Skocz do zawartości
pho

Kebaby

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uwielbiam chociaż wiem, że jedzenie tego typu jest bardzo niezdrowe. Mam sobie jeden bar <_< Który się nazywa "Kebab" zaraz jak z bramy wychodze i często tam je jem a następny 4 minut drogi :wink: Wole je bardziej niż hamburgery, zapiekanki, hot-dogi...

A wy!! lubicie je czy nie za bardzo?...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tłuszcze, duzo kalorii, smazone miesio itp? :>

Synek przeciez Ty wpierniczas MCshity i mowisz mi ze kebab jest niezdrowy??

Lepsze to napewno i zdrowsze niz te budy z psem mielone :P

Miesko drobiowe zazwyczaj, tluszcz wytopiony, swieze warzywa, dobre sosy. Same pozytywy.

A do tego wszystkiego brakuje tylko bogatego w witamine C zimnego piwa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że trochę zwolenników kebabów tutaj jest :wink: Kiedyś raz się zraziłem do kebabów jak byłem na Air Show postanowiłem sobie zjeść go i co kotlet mielony :lol2: Ale te co kupuje koło domu po prostu niebo w gębie.

Do 20.00 otwarte może sobie pójdę kupić ^_^

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście lubię kebaby z Telepizzy choć nie wszystkim smakują. Czasem się zdarzy na Berzie z budki wszamać :-P

Na berzie swego czasu jadłem Hot-Dogi ale wole kebaby.

BTW: Wreście ktoś z mojego miasta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ktoś ładnie trafił z tematem... właśnie jem kanapki, które miały być moim drugim śniadaniem w robocie, ale stały się kolacją... bo dziś właśnie zamówiłem sobie do pracy kebab.... mmmm po prostu rewelacja... ostry sosik... niebo w gębie... POLECAM każdemu!

Bardzo dobre są od turków w centrum Wa-wy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Briareos

Nie kebab, tylko kebap.

Bardzo lubię. Są dwa miejsca w Warszawie, gdzie polecam spróbować.

Pierwsze to Przystanek Kebab przy przystanku linii 136 w kierunku Ursynów Płd.

Drugie to Mikeo - przy Makro w Alejach Jerozolimskich.

Jedną z nielicznych osób w Warszawie i naszym kraju, który pisownię tego dania stosuje poprawnie jest Ahmed z restauracji Kapadokya w E.Leclerc na ul. Jutrzenki 156. Takze polecam - warto!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Briareos

najlepsze kebaby jadłem w centrum wawy w budkach "Oscar" normalnie pycha, polecam spróbować ;)

Ja to nie jadam w tych pier******ach ;) Tam się można jakiegoś syfu nabawić. Żarcie stare... Mięso na ten kebab to się rusza i oddycha. Zdecydowanie odradzam jedzenie w Oscarze i A-Petit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm. w tri(p)city mam swoj jeden ulubiony fast food - xl burger - niedaleko polibudy (na miszewskiego)... kebaby robia boskie :) tylko kebaby w sumie tam jadam :) naprawde, jesli trafice do gdańska, polecam ten fastfood. bardzo.

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w mieście czyli w Radomiu polecam Kebab na Malczewskiego, tez na Malczewskiego bar u Samira i na Berzie chociaż tu są gorsze jak sobie przypomnę gdzie są jeszcze dobre to dopisze :wink:

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze Warszawskie kebapy są w Efezie. Jeden znajduje się na skrzyżowaniu Al. Niepodległości i Odyńca, przy wejściu do parku (podają tam również super baraninkę, mniam :) ). Drugi Efez jest jeszcze ponoć na pradze lecz nie wiem dokładnie gdzie. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio w piatek kebaba konsumowalem ...w sumie drugi raz w zyciu, bo pierwszy to w Krakowie, ale tam jakies niedobre mieli. u nas w Gliwicach na Placu Piastow jest taki zielony bar z doopnym bialym napisem "KEBAB" na czerwonym tle. tam kebaby sa miooodne ;] czy zdrowe, czy niezdrowe, to ja sie tym nie martwie... grunt, ze dobre :P

ps. czy Testowe -> Kulinaria jest automatycznie czyszczone, jak ma to miejsce w Testowym? bo raczej widze, ze juz dlugo sie trzyma i tak jest fajnie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio w piatek kebaba konsumowalem ...w sumie drugi raz w zyciu, bo pierwszy to w Krakowie, ale tam jakies niedobre mieli. u nas w Gliwicach na Placu Piastow jest taki zielony bar z doopnym bialym napisem "KEBAB" na czerwonym tle. tam kebaby sa miooodne ;] czy zdrowe, czy niezdrowe, to ja sie tym nie martwie... grunt, ze dobre :P

Czyli moge mojego pierwszego kebaba sprobowac w tej budce na Pl. Plackow? ;]

Nie otruje sie? ;]

Ile tam taka przyjemosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze kebapy jadlem w Nurnberg (Norymberga :P) w Niemczech. Mięso z indyka i taki swietny sos majonezowy. Do tego salatka i gra :) Jeden kebap kosztowal 80c.

Lahmacun tez jest niezle , mieso takie jak do kebapa wrzucaja do takiego nalesnika z miesem (chyba , dokladnie sam nie wiem co to jest ;P) i wrzucaja salaty, sosy itd. a pozniej zawijaja. Pycha!

Palast Imbiss w Furth i Norymberdze wymiata ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lahmacun tez jest niezle , mieso takie jak do kebapa wrzucaja do takiego nalesnika z miesem (chyba , dokladnie sam nie wiem co to jest ;P) i wrzucaja salaty, sosy itd. a pozniej zawijaja. Pycha!

U mnie na to mowia: Tortilla :>

John ja do najblizszego McSzajsa mam jakies 30km wiec odzywam sie bardzo zdrowo, zapewnieam Cie.. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często po drodze ze szkoły na przystanek wpadam do Antalai :) Pracuje tam troche jak nazywamy, bez obrazy "Turków" ;) Wyśmienite kebaby. Hamburgerów nie lubie za bardzo. A w Antalai mały kebap 4zł, duży 6zł. Mały jest taki w sam raz ;) Sprzedają tam kurat kebaby w chlebie(mnaim). Zawsze biorę bez sałatki - mięso+sos. Sos pikantny jest fajny elo ostry, ale trzeba wolniej jest wiec nie biore ;d

A co do ynnych fast foodów to czasami łażę do baru niedaleko na "zapiekankę extra" - bardzo duża, za 2zł. Tylko niepotrzebnie dają ogórka kiszonego ;d

BTW z jakiegoś reggae polskiego:

"I kebaby jemy, nie tyjemy..."

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie male sprostowanie... kilka osob oburzylo sie "kotlem mielonym" pragne poinformowac ze mieliscie okazje jesc PRAWDZIWEGO kebap-a to co w polsce jest w wiekoszosci sprzedawane (czyli mieso drobiowe...) nie ma NIC wspolnego z kebap-em, ktory wlasnie powinnien byc z miesa mielonego (chyba baraniny konkretnie) to co wszyscy uwazaja za "kebaba" to tzw doner kebab, z ktorych kazdy turek sie smieje ;)

polecam zajsc w gdansku do Aleppo (pomiedzy manchatanem a pg na gruwaldzkiej) to lokal prowadzony przez turka, ktory wszystko Wam wyjasni :) ma tam i "kebaba" i kebapa ;)

w gdyni najlepszy jest na swietojanskiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi