Skocz do zawartości
Gość krzysiekp89

Mistrzostwa Świata Niemcy 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz się pogodzić z porażką !!! Nic dodać nic ująć ! :D

A co ty mi tu mieszasz o pogodzeniu się z porażką? Moi faworyci odpadli w 1/4 i ten finał obserwowałem zupełnie obojętnie. Mówię o CZYSTYCH BOISKOWYCH FAKTACH.

BTW - Współczuję Materazziemu jeśli wyda się co powiedział do Zidane'a....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale brawo dla zizu za piękną banię. Szkoda że nie w twarz to by wyeleminował gościa...

Ja myśle że to było tak jak mówili w studio, czyli na tle rasistowskim jakieś obelgi...

Wlasnie dla tego, ze tak niektorzy pomysla, czerwona kartka byla jak najbardziej zasluzona. Chociaz szkoda czlowieka, ale trzeba myslec. Po pierwsze patrzyly na to miliony ludzi, a po drugie nie gral sam, tylko z druzyna i to ja oslabil, a moze i wplynal na wynik karnych.

A co do Francji - czy ona naprawde grala lepiej? Przeciez nie potrafili zdobyc bramki. Wlosi jednak gola strzelili, nawet dwa razy (chcialbym jeszcze raz zobaczyc powtorke, bo moim zdaniem ten ktory strzelal raczej nie byl na spalonym - byl inny - ale nie jestem pewien). A Francja tylko z karnego. A w meczu z Portugalia? Podobnie, tez gol zdobyty z karnego. Wlosi zagrali z Niemcami najladnieszy mecz mundialu 120minut ostrego biegania. Mozliwe, ze dzis Francja bla lepsza technicznie, ze lepiej kontuowala akcje, ale gola z gry nie strzelili od dwoch meczy, a Wlosi i owszem. Poza tym stawialem na Wlochow:)

ps. Ogladam dekoracje - niezle laski trzymaja te tacki z medalami:)

Edytowane przez komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a nie wazne ? przeciez oni tam lataja pod taka presja ze ty sobie tego nawet wyobrazic nie mozesz i mowisz ze to nie jest wazne ?

oczywiscie ze nie wazne, sport to rowniez gra psychologiczna

jak najbardziej jestem za tym czerwonym kartonikiem dla Zidana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do Francji - czy ona naprawde grala lepiej? Przeciez nie potrafili zdobyc bramki. Wlosi jednak gola strzelili, nawet dwa razy (chcialbym jeszcze raz zobaczyc powtorke, bo moim zdaniem ten ktory strzelal raczej nie byl na spalonym - byl inny - ale nie jestem pewien). A Francja tylko z karnego.

i tu się zatrzymajmy Maluda wywalczył 2 karnego, którego sedzia nie podyktował prawda ? wszyscy przyznali że był ale go nie było tak ? ja bym raczej stwierdził że Włosi nie fair na spółę z sędzią zabrali Francuzom tytuł fajny miszcz buehehe

poza tym Francuzi byli lepsi i attakowali do samego końca meczu a wlosi sie bunkrowali non stop ..

NIC NIE USPRAWIEDLIWIA CZEGOS TAKIEGO

nie był bym tego taki pewien ... Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brawwoooo catenaccio gora brawo, na to czekalem i liczylem naajzzzz

zastanawiam sie tylko czemu zidan zszedl z boiska? hmmm przy karnym to juz niestety nie wolno sie konultowac hmmm. No nic zszedl slusznie ale poprostu doprowadza mnei do szalenstwa mysl ze wlosi maja tyltul n/c za francja nie przepadam ale maja przynajmniej pilkarzy ktorych uwielbiam no nic

Niech sie wlosi ciesza przez te 4 lata brawo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Luk3

a co z bramka Wlochow po rzucie wolnym? widziales tam spalonego?? hm.... i tu powinna byc uznana BRAMKA... (a nie tylko podyktowany karny, ktory mogl byc nie wykorzystany - wszystko bylo mozliwe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co musie dziac w Rzymie .. ;) Euforia ... Za to co musi sie dziac w Paryzu. Pewnie beda zamieszki i wloskie sklepy na tym ucierpia... Ciesze sie ze to Włosi wygrali mimo ze grali slabiej... nie lubie Francuzow i jak meeron napiosal trzeba to uczic jutro pizza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Luk3

a co z bramka Wlochow po rzucie wolnym? widziales tam spalonego?? hm.... i tu powinna byc uznana BRAMKA... (a nie tylko podyktowany karny, ktory mogl byc nie wykorzystany - wszystko bylo mozliwe)

lol no jak tam nie bylo spalonego to soooryyy, ci pilkarze byli ustawieni bardzo blisko siebie i sedzia linniowy musialby miec komputer zamiast mozgu zeby ogarnac ktory pilkarz wybiega ze spalonego a ktory zza obroncy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Komentator był po setce chyba, schodzi koleś a on "schodzi del piero.........wejdzie del piero" LOL LOL :D Ja myśle że Zizu mu wygarnął, bo tamten mu coś mruknął na temat tej nie wykorzystanej sytuacji główką, no to mu Zidane pokazał jaką ma główke :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO najbrzydsza pilka mistrzostw wygrala MISTRZA , wielka szkoda , wielki krok w tyl dla footballu - na 4 lata zaloba a pozniej w RPA zobaczymy , no jeszcze po drodze ME - zeby tylko rozwiazali problem z sedziami i aktorstwem.

Ps. Zidane i tak ma mocne nerwy , ja jestem bardzo nerwowy i jak podczas takich emocji typ by mnie obrazil celowal bym napewno w glowe. Szkoda chlopaka zle go ludzie zapamietaja , dla mnie byl i jest wielkim pilkarzem.

Edytowane przez thical

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ ???????

to tylko podkresla - poraz kolejny - ze trzeba cos zmienic w sedziowaniu... ogolnie bardzo malo pokazywano ta sytuacje, a mysle, ze mozna by to latwo wyjasnic (i nie byloby zadnych problemow/kontrowersji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda mi Zidane'a, ze w taki sposob zakonczyla sie jego kariera, Materazzi zostal sfaulowany w jego wlasnym stylu, po chamsku... Kazdemu moga puscic nerwy, nawet tak genialnemu pilkarzowi jak Zizou, nawet w tak waznym meczy jak final MS.

Co do meczy, Wlosi na poczatku cos tam walczyli, potem oklapli i ledwo wczlapali sie do dogrywki, w niej juz czolgali sie na boisku... Karne to loteria, szczescie nie dopisalo niestety.

Patrzac na przebieg calej gry imo nie byli druzyna, ktorej nalezala sie wygrana, ale jak wiadomo w pilce nie licza sie tylko umiejetnosci.

Dla mnie i tak jest to wielki sukces 3kolorowych, po zenujacych wystepach sprzed 4 lat dojscie do finalu jest juz niebywalym osiagnieciem, duza w tym zasluga Zidane'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda mi Zidane'a, ze w taki sposob zakonczyla sie jego kariera, Materazzi zostal sfaulowany w jego wlasnym stylu, po chamsku... Kazdemu moga puscic nerwy, nawet tak genialnemu pilkarzowi jak Zizou, nawet w tak waznym meczy jak final MS.

niezgodze sie

jesli masz 34lata, jestes jednym z najwiekszych graczy na tym globie, masz od groma sukcesow w tym mistrzostwo swiata i grasz swoj ostatni mecz to NIE MOZESZ sobie pozwolic na takie reakcje

szkoda ze w taki sposob konczy kariere, ale moze miec pretensje tylko do siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiedziałbym w ten sposób: historia jest sprawiedliwa.

Włosi byli piekielnie groźni przy stałych fragmentach gry ale nie potrafili ich sobie stworzyć w 2giej cześci i w dogrywce, nie konstruowali akcji, grali jedynie defensywę co zazwyczaj czynią.

Francja była konsekwentna, grała ofensywnie, ale to dlatego, że Włosi im na to pozwalali, mozna powiedzieć, że wykończyli Włochów fizycznie. Mieli świetne sytuacje, Zidane chyba najdoskonalszą. Mieli tez pecha...

Co do Zidane, wg mnie niekoniecznie się zhańbił, przecież Włoch mógł powiedzieć mu najgorszą rzecz, a znając Zidane, wiedział, że to go może sprowokować, moim zdaniem to Materazzi jest antybohaterem spotkania a Zidane ofiarą nerwów, nie ujmuje mu to jego zasług w żaden sposów.

Karne jednak umieją wykonywać świetnie. Płakali Włosi po EURO 2000 teraz płacze złote francuskie pokolenie.

