Skocz do zawartości
kbam

Do Ilu Podkrecac A64 3000+ Venice?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam procesor A64 3000+Venice. Zmienilem tylko FSBz 200 na 250MHz to podwyzszylo mi czestotliwosc procka z 1800 na 2250 czyli teoretycznie mam teraz 3500+. Napiec nie zmienialem, temperatura procka na starym poziomie, Prime95 po 10h nie wywalil sie. Jak teraz dalej postepowac by wycisnac z niego iwecej? Podciagac dalej FSB? A co z napieciami procka? Dodam ze czestotliwosc pamieci z 200 zmienilem na 166MHz

Edytowane przez kbam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak na temat to jedziesz z fsb w gore ile ci ramy pociagna no i jak benda nie wyciskały to obnizysz magistrale ramów

Jak nie beda wyciagaly to zmieni sobie raczej dzielnik pamieci a nie magistrale bedzie obnizal :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorka sorka:) w tej płycie głównej dzielnik jest podany w mhz... czyli w sumie można to nazwać magistralą:P

no wsumie troche poknociłem:) masz racje nie napisałem wcześniej o dzielniku ale sensem byłem blisko:D

Edytowane przez Michi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co zrobić?? weź odczyt choćby z everesta..fanspeed tez może być :P ale najlepiej motherboard monitor :D

everest pokazuje właśnie 29 stopni a mbm 25 sam się teraz dziwie.zdjecie i screen zrobione przed chwilą.chyba wszystko dobrze zrobiłem.???

post-121679-1142466703_thumb.jpg

post-121679-1142466796_thumb.jpg

Edytowane przez darekkruk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi