Skocz do zawartości
czmichal

Problem Z Kartą Graficzną

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam karte graficzna Ati Radeon 9200.

Gdy chociaz troche podkrece taktowanie rdzenia i pamieci, to po wlaczeniu jakiejs gry (albo wszystkiego innego co wyswietla obraz 3d) taktowanie wraca do poziomu standardowego. Co moze to powodowac? Kiedys juz podkrecalem ta karte, ale wtedy wszystko dzialalo.

Z gory dziekuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jakich jedziesz sterach ??? Omegi czy Catalysty. Do O/C lepsze są omegi ( mój radek na catalystach nawet 1 Mhz nie chce dac a na omegach to już inna bajka B) ) :D . I z omegami masz ATI TRAY TOOLS świetny programik do O/C prosty i użyteczny :D

Edytowane przez overcloker_16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zakładac nowego tematu bo to błachostka wieć napisze tu : nie wiem czy to odpowiednie mniejsce

Nie mogłem znaleśc w wyszikiwarce rzeczy takiej :

Jeżeli moja karta graficzna ma złacze AGP 4x ( GeForce 2 mx 400 64 mb tv out - czy ma 4x ?)

To czy pojdzie ona na płycie głownej która ma złacze AGP 8x ? ( Płyta Asrock 939DUAL-SATA2 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Tak jak napisałem, jeżeli ma dwa wcięcia (jestem pewien w 80% że ma), to zadziała, jeżeli ma tylko jedno wcięcie* to nie zadziała.

*-jedno znaczy sie to bliżej śledzia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi