie taki wydajny, a przynajmniej mniejszy, ładniejszy, bardziej kompatybilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 tutaj sie zgodze... sam miałem freezera i musze powiedziec ze wszedzie sie zmiesci. Jak ustukam kase to sobie kupie freezera 2x120 i walne go w sufit. I mam pytenie zeby nie zakładac nowego topiku.. zy freezer 2x120 z jednym fanderem da rade?? Jak on bedzie sie miał wtedy do kadeta tez z jednym fanderem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 to tak samo jabyś miał freezera 1x120. Jak już nie amsz na 2 fandery to kup sobie fr. 2x120, a potem sobie dokupisz drugi wiatrak jak będziesz maił kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Imho takie wypowidzi jak te ostatnie na temat porównania nagrzewek i chłodniczek z wentylami czy bez ... są w ogole bezpodstawne. Edytowane 13 Marca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...