Skocz do zawartości
Gość krzysiekp89

Mistrzostwa Świata Niemcy 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dam sobie glowy uciac ale chyba wpierw na bezposrednie starcie potem na bramki

Hipotetycznie jutro Ekwador przegrywa z Kostaryką później my wygrywamy z Kostaryką, a Niemcy jadą Ekwador.

Teraz

Niemcy mają 9pkt

Polska 3pkt

Ekwador 3pkt

Kostaryka 3pkt

Mówisz że liczą się bezpośrednie starcia ok wchodzi Ekwador bo wygrał z Polska, a co na to Kostryka, która ograła Ekwador ?? Więc jakby nie było liczy się liczba bramek.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bradzo slabi niemcy ,jeszcze bardziej Polacy,pojechalismy sprobowalismy i teraz wracamy do domu

Jaka rozpacz ??,zadna ,bo i tak bysmy przegrali po wysciu z grupy ,a tak nie bedziemy sie chociaz ludzic

Polacy nie umieja grac i tyle ,inne zespoly wkladaja poprostu wiecej serca w gre i maja lepsze przygotowanie techniczne gdzie w naszym zespole to wyszkolenie jest na poziomie podstawowym,nie umiemy wychodzic na pozycje ,przewidywac zagran partnerow, gubimy krycie , nie ten zespol nie ten sezon , Niemcy zreszta tez dlugo nie pograja bo byli bardzo slabi , a 2 mecze zagrane przez Polskie nalezaly do najnudnieszych wizualnie

Najlepsi na boisku byli :Smolarek, jelen i Boruc reszta to zawodnicy 2 i 3 lig :)

inne zespoly wkladaja poprostu wiecej serca w gre - czlowieku ja nie wiem jak ty ten mecz ogladales ale jestem ciekawy czy ty bys wiecej serca wlozyl w ten mecz , tak samo z gubieniem krycie ... nie wydaje mi sie zebysmy mogli duzo zarzucic naszym obroncom w dzisiejszym meczu i jeszcze piszesz ze smolarek dzisiaj dobrze zagral , czlowieku , moze ty ogladales powtorke meczu z ekwadorem bo tam rzeczywiscie smolarek dobrze gral a nasi gubili krycie...ale dzisiaj ?? Piszesz ze reszta zawodnikow to 2 i 3 liga - a baszczynski ? gral dzisiaj bardzo dobrze ale ty tego nie dostrzegles....naprawde denerwyje mnie jak czlowiek taki jak ty , piszacy same [ciach!]le ( np. w dziale PS3 ) , pisze ze Polacy dzisiaj nie walczyli i nie wlozyli serca w gre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tego że mieli sytuacje skoro nie potrafili ich wykorzystać. Jeśli ma się 10-15 uderzeń na bramkę, a wykorzystuje 1 to bramkarz geniusz albo atak du.pa.

ja tam na pilce sie nie znam ale zawsze mi sie wydawalo, ze zeby wygrac, to trzeba probowac strzelac gole

a nasi za bardzo nie probowali... no ale ponoc grali dobrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dam sobie glowy uciac ale chyba wpierw na bezposrednie starcie potem na bramki

Normalnie tak jest , ze patrzy sie na bezposrednie spotkanie...ale na Mistrzostwach Swiata obowiazuje inna zasada i najpierw liczony jest bilans bramek a pozniej dopiero bezposrednie starcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cos powiedziec. Zabraklo kondycji by wyprowadzic akcje ktora mogla sie skonczyc dla nas golem. Potem w ostatnich miniutach to juz nas zepchneli calkowicie do obrony.. Smolarek czy Jelien naprawde ladnie zagrali w przeciwnienstwie do Zurawskiego ,ktory co tu duzo mowic nie gral prawie wogle. Troszke pecha mielismy z ta bramka. Liczylem ze zdolamy sie obronic bo Boruc tu towrzyl cuda swoim bornieniem. Jestem pelen podziwu dla jego dzisiejszej gry. Mecz dla mnie lepszy niz z Ekawdorem i co do tego nie mam watpliwosci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nic bardziej wnerwiającego jak bramka w doliczonym czasie, ale humory panuja inne niz po meczu z Ekwadorem... W koncu to Niemcy, rywal o kilka klas lepszy. Jak dla mnie to Polacy i tak wyfarcili ten wynik, mogło byc ze 3:0 i nikt by nie płakał z powodu tej ostatniej bramki. Boruc pokazał co sie powinno robic na bramce, niestety piłkarze juz nie. Czy ta reprezentacja zostanie teraz zjedzona??? Wiecie co? ja uwazam, ze w tym meczu włozyli max wysiłku no i niestety prawda jest, ze graczy mamy srednich. Gdyby teraz była Kostaryka... Naprawde nie mam sił juz nawet gnębic tego biednego Janasa, faktycznie troche zawalił, ale widac było jego łzy w oczach, jak i wszystkich piłkarzy. Zrobili co mogli - musieli zrobic, bo i tak juz ich prasa zjadała jednym kłapnieciem szczęki. Życzę powodzenia na Euro, na przyszłych mundialach. Wiary w nas mnóstwo, ale ciency z nas kopacze. Miałem NADZIEJE ze sie uda. Nie uznaje przysłowia ze... "nadzieja matką głupich" ponieważ matka kocha swoje dzieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie ta bramka, to byłoby super

Walczyli i grali dobrze, potem jeszcze w 10siątkę

Pierwsza połowa należała do nas, w drugiej się broniliśmy

Najwięcej chyba zrobili Boruc, Ebi i Jeleń - byli super!

Miejmy nadzieje, że los zechce ułożyć tak wyniki reszty spotkań naszej grupy, żebyśmy wyszli

Ale jak się nie uda, to wkopmy Kostaryce, zachowajmy honor (chyba nie można przegrać z największymi cieniasami z grupy?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boruc boruc, IMHO troche przesada z tym chwaleniem Boruca, powiedzmy sobie szczerz,e czy mial cos naprawde trudnego do obrony, czego inny bramkarz by nie obronil ? tak, np ostatni trzal, kiedy mogl nie stac jak slup, tylko sie rzucic w strone pilki... A tak poza tym, to wszystkie pilki lecialy blisko niego i nie popisal sie niczym szczegolnym. No, popisal sie - fatalnymi wykopami. A raz nawet dryblowal sam na sam w polu karnym z niemieckim napastnikiem (co nie powinno w ogole miec miejsca - mial mozliwosc wykopania tej pilki wczesniej).

Zurawski i Krzynowek w ogole sie nie pokazali w tym meczu i nic pozadnego nie robili.

Wszedzie bylo jakos tak ciasno od niemeickich zawodnikow, a naszych zawsze mniej - ogladajac mecz Chorwacja - Brazylia widzialem piekne akcje, celne podania, swobode w ruchu. A nasi ciagle z 2 niemcami obok siebie i nie mogacy sie uwolnic. No wlasnie - brakowalo celnych podan, a szczegolnie w ostatnich minutach Polacy grali "byle dalej od bramki" - co wcale nie spowalnialo atakow przeciwnika. Zamiast wyjsc z kontra, ktora moze dac sytuacje bramkowa, ale rowniez pozwala odciagnac przeciwnika od naszej bramki - to oni kopali na oslep do przodu. Oczywiscie efektem tego bylo natychmiastowe przejeciep ilki przez Niemcow i kolejny atak.

Dobrze pokazal sie Ebi (smiech na sali jaka dal mu ocene Kicker - 5, gdzie 1 to najlepsza a 6 najgorsza), Jelen - zmeczony biegal szybciej od swiezo wprowadzonego pomocnika niemieckiego, ten jeden obronca, ktory debiutowal (nazwisko zapomnialem, Bosacki, albo Baszczynski ?).

