Skocz do zawartości
Index

Problem Z Wydajnością Asus A3vc-5002

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegos czasu mam tego Asusa i jestem zmartwiony wynikiem w 3d marku 2003- tylko 4700 pkt. Moglby mi ktos doradzic co moze byc tego przyczyną?

Dodam jeszcze, ze zainstalowalem wszystkie sterowniki przy czym do radeona x700 mam najnowsze omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Od jakiegos czasu mam tego Asusa i jestem zmartwiony wynikiem w 3d marku 2003- tylko 4700 pkt. Moglby mi ktos doradzic co moze byc tego przyczyną?

Dodam jeszcze, ze zainstalowalem wszystkie sterowniki przy czym do radeona x700 mam najnowsze omegi.

X700 (w ASUS'ach) najlepiej chodzi na sterach od producenta z DVD. Na Omegach ma najnizsza wydajnosc.

EDIT:

Moje wyniki na sterach od producenta:

http://service.futuremark.com/compare?2k3=4586512

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8877560

Nie pobite ani na NGO ani Omega.

Piotrek

Edytowane przez jotixel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja też mam taki sam wynik tak koło 4750 :D. Na Acerach przy tej samej karcie wyciągają 5100 :\ jak dostałem sprzęt ze sklepu i mi nie wyinstalowali Win, który był do demonstracji, to jak zrobiłem test wyszło 5100, a jak już go wywalilem i zainstalowałem swój to już tylko te 4750 :\ też nie wiem co jest. Wiadomo, że to niby x700 ale ma tylko 64MB vramu a tak to z systemu sobie ciągnie, ale jakoś dało się te 5100 uzyskać no i jak wspomniałem Acery :\. A tak wogóle to mam pytańko ile ci trzyma bateria ? Mi się wydaje że u mnie cos krótko.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluje sobie standardowe w takim razie i zobacze co wyjdzie. Dzieki za informacje o omegach Piotrek. Chociaz kiedys smigaly niezle :)

Gazdo- mi tez bateria dziala krotko 2h z malym hakiem ale w koncu dorwalem sie do tego co powinienem zrobic wczesniej (nie ja uzywam lapta na bieżąco) i mam nadzieje ze pociagnie dluzej. Czyli install:

ATKACPI Driver +Utility --> Power4 Gear Utility (7 trybow do wyboru ;) )

Edytowane przez Index

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi