Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Gti Racing

Rekomendowane odpowiedzi

Zwyczajnie screen jest niezbyt udany, chrome engine w xpand rally udowodnił że potrafi naprawdę wiele, szkoda tylko że z płynnością nie było za dobrze :(

Trochę ładniejszy screen :D

Dołączona grafika

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc pograłem chwilę i mam odczucie, że gdyby nie skopany na maxa engine, to byłaby to naprawdę całkiem przyjemna arkadówka... Niestety na moim sprzęcie po pierwszej trasie praktycznie nie da się jechać na jakichś rozsądnym ustawieniach, a i na najniższych nie jest całkiem płynnie :blink: Lepiej jest z pozostałymi 2 torami, no ale cóż... Poza tym zauważyłem, że ta gra też wymaga naprawdę mocnego procesora (a nie tylko kart graficznych, bo przecież procesor powyżej 2ghz w grach nie ma znaczenia :wink: - znowu się ktoś zacznie ze mną kłócić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w 1024x768 wszystkich opcjach na max oprócz AA podczas wyścigu na pierwszej trasie mam 40-50 fps, ale kiedy na ekranie pojawiają się wozy przeciwników mam średnio 30fps, a czasami nawet poniżej 25fps potrafi chrupnąć.

Poza tym szkoda, że tylko 3 auta w demie. Wziąłem Golfa 1 i przy widoku z kokpitu razi w oczy paskudna tekstura zegarów. Ciekawe czy w fullu jest to poprawione ? Sama gierka to przyjemne arcade.

Edytowane przez TomekB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie sciaga... zaraz napisze swoja opinie :)

edit: no wiec tak.. gierke juz wywalilem.. jak narazie totalna porazka...na minimalnych detalach w 1024x768 u mnie da sie spokojnie grac.. autkami prowadzi sie jak kawalkiem klocka... praktycznie mozna caly czas trzymac gaz do oporu co pewien puszczajac go i skrecajac.. uzywanie hamulca zbedne.. jak narazie lipa.. a co lepsze.. po instalacji odrazu wlaczylem gre.. wzialem new beetla.. i zaczalem jechac.. pierwszy mocniejszy zakret.. wylecialem.. i zatrzymalem sie tak na plocie ze lecialy iskry i nie moglem powrocic na trase... narazie marnie... 2/10... zobaczymy w wersji full

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się gierka sama w sobie podoba, tylko że jakoś jest bardziej wyczulona na FPS niż inne gry, to znaczy przy 25 wydaje się jakby było 15... A tak to to właśnie czekam na jakąś rozsądną ładną arkadówkę... Simów się sporo narobiło, teraz trzeba czekać na coś w stylu NFSów ze starych dobry lat... Bo w Most Wanted się grać nie da :? Raz przeszedłem, ale trochę na wymus, to teraz nie mogę się patrzyć już nawet na tą grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem troche i pelnej wersji nie zamierzam instalowac :D Gniot jakich malo ,co do skopanego silnika to cos w tym jest bo gra chodzi identycznie z wydladzaniem i bez :? Moge dodac ,ze jak sie ma wszystkich rywali przed soba to niby chrupie ,a jak sie ich wyprzedzi to jest niby plynnie :-| Ale ogolnie to gra pod wzgledem optymalizacji kiepawa :wink: O modelu jazdy nic nie powiem ,bo taki shit ciezko skomentowac :lol2: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, z tym AA to to tylko udowadnia, że ważny w tej grze jest procek, a nie tylko karta graficzna :wink: A nie od razu, że ma coś z AA skopane :wink:

Wolne zarty procek 2,5GHz to dla Ciebie malo :blink: Oznacza to tylko niechlujne podejscie do zoptymalizowania kodu gry przez programistow :mur: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu mialem okazje w to pograc :D Bardzo przyjemna gierka i napewno lepsza od innych dostepnych samochodowek,dlaczego? Po 1 - typowa arcadowka,po 2 - z widoku sanek czuc ta predkosc (czego nie powiem o NfS porshe),po 3 - bierzesz udzial w wyscigach jeden po drugim czyli w starym dobrym stylu,po 4 - muzyka jest tworcow a nie przez zatrudnione smieszne zespoly.Tutaj mamy doczynienia z profesjonalnym trancem a nie tak jak w grach EA Games (z ostatnich 4 lat) ,ze lecialy jakies smieszne kawalki.Po 5 - jest licencja na golfiki (uwielbiam to auto,fajnie stuningowalem sobie G1),po 6 jest po PL dzieki czemu dokladnie wiemy do czego sluzy jaka czesc,po 7 mamy swietne rypleye.Co prawda wziete ze Xpanda,ale i ta sa swiete :D.Po 8 - gra ma malutkie wymagania.U siebie wlaczylem oczywiscie 1280x1024,aax4 i anizox8 ze wszystkimi szczegolikami jakie sie tylko da i mam chyba z 50 fpsow - brawa.Wreszcie po 9 - mozna dopasowac do wlasnych potrzeb sterowanie.Ja dopasowalem sobie niemal,ze identyczne jak w NfS2SE :D <--- wielki plus za to.Jak widac Polacy potrafia zrobic dobra gre,ten produkt uznaje za udany.Nie chce tu dawac swojej oceny bo znow powiecie,ze wystawiam same 9tki i 10tki,ale po tym co napisalem mozecie sie tylko domyslac.Ktos moze powiedziec,ze po pewnym czasie staje sie to nudne bo gra jest prosta,wiec znowu musze powiedziec - zdecydowanie gra przeznaczona dla osob lubiacych dobra zabawe a nie symulatory,ktore i tak nigdy nie dostarcza Wam tego,czego dostarczy Wam jazda w realnym swiecie.Pozdrawiam