Nadzieja tylko w tym, ze Kostaryka wygra, a my nagle zaczniemy strzelac duzo bramek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boruc boruc, IMHO troche przesada z tym chwaleniem Boruca, powiedzmy sobie szczerz,e czy mial cos naprawde trudnego do obrony, czego inny bramkarz by nie obronil ?

Chyba oglądałeś inny mecz może powtórkę z Ekwadorem. Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Boruca, to piłki leciały blisko niego bo umiał się dobrze ustawić :D no i poprzeczka, słupki i sam dobry Bóg byli po naszej stronie.

Co do wychodzenia z kontrą, to żeby zrealizować taką akcję trzeba mieć rozgrywającego, którego u nas brak.

Jelen - zmeczony biegal szybciej od swiezo wprowadzonego pomocnika niemieckiego, ten jeden obronca, ktory debiutowal (nazwisko zapomnialem, Bosacki, albo Baszczynski ?).

Bosacki i Baszczyński to nasi, Borowskiego masz chyba na myśli. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż mogę powiedzieć. Zespół zagrał dość dobrze, widać było, że niektórym naprawdę zależało. Jednak to za mało, nie mieliśmy ani jednej akcji pod bramką Niemców, która mogłaby przyczynić się do strzelenia gola. Jak się okazało, nasz największy atut... Żurawski zawiódł na całej linii, w ogóle go nie było widać, kogo brakowało? - Frankowskiego... po cholerę brali Rasiaka jak nie zagrał ani raz i Janas sobie z tego zdawał sprawę.

Po tych MŚ oczekuję rewolucji w polskiej piłce. Ludzie, trzeba wreszcie Listkiewicza wypierniczyć z PZPN i tę całą komuszną świtę, zrobić porządki w polskiej piłce, jeśli chodzi o promowanie młodych zawodników. Czemu tak uważam? Popatrzcie, ale naprawdę boję się myśleć kto może zastąpić i tak już słabych obecnych zawodników w reprezentacji, przecież to [ciach!]iarskie beztalencia lecące na kasę.

Ponadto trzeba w końcu sprowadzić trenera z zagranicy, bo jak jest Polak to albo jakiś znajomy PZPNowiec, który słucha się władzy, albo ma pojęcie o piłce zerowe. Popatrzcie na Smolarka, urodził się w Holandii i całkiem inaczej się zachowuje na boisku niż nasi. Ja rozumiem, że oni się starali itp., ale to za mało, brakowało umiejętności!

Jeśli chodzi o końcówkę meczu, wg mnie jeśli były to ostatnie 5 minut i graliśmy w 10 to trzeba było panie Janas wszystkimi się bronić, tak robi wiele zespołów, wtedy na pewno by nie sforsowali naszej obrony.

Aha, winę za bramkę ponosi Dudka, całkowicie zapieprzył, nie dopilnował Odonkora, zresztą na 5 stał Neuville, który też nie był kryty. Śmiech na sali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie tak jest , ze patrzy sie na bezposrednie spotkanie...ale na Mistrzostwach Swiata obowiazuje inna zasada i najpierw liczony jest bilans bramek a pozniej dopiero bezposrednie starcie

Najważniejsze reguły

Kolejność w grupach przy równej liczbie punktów:

1. różnica bramek ze wszystkich spotkań grupowych

2. liczba zdobytych bramek

3. wynik bezpośredniego meczu

4. losowanie

Przy remisie w fazie pucharowej:

1. dogrywka 2x15 minut, która odbędzie się w całości, bez względu na wynik (nie ma złotej bramki).

2. rzuty karne

Co do meczu to przyznacie chyba, że polscy kibice sa najlepsi na świecie :) mimio, że tam było 40 000 Niemców to ja nieustannie słyszałem naszych!! Chyba nikt nie może się takimi pochwalić! :)

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem czy dozyje kiedys momentu w ktorym polacy osiagaja cos na MS....

