kbam Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Mam procesor A64 3000+Venice. Zmienilem tylko FSBz 200 na 250MHz to podwyzszylo mi czestotliwosc procka z 1800 na 2250 czyli teoretycznie mam teraz 3500+. Napiec nie zmienialem, temperatura procka na starym poziomie, Prime95 po 10h nie wywalil sie. Jak teraz dalej postepowac by wycisnac z niego iwecej? Podciagac dalej FSB? A co z napieciami procka? Dodam ze czestotliwosc pamieci z 200 zmienilem na 166MHz Edytowane 13 Marca 2006 przez kbam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Dawaj dalej! Nikt nie wie na ile pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 polecam lekture. mysle, ze po przeczytaniu wszystko powinno sie wyjasnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michi Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Tak z ciekawości jaka masz płyte główna???:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbam Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 PLYTKA ASUS A8N-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michi Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 aj chyba nie miałeś sygnaturki wcześniej to nie wiedziałem...:P a tak na temat to jedziesz z fsb w gore ile ci ramy pociagna no i jak benda nie wyciskały to obnizysz magistrale ramów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 a tak na temat to jedziesz z fsb w gore ile ci ramy pociagna no i jak benda nie wyciskały to obnizysz magistrale ramów Jak nie beda wyciagaly to zmieni sobie raczej dzielnik pamieci a nie magistrale bedzie obnizal :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michi Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) sorka sorka:) w tej płycie głównej dzielnik jest podany w mhz... czyli w sumie można to nazwać magistralą:P no wsumie troche poknociłem:) masz racje nie napisałem wcześniej o dzielniku ale sensem byłem blisko:D Edytowane 14 Marca 2006 przez Michi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkruk Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 athlon 3000+ podkręcony jest u mnie z 2000mhz do 2400 bez zadnych kombinacji na firmowym radiatorze z wiatrakiem,temp. wynosi srednio ok 30 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 oczywiście te około stopni to w idle i przy otwartej budzie z wentylami z tyłu tak ?? :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkruk Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 oczywiście te około stopni to w idle i przy otwartej budzie z wentylami z tyłu tak ?? :twisted2:więc napisz co mam zrobić i jak ci to pokazać ze jest taka temp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 ale co zrobić?? weź odczyt choćby z everesta..fanspeed tez może być :P ale najlepiej motherboard monitor :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkruk Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) ale co zrobić?? weź odczyt choćby z everesta..fanspeed tez może być :P ale najlepiej motherboard monitor :Deverest pokazuje właśnie 29 stopni a mbm 25 sam się teraz dziwie.zdjecie i screen zrobione przed chwilą.chyba wszystko dobrze zrobiłem.??? Edytowane 15 Marca 2006 przez darekkruk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...