konnik_tl Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 witam!! próbuje od dłuższego czasu pokręcić swój sprzecik jeszcze bardziej l;ecz mam mały problem nie do przeskoczenia-a właściewie nie wiem jak go ominąć. gdy usiłuje przestawić szyne na więcej niż 255Mz to po załadowaniu biosu i wykryciu sprzętu wyświetla mi następujący komunikat: WARING: HAVE OPTION ROM CANNOT BE INVOKE. czy wie ktoś może co to takiego?? sprzęt: sempron 2600+ 1600@2000 ram 2x256 msi k8n nForce3 250GB radeon gigabyte 9550 dysk WD 80Gb dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biegi Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 witam!! próbuje od dłuższego czasu pokręcić swój sprzecik jeszcze bardziej l;ecz mam mały problem nie do przeskoczenia-a właściewie nie wiem jak go ominąć. gdy usiłuje przestawić szyne na więcej niż 255Mz to po załadowaniu biosu i wykryciu sprzętu wyświetla mi następujący komunikat: WARING: HAVE OPTION ROM CANNOT BE INVOKE. czy wie ktoś może co to takiego?? sprzęt: sempron 2600+ 1600@2000 ram 2x256 msi k8n nForce3 250GB radeon gigabyte 9550 dysk WD 80Gb dzięki za pomoc zmieniłeś dzielnik pamieci ?? jeśli nie to ustaw w biosie na 133 albo na 166 jak ci wyrabiaja wyzsze czestotliwości a w ogóle to poczytaj FAQ tam jest wszytsko opisane :mur: jeszcze jedna sparawa zasilacz?? moze podasz co to za jeden ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) zasilacz tracer 400W. pamięci zmieniałem na 133 bo przy 166 i ustawieniu procka na 250 ma równo 200 na pamięciach. myśle że to nie jest spowodowane pamiątkami. czy jest możliwość aby była w biosie jakaś blokada? bios v2.1 Edytowane 13 Marca 2006 przez konnik_tl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Nie zabieraj sie za kręcenie przy tym zasilaczu. Zmieniając dzielnik i jadąc w góre z fsb to i tak ramy pójdą w góre i tak, nie ma blokady na sztywno. BTW Jakiej firmy masz ramy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 już sobie poradziłem z problemikiem- blokowało mnie kilka ustawień w biosie zapomniałem wyłączyć agressive timing oraz dynamic overlocking, nie przestawiłem również optimal prefomance na manual i HT na 3. teraz wszystko leci że aż pięknie - procek bez problemu wstaje przy magistrali 300 czyli z 1600 na 2400 bez problemu się kręci(robiony test 8godzinny SP2004 dla obciążenia cpu i ramu- czy tyle starczy?) Polecacie jeszcze czymś przetestować? teraz się biore za grafe-radek 9550 od gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Sprubuj 10 godzin prime95 , jesli pojdzie to znaczy ze jest stabilny.. A ja mam pytanie ostatnio gdy podkrecilem do 2100 mhz z 1600 to komp jest niestabilny :( Zastanwiam sie czy zasilacz nie daje rady czy moze pamieci bo mam dwie rozne 512 pc 400 i 256 pc 333 Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 a na jakich ustawieniach chodzą Tobie pamiątki?? sprawdź CPU-Z w zakładce memory jakie są aktualne ich ustawienia a później w zakładce SPD jakie powinny być najlepsze dla nich(tzn zalecane przez producenta pamiątek). mi osobiście się wydaje że Tobie nie wytrzymuje ta kość 256 pc 333 - spróbuj ją wyciągnąć i podkręcić z samą 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDPRO Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 ta myslalem nad tym ale jak se pomyslalem glebiej to by na to samo wyszlo jak bym podkrecil procka i wyjal ta kosc wiec narazie bede miec do 2000 mhz :P i jak kupie jeszcze ramu to wyjma ta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...