JROX Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Ja po piwie zawsze biorę z mieszanym, a normalnie zawsze z ostrym ;) Po piwie jakoś bardziej ostry sos się robi... Raz wziąłem łagodny i myślałem że się porzygam. Nienawidze takich sosów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Byłem w Warszawie ostatnio i w centrum kebab na każdym rogu :D Ale to nic, u nas w Krakowie nie spotkałem się z kebabem w cienkim cieście :| nie jest to tortilla ani bułka... Ktoś wie co to jest lub jaki jest przepis na cienkie ciasto ? Podkreślam w smaku nie jest to tortilla ani zwykła bułka ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2010 Byłem w Warszawie ostatnio i w centrum kebab na każdym rogu :D Ale to nic, u nas w Krakowie nie spotkałem się z kebabem w cienkim cieście :| nie jest to tortilla ani bułka... Ktoś wie co to jest lub jaki jest przepis na cienkie ciasto ? Podkreślam w smaku nie jest to tortilla ani zwykła bułka ! Jest nowo otwarty kebab okolo 100metrow od mojego bloku na pętli autobusowej nie daleko alei róż na alejii przyjaźni. Przyciągają klientów i pakują duzo mięsa :) i robią ze swiezych warzyw, nie to co niektorzy na rynku :/, oczywiscie duzy kebab jest w cieście ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 To dobrze wiedzieć ! muszę się tam wybrać, kawał drogi ale przeżyje :P Faktycznie masz racje na rynku oszukują, do niektórych budek już nigdy nie pójdę ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 wegorz91 to ciasto PITA się zwie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ja myślałem że Pita to taki chlebek niby. Bardziej przypomina bułkę niż ciasto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Też kocham kebaby. Mój ulubiony sklepik to Istamnuł w Skawinie - CUD MIÓD I KEBAB! Kto z Małopolski niech tam się przejedzie, super kebaby mają. I taka piosenka: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaronekPL Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ostatnio bylem w Wawie (jestem z Lodzi ogolnie) i pycha kebab jest w tym najstarszym miejscu na rogu marszalkowskiej i mcdonaldsa ;)) W Lodzi jest calkiem niezly w restauracji Instanbul, ale najlepsze kebaby sa w Anglii u Turkow (tzn nie bylem w turcji, tam sa moze lepsze ;) - moja ex im sie podobala, dostawalismy gore miesa jakby barana dla nas zarzneli tylko ;) dawali nam takie porcje, ze czasem nam sie zdarzalo mrozic i jedlismy to 3 dni ;) pyszne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grassmaste Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ja myślałem że Pita to taki chlebek niby. Bardziej przypomina bułkę niż ciasto :D Bulka do kebaba to chleb turecki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 @up Ale ja nie mówiłem o bułce od kebaba, tylko ogólnie o picie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Po sporej ilosci zjedzonych kebabów w 100% polecam kebab znajdujacy sie w Warszawie na ul. Maltańskiej - niedaleko skrzyżowania ze Św. Bonifacego. Ja jjem zwykle opcje za 11 pln - podwójna baranina w cienkim cieście. Najadam sie tym do syta !!! a jak komus malo mozna za 15 z 3x mieskiem wybrac- prawie nie do przejedzenia!!! No i kebaby sa ZAWSZE smaczne i serio wypas! Polecam jak ktos bedzie w okolicy odwiedzic ten kebab- bedziecie wracac tam tak jak ja:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Kebab w Forum Gliwice jadłodajnia Dragon coś tam. Dodatki i smak bardzo dobry ale... ... nie polecam - mięso z kurczaka w kebabie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Kebab w Forum Gliwice jadłodajnia Dragon coś tam. Dodatki i smak bardzo dobry ale... ... nie polecam - mięso z kurczaka w kebabie :) Mogłeś dać znac w Zabrzu jest ciekawy:) kebabik:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolmops Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Kebab w Forum Gliwice jadłodajnia Dragon coś tam. Dodatki i smak bardzo dobry ale... ... nie polecam - mięso z kurczaka w kebabie :) Gdzie jest ta jadłodajnia? Zawsze jak tam bywam to nie mam co jeść :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Gdzie jest ta jadłodajnia? Zawsze jak tam bywam to nie mam co jeść :/ Centrum Handlowe Forum Poziom 1 - na żółto są jadłodajnie. Ten malutki Silver dragon - tam jadłem tego kebaba. Tak jak mówię, w smaku świetny ale jak ktoś się godzi na mięso kurczaka zamiast baraniny to powinien być zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 ostatnio bylem w Wawie (jestem z Lodzi ogolnie) i pycha kebab jest w tym najstarszym miejscu na rogu marszalkowskiej i mcdonaldsa ;)) W Lodzi jest calkiem niezly w restauracji Instanbul, ale najlepsze kebaby sa w Anglii u Turkow (tzn nie bylem w turcji, tam sa moze lepsze ;) - moja ex im sie podobala, dostawalismy gore miesa jakby barana dla nas zarzneli tylko ;) dawali nam takie porcje, ze czasem nam sie zdarzalo mrozic i jedlismy to 3 dni ;) pyszne... najlepsze są w Berlinie, bo z stamtąd pochodzą w takiej formie jaką widujemy obecnie. Została specjalnie opracowana dla klientów w Europie. Oryginalne mają niewiele wspólnego z nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 kebaby dobra sprawa. w białym ostatnio otworzyli jeden i mają tam bezapelacyjnie najlepsze w mieście. przy ul. Sienkiewicza, za przystankiem mpk naprzeciw ul. Ryskiej w przejściu pod budynkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Mogłeś dać znac w Zabrzu jest ciekawy:) kebabik:) Gdzie Ty masz w Zabrzu ciekawego kebaba ? Szisza Kebab II (ten obok nas, na 3-go Maja) - duużo mięsa, ale strasznie mało sosu + sucha tortilla - średnio dobre, jest po prostu za suchy i nie ma opcji na sos ostry, tylko czosnkowy, który obok czosnku nawet nie stał. Dobry kebab jest w Aspendosie naprzeciwko poczty głównej, tylko tam znowu za 9 zł dostajemy dosyć małego kebaba, za to jest IMO pyszny, nie jest suchy no i sosy są dobre, o wyrazistym smaku, nie to co w sziszy ;) Osobiście i tak jadłem najlepsze Kebaby dwa lata temu w Świnoujściu na promenadzie, budka od turka, dwie laski tam pracowały. Kebab za 10 zł, za to olbrzymi + do wyboru 3 sosy. Co wieczór około 19-20 była do niego kolejka ~20to osobowa, a do kebabów obok zero ludzi [; Edytowane 5 Czerwca 2010 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Bardzo odradzam Kebaba na rogu Chmielnej i Żelażnej w Wawie (niedaleko wieżowca Warty). Za 8zł dostajemy prawie zawsze ciach!iane mięsa (jakby stare bo suche miejscami) i po prostu kebab jest niesmaczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) No to jak w Katowicach (tam, gdzie były Fornetti na placu dworcowym). Mięso było tłuste i twarde (spieczone), sałatek mało, a sos też jakiś nijaki. 8.50. A w Aspendosie, też w K-cach dają... frytki do mięsa. N/c. Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 W 'lochach' Centralnego odkryto nielegalną hurtownię mięsa na kebab heh ciekawe ile tam działali ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Z warszawskich kebabow polecam jeszcze jeden: na Woronicza, przy stacji metra Wierzbno, w bialej budce (nie w pawilonie, bron Boze). Kebab jest bardzo smaczny, a co najwazniejsze: pracujacy w nim Turek wszystko przygotowuje sam, nie korzysta z gotowcow z hurtowni (no ok, frytki ma mrozone ;) ). Czesto sie tam stolujemy z kumplami ze zmiany i bylismy swiadkami sytuacji jak np. przygotowywal platy baraniny na dzien nastepny (czyscil i przyprawial) albo jak skonczyla mu sie cebulka to wyskakiwal do warzywniaka obok, kroil szybciej niz zdazylem powiedziec "cebula" i siup do pojemnikow. Do tego przesympatyczny gosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 rofl kufa nie jjem wiecej tego ciach!a.. Z warszawskich kebabow polecam jeszcze jeden: na Woronicza, przy stacji metra Wierzbno, w bialej budce (nie w pawilonie, bron Boze). Kebab jest bardzo smaczny, a co najwazniejsze: pracujacy w nim Turek wszystko przygotowuje sam, nie korzysta z gotowcow z hurtowni (no ok, frytki ma mrozone ;) ). Czesto sie tam stolujemy z kumplami ze zmiany i bylismy swiadkami sytuacji jak np. przygotowywal platy baraniny na dzien nastepny (czyscil i przyprawial) albo jak skonczyla mu sie cebulka to wyskakiwal do warzywniaka obok, kroil szybciej niz zdazylem powiedziec "cebula" i siup do pojemnikow. Do tego przesympatyczny gosc. co Ty costi w TVP pracujesz ? :P warszawa woronicza 17 - Mapy Google Chodzi Ci o ten kebab ? po lewej stronie od niepodległości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 No to jak w Katowicach (tam, gdzie były Fornetti na placu dworcowym). Mięso było tłuste i twarde (spieczone), sałatek mało, a sos też jakiś nijaki. 8.50. A w Aspendosie, też w K-cach dają... frytki do mięsa. N/c. Ja zawsze maszkiece kebaby na rogu hali z Empikiem - od strony przychodni i tego pseudo targu przy P.Skargi. 8pln ale daje rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 A, wiem które. W każdym nie te pseudokebaby za 4? :D Jestem ciekawy, z czego one są, że tak tanio ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Gdzie Ty masz w Zabrzu ciekawego kebaba ? Szisza Kebab II (ten obok nas, na 3-go Maja) - duużo mięsa, ale strasznie mało sosu + sucha tortilla - średnio dobre, jest po prostu za suchy i nie ma opcji na sos ostry, tylko czosnkowy, który obok czosnku nawet nie stał. Dobry kebab jest w Aspendosie naprzeciwko poczty głównej, tylko tam znowu za 9 zł dostajemy dosyć małego kebaba, za to jest IMO pyszny, nie jest suchy no i sosy są dobre, o wyrazistym smaku, nie to co w sziszy ;) Jem czesto Szisza Kebab 2 ale prosze o duzo sosu:D , nie wiem tylko o co Ci chodzilo z tym brakiem ostrego sosu...ja tam zawsze biore ostry:D:D:D:D Moj n1 to jednak na wolności (nie Szisza 1:D) tuz przy skrzyżowaniu Dubiela-Wolności. Dużo, ostro, smacznie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Smacznego :D Cios w mięsne podziemie. Kebabów pod dworcem było więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 co Ty costi w TVP pracujesz ? :POwszem. :) warszawa woronicza 17 - Mapy Google Chodzi Ci o ten kebab ? po lewej stronie od niepodległości ? Ta, po lewej stronie wg tej mapki. Jeden jest w pawilonie, obok pralni i apteki (i tego odradzam), a ten, o ktorym mowie, jest kawalek dalej w wolnostojacej bialej budce, miedzy warzywniakiem i budka z pieczywem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Sprawdziłem ostatnio kebabownie przy placu Wilsona i mają rewelacyjną baraninkę. Co