Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Wykreciłem swojego nowiótkiego procka na 2GHz, zapuszczam 3D marka i róg, mimo takiego proca mam mniej punktów 8O niż przy znacznie niższym taktowaniu na palmino, jak to mozliwe ??? :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 3DMark czasem robi takie wałki. Ja np. u siebie wyciągam na tym co w podpisie 5000, ale po kilku dniach, odtaktowaniu (bo zwykle nie potrzebuję aż tyle) osiągam bardzo śmieszne wyniki (duuuużo niższe), a najciekawsze jest to, że mam więcej FPS w grach na High niż na Low. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Będę się czapiał słówek :) ale masz przecież Athlona 2000XP+ a nie 2GHz... A po drugie - to ile Ty wyciągałeś wcześniej na Radku 9000????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Będę się czapiał słówek :) ale masz przecież Athlona 2000XP+ a nie 2GHz... A po drugie - to ile Ty wyciągałeś wcześniej na Radku 9000????? Chyba wiem co pisze, moge wrzucić do tego posta screena tylko nie wiem jak, a co wcześniejszego wybiku to kliknij na odnośnik poniżej, teraz nie zrobiłem nawet 8000 :( a wcześniej miałem 8300 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Jak wrzucić tego screena ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 No właśnie myślałem, że ten link w podpisie to na aktualny wynik. Sorki nie doczytałem - 10,5x191... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 No właśnie myślałem, że ten link w podpisie to na aktualny wynik. Sorki nie doczytałem - 10,5x191... nie nie to moja wina dopiero teraz dokładnie dopisałem co i jak :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 I może tak trochę nie na temat - wstaje Ci komp normalnie na mnożniku 10,5? Cholera mi tylko raz tak wstał. Nie chce wyżej niż 10x. Jakie masz pamiątki i jakie dokładnie ustawienia??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Moze se przypadkowo ustawiles nizsze timingi, albo po prostu sproboj dac 12 x 166 czy 12.5 x 166, bo moze przy tych 191 fsb ci sie wlaczyl dzielnik 1/6 i wtedy masz wszystko niedotaktowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Mc Benner z tego co mi wiadomo to kt400 nie ma dzielnika 1/6 bo jak dam fsb bliskie 200 to mam zwis. Krootki mój wstake mi na 11X166 przy napięciu +5%, pamięci mam na auto, jakieś no name, może dziś spiszę oznaczenia z nich i poszukam z czym mam do czynienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 fsb ci sie wlaczyl dzielnik 1/6 . raczej niemożliwe żadne mobo nie ma dzielnika 1/6 pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 hipo -chyba dobrze trafiłes mój max 9,5 x 170 - ni ch... nie chce więcej-vcore 1.65 ,ddr na normal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 fsb ci sie wlaczyl dzielnik 1/6 . raczej niemożliwe żadne mobo nie ma dzielnika 1/6 pozdrówka ma Iwill XP 333/R+ dzielnik 1/6! płyta jest na Ali. A tak to tylko Nforce2 ma blokade PCI na 33mhz PCI i sami w biosie ustawiamy AGP pomiędzy 66 a 100mhz (w przypadku EPoX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 OT: Zxc to w awatarku to twoj projekcik?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 hipo -chyba dobrze trafiłes mój max 9,5 x 170 - ni ch... nie chce więcej-vcore 1.65 ,ddr na normal też tak myslę :D ale miałem stracha jak go kupiłem bo szukam serii AIGUA czy jak tam jej a tu patrzę jakiś ARXD czy coś koło tego ale po instalacji rozwiały się moje wątpliwości, tylko ciągle mnie niepokoi ten wynik w 3d marku :( po podręceniu proca zrobiłem 8000, podkręcam grafę raz w góre drugi raz, zegary już325 zamiast 275 a tu tylko 8170 co jest :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 A może to przez podkręcanie grafy? Ostatnio na forum toczyła się dyskusja o tym jak to po "podkręceniu" Radka 9000 spada wydajność... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Raczej nie chyba że po zmanie proca i płyty mu się odmieniło :-( ale testowałem nawet na tych samych sterach i sux Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 HEH co ty nie powiesz ja mam 7600 na Win XP Server i wiecej nie moge wycisnac na tym co mam :(a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mac RAdek 8500 WTF? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 aha na windows 98 mam jeszcze mniej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Przeczytaj topic dokładnie to zobaczysz że wcześniej na palomino 1740MHz miałem więcej niż na T-bred'ie 2GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Anie nowe stery Cat 3.0 nie załatwiają sprawy, może jest coś nie wporzo przez to ze proc jest widziany przez system i 3d marka jako zwykły athlon? miał ktoś podobny problem ?? czyżby to wina kt 400 ?? już głupieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ciagne service packa może to załatwi sprawe ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Na wszystkich gb 7v jest tak że proc jest widziany jako megaherce a nie jako oznaczenia np.2300+. U mnie jak kręciłem proca do 1700mhz to raz był widziany jako 200+ a raz jako 1700mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 sp1 nic ci nieda-wiem sam go mam-tez mam podobny problem i nic niemoge zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Stawiem na Catalystu 3.0 bo są zoptymalizowane dla R300 i DX9.0. 3DMark jest robiony pod DX8.1 więc sprawa chyba się wyjaśniła :P Zainstaluj najnowsze dla 8.1 (2.5 chyba). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 sp1 nic ci nieda-wiem sam go mam-tez mam podobny problem i nic niemoge zrobicwiem ze problem gdzies jest ale niewiem gdzie. poprzedni konfig. (k7s5a-radeon9000pro i 1600+@1800+palmino)dawal mi dokladnie tyle samo co z konf. ponizsza (8100 teraz narazie bez krecenia czyli axp2400). co jest najsmieszniejsze to jedno , uruchamiajac 3dmarka teraz logo jest samo athlon przy 1600+ mialem logo athlonxp i to jest najsmieszniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Stawiem na Catalystu 3.0 bo są zoptymalizowane dla R300 i DX9.0. 3DMark jest robiony pod DX8.1 więc sprawa chyba się wyjaśniła :P Zainstaluj najnowsze dla 8.1 (2.5 chyba). Zamin pchnałem catalisty 3.0 miałem 2,5 i też było to samo mateo1977 a co do tego loga to u mnie jest to samo było xp a teraz jest tylko napis athlon i to w dodatku na jakims bialym tle a nie jak logo od proca na czarnym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Stawiem na Catalystu 3.0 bo są zoptymalizowane dla R300 i DX9.0. 3DMark jest robiony pod DX8.1 więc sprawa chyba się wyjaśniła :P Zainstaluj najnowsze dla 8.1 (2.5 chyba). Zamin pchnałem catalisty 3.0 miałem 2,5 i też było to samo mateo1977 a co do tego loga to u mnie jest to samo było xp a teraz jest tylko napis athlon i to w dodatku na jakims bialym tle a nie jak logo od proca na czarnym i sek w tym ze tu zadne servicepack niepomoze cos wogole jest dziwacznego ale niemam pojecia co. jezeli przypadkiem dojdziesz to daj znac . moze trza by bylo jakies nowe stery do athlona pchnac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 fsb ci sie wlaczyl dzielnik 1/6 . raczej niemożliwe żadne mobo nie ma dzielnika 1/6 pozdrówka jak to nie, moja plyta z biosem 2116 ma taki dzielnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 a ja mam jeszcze jedno pytanko czemu niektore programy ( w tym 3dmark) czyta mi mojego antka jako z rodziny ThoroughBred???????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...