spychu Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Witam Mam problem z wydajnością dysku :/ Transfer wewnętrzny nie przekracza 20mb/s z tego co czytalem to przy sata powinno to byc ok 50mb/s DMA jest włączone dla sata w biosie oraz w systemie (XP sp2). Dodam jeszcze ze sprzęt ma dopiero rok a ja juz mam 3 dysk. Wczesniej miałem dwa seagaty pod sata i padły (bad sectory) dlatego podejrzenia skietowalem w strone swojej płyty głównej, więc postanowiłem uaktualnić bios. Po aktualizacji jest tak samo. Bios oficjalny 09/07/05 Przetestowałem dysk hdtachem i wyszlo cos takiego czyli na mój gust wszystko w normie :/ ale może sie myle Prosze o pomoc dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 wydajność dysku nie odbiega od normy, czyli jest sprawny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 wszystko w normie, nie jest super ale mniej/wiecej taka powinna być wydajnosć P80 1614N P80 ata133 160gb/8mb @ dfi nf4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) no właśnie w hdtach jest ok ale jak kompiuje jakis plik po 700mb z partycji na partycje to mam ok 14-20mb/s :/ a tak przy okazji czy takie napięcie może mieć wpływ na słabszy transfer ? : + 3,3 V -> 3,14-3,18 + 5 V -> 4,97 V + 12 V -> 2,37 (to mnie troche zadziwiło :| ) wyciągnąłem to z AIDA32 hmmm to cos aida nawala bo np w speedfan podaje juz 12,34 a reszta jest tak samo Edytowane 13 Marca 2006 przez spychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Nie wierz odczytom z programów, napięcia mierzy sie miernikiem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 pomierzylem miernikiem w stresie i przy normalnej pracy kompa mam takie napiecia : 12,57 - 12,60 5,20 3,43 wiec to chyba nie bardzo jest wina zasilacza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 dla scislosci MB a nie mb to sa baaaaardzo rozne jednostki ( bit i bajt ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Wyniki bez zarzutu, norma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 wyniki spoko ale transfer nie jest zadowalający :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) no linia 12v w twoim zasilaczu nie jest za dobra, 12v a 12,60 to jest duza roznica Edytowane 13 Marca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Linia 12.60 to już granica normy dla atx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) zasilacz to jest ModeCom LC-B350ATX to bodajrze razem z obudową było już (ModeCom Winner) Edytowane 13 Marca 2006 przez spychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) wyniki spoko ale transfer nie jest zadowalający :/ transfer tez jest dobry !!!!!!! 14-20MB/s to norma ! kup wiecej pamieci ram to bedziesz mial te 5MB/s szybciej. albo kup 2 dyski twarde i kopiuj z dysu na dysk a nie z partycji na partycjie ! dysk ma wydajnosc 50MB/s w przypadku zapisu z pamieci albo z drugiego dysku ! w przypadku jedego dysku i 2 partycji transfer dzielimy mniej wiecej na pol !!! odczyt z 1 miejsca dysku i zapis w 2 miejscu tego samego dysku !!!!!!! dzizas..... <_< Edytowane 13 Marca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...