I jedni i drudzy dużo faulowali, grali aktorsko, może z 4 lata jakiś afrykański demon pokaże krajom europejskim czym jest ofensywny futbol, bo widzieliśmy powtórkę z EURO 2004 :/ lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze powtarzaja ta akcje Zizu i widac ewidetnie ze jak idzie kolo makarona juz cos mowi ale Zizu olewa , ale jak Zizu wybiega przed typa tamten cos jeszcze mu burknal w plecy i to musialo zabolec i jak ktos juz powiedzial - piekna techniczna glowka , typ prawie nogi wyciagnal w powietrzu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do najlepszych sie nie zalicza... Wlosi nie byli zgrani jak Francuzi. Wiecej akcji i dokladniejszych strzalow po stronie Francji... To bylo widac zwlaszcza w pierwszych 15 minutach dogrywki.

kurcze powtarzaja ta akcje Zizu i widac ewidetnie ze jak idzie kolo makarona juz cos mowi ale Zizu olewa , ale jak Zizu wybiega przed typa tamten cos jeszcze mu burknal w plecy i to musialo zabolec i jak ktos juz powiedzial - piekna techniczna glowka , typ prawie nogi wyciagnal w powietrzu.

Musialo byc to z podtekstem rasistowskim co go wku.. Popatrzylem na powtorke i faktycznie cos ten Wloch wrednego powiedzial. I dla niego to wstyd bo sie tak nie prowokuje. Za to tez powinna byc kartka za obrazanie...

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze toni strzelił 2 gola dla włochów nie będac na spalonym po drugie co do zidanna on nie zagrał nic miał jedną sytuacje z główki w którą niesamowice wybronił buffon a co do jego faulu , jezeli grasz w finale on moze mówic jemu co chce niewazne on musi puszczać to pomimo uszu bo jak zareaguje to jest idiotą - tak samo jest z karymi myslicie ze jak strzelający z bramkarzem rozmawiają przed karnym to prawią sobie komplementy ? nie za bardzo. Włochy wygrały zasłózenie włochy straciły na tych mistrzostawach tylko jeden gol z karnego którego nie było najpier koles poleciał puzniej dotknął go mattezzi drugi to był samobój ale cóz jak nikt włochą nie potrafi strzelac goli to musza pomagać innym zespołom

a zachowanie komentatorów i studio bez komentarza nie wiem co było wazniejesze czy to ze wygrali czy to ze zidanne zrobił to co zrobił

Edytowane przez Meeredith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mecz nie należał do najciekawszych moim zdaniem, jednak co by nie mówić to liczy się wynik. Tego nikt nie zmieni. Za ładną grę jeszcze nikt nie został mistrzem świata.

Poza tym skoro tyle osób piszę, że to Francji się należało zwycięstwo bo byli lepsi, to napiszcie mi właściwie czemu? Skoro nie potrafili strzelić gola, to znaczy że nie okazali się wystarczająco lepsi od przeciwników. Niestety ładna gra nie oznacza jeszcze zwycięstwa, ale może to i lepiej.

Co do zachowania Zidane'a- zapewne nie zrobił tego bez powodu i póki co nikt nie wie czym został sprowokowany. Nie jest mi go szkoda, bo mógł sprawę załatwić w zupełnie inny sposób, chociażby ośmieszyć Materazziego po mistrzostwach opowiadając publicznie o jego zachowaniu.

Mistrzostwa nie były jakoś szczególnie widowiskowe moim zdaniem. Mało goli, poziom sędziowania pozostawiał wiele do życzenia, kilka nieprzyjemnych sytuacji (bójka Niemców, zagranie Zidane'a, itd.). Tak więc pozostaje pewien niedosyt.

Podsumuwjąc MŚ 2006: -63 ziko za bukmacherkę :| A kasy przelanej na browar, to już wolałbym nie liczyć nawet ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem przedruk z jakiejs francuskiej gazety, w torym autor stwierdzil, ze gdyby Zidane wyszedl na ulice i zaczal strzelac na oslep, kibice natychmiast by go usprawiedliwili twierdzac, ze ktos musial go mocno zdenerwowac. I prosze, nie mylili sie. Tymczasem zadnego uspawiedliwienia nie ma, bo mozliwe, ze gosc go obrazil, ale nie uderzyl. Mogl odpyskowac, zaczekac na niego po meczu;) itp., a wybral najgorsza mozliwa opcje (w studiu TVP Gmoch stwierdzil,ze to nie pierwszy raz podajac jakies przyklady) i zachowal sie po chuligansku. Bylyby po prostu niesprawiedliwie, jakby on zostal po czyms takim mistrzem swiata i trzymal w rekach puchar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...