Jak wymysla wehikul czasu to sie przeteleportujesz do 74' ;)

Musialem wczoraj wyjsc po meczu i odreagowac (troche sie na[pipi]lem :D ). Polacy nie grali pieknie, ale za to byla walka ktorej wczesniej nie bylo i za to im trzeba bic brawo. Janas po MS niech robi wypad, a Listkiewicz niech poszuka jakiegos trenera z zagranicy najlepiej. Ciesze sie z postawy Jelenia, imo ten chlopak wczorajszym wystepem zalatwil sobie kontrakt do jakiegos fajnego klubu europejskiego. Smolarek, Boruc, Bosacki,Bak, Zewlakow i Baszczynski tez grali bardzo dobrze, szczegolnie ten pierwszy i drugi :) Z Kostaryka trzeba powalczyc o zwyciestwo. I niech nasi pokaza, ze mecz z Niemcami nie byl wypadkiem przy pracy i beda zawsze na boisku zostawiac tyle serca co wczoraj. Dziekuje za uwage. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie....I najlepiej niech to bedzie wielki autorytet, bo mamy pilkarzy tylko nikt nie moze nad nimi zapanowac...

A ja twierdze wręcz odwrotnie, mamy względnych szkoleniowców a wyjątkowo cienkich piłkarzy, niewidze nikogo z naszych który był by w stanie zagrać w jakimś markowym klubie w I składzie

Co do meczu z Niemcami nie był zły, fakt troche mało ofensywny z naszej strony, ale prawda jest bolesna Polska jest jedną z najsłabszych drużyn na tych MS i wątpie czy obecność Franka by tu coś zmieniał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie on nie nawidze go!!!! On tak pie#$^*i jak potluczony...

No co Ty piszesz? On pomaże troche flajmastrem po ekraniku, tutaj zwód tutaj wzwód i mistrzostwa za 4lata nasze :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo coś się należy kibicom, którzy zajebiście dopingują co by nie było, ale kibiców mamy najlepszych w świecie.

Są lepsze, ładniej grające drużyny, które zasługują na grę w ćwierćfinale - gdyby wszyscy grali tak jak Polska to nikt chyba by nie oglądał Mistrzostw :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dlaczego zaden polski trener nie prowadzil wiekszego zachodniego klubu....??

To dlaczego żaden polski zawodnik nie gra w markowym klubie w I składzie ???, nie napisałem ze mamy super selekcjonerów, tylko że nie mamy najgorszych, a z tymi zawodnikami jakich teraz mamy to i nawet śp trener Górski nieiwiele by zrobił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są lepsze, ładniej grające drużyny, które zasługują na grę w ćwierćfinale - gdyby wszyscy grali tak jak Polska to nikt chyba by nie oglądał Mistrzostw :/

No i co z tego czytałeś tę wypowiedź dokładnie, jestem polakiem i kibicuje polskiej drużynie nie ważne jak nasi grają bo za taką grę 1/8 się im nie należy. Za to naszym kibicom należy się to żeby mogli dopingować nasz zespół w 1/8. My nie celujemy w zdobycie pucharu MŚ bo od tego jest Brazylia, my celowaliśmy w 1/8 zostaliśmy brutalnie sprowadzeni na ziemie przez Ekwador i duży fart Niemców. Liczę że Brazylia zdobędzie puchar bo gra pięknię dla oka. Pucharu, nie zdobędą napewno Niemcy ani Anglicy, bo są zadufani, krzyczą że grają super i mogą pokonać każdego... ale nie każdy jest Polską jeśli Niemcy wykorzystali na 10 strzałów 1, a Anglicy walą Panu Bogu w okno (stwierdzenie prawdziwe po meczu Anglia - Paragwaj, Niemcy Polska) to szans na zdobycie MŚ nie mają żadnych, a ich przygoda może się zakończyć na 1/8 czego im serdecznie życzę za pokazywanie antyfutbolu.

Ciekawe jak u angoli spiszę sie cały ten ich Rooney, bo Niemcy ślepo zapatrzeni w Ballacka uwierzyli w niego jak w zbawce, a przecież on w całym meczy wyróżnił się tylko zółtą kartką i świetną grą aktorską po faulu naszych.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...