Edytowane przez hydro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

(czego nie powiem o NfS porshe)

Możesz się tak nie czepiać :P Jak zagrałem w NFS porshe w 2001 roku czyli 5 lat temu to miałem kisiel w gaciach wtedy żadna gra nie mogła się do tego porównywać !!!! TO było arcydzieło które zawierało dużo wiedzy o samochodach proshe ! To była interaktywna encyklopedia Porshe w której można było się scigać :P Hmm Hydro coś mi się zdaje, że nie przeszedłeś tej gry ! :P A żałuj nawet wgrałem ją z jakiś rok temu i mnie wciągneła bardziej niż np TOCA :P

Pozatym była to innowacyjna gra jakich mało :P

Np nawet w nowych grach nie można sciągać dachu w kabriolecie i był taki motyw, że ABS i kontrole trakcji można było włączyć tylko w tych samochodach które je miały a np nawet FORZA takiego czegoś nie miała tam można było włączać ABS nawet w 40 letnich samochodach. No i możliwość tuningowania wozu też duże jak na tamte czasy :P Co jak co ale Porshe zrobiło na mnie takie wrażenie, że do dziś żadne wyścigi bardziej mi się nie spodobały :P

A no i jeszcze kamery były można było siedząc w środku patrzeć w lewo, prawo i do tyłu ! No i były takie detale nawet jak włączanie skierunkowskazów i świateł awaryjnych! No i z tego co kojarze to zegary działały w autach tak jak powinny!

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz mi - przeszedlem porshe i caly czas uwazam,ze to dobra gra,ale podkreslam,to nie pasuje do serii nfs,tylko o to mi chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu mialem okazje w to pograc :D Bardzo przyjemna gierka i napewno lepsza od innych dostepnych samochodowek,dlaczego? Po 1 - typowa arcadowka,po 2 - z widoku sanek czuc ta predkosc (czego nie powiem o NfS porshe),po 3 - bierzesz udzial w wyscigach jeden po drugim czyli w starym dobrym stylu,po 4 - muzyka jest tworcow a nie przez zatrudnione smieszne zespoly.Tutaj mamy doczynienia z profesjonalnym trancem a nie tak jak w grach EA Games (z ostatnich 4 lat) ,ze lecialy jakies smieszne kawalki.Po 5 - jest licencja na golfiki (uwielbiam to auto,fajnie stuningowalem sobie G1),po 6 jest po PL dzieki czemu dokladnie wiemy do czego sluzy jaka czesc,po 7 mamy swietne rypleye.Co prawda wziete ze Xpanda,ale i ta sa swiete :D.Po 8 - gra ma malutkie wymagania.U siebie wlaczylem oczywiscie 1280x1024,aax4 i anizox8 ze wszystkimi szczegolikami jakie sie tylko da i mam chyba z 50 fpsow - brawa.Wreszcie po 9 - mozna dopasowac do wlasnych potrzeb sterowanie.Ja dopasowalem sobie niemal,ze identyczne jak w NfS2SE :D <--- wielki plus za to.Jak widac Polacy potrafia zrobic dobra gre,ten produkt uznaje za udany.Nie chce tu dawac swojej oceny bo znow powiecie,ze wystawiam same 9tki i 10tki,ale po tym co napisalem mozecie sie tylko domyslac.Ktos moze powiedziec,ze po pewnym czasie staje sie to nudne bo gra jest prosta,wiec znowu musze powiedziec - zdecydowanie gra przeznaczona dla osob lubiacych dobra zabawe a nie symulatory,ktore i tak nigdy nie dostarcza Wam tego,czego dostarczy Wam jazda w realnym swiecie.Pozdrawiam

Brawa.

:lol:

Stwierdzam po przeczytaniu poprzenich postów innych użytkowników. Sam z grą nie mam nic wspólnego.

Pozdrawiam.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Uwierz mi - przeszedlem porshe i caly czas uwazam,ze to dobra gra,ale podkreslam,to nie pasuje do serii nfs,tylko o to mi chodzi

Bo to zamaluj NFS i graj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś już ma to niech zarzuci fotki jak wygląda w grze Golf 2 GTI 16V (o ile jest :wink: )

Nie ma sprawy Tomek. Oto screeny. Tekstura zegarów paskudna jak nie wiadomo co :?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Too chyba masz za male wymagania sprzetowe :D U mnie wyglada to bardzo ladnie :)

Fakt gra wygląda lepiej ale grałem w demo i

Inteligencja pozostawia dużo do życzenia czasami komputerowi kierowcy wylatują z zakrętu no i raz zdarzyło mi się, że komputer walnął w drzewo i po restarcie znów jechał tą samą drogą i ciągle walił w drzewo aż do końca wyścigu ;/

Fizyka jest nawet nawet ale jak dla mnie nie można nawet porównać do PGRa2 (xbox only):P ( jak dla mnie mistrz jeśli chodzi o fizyke w arcade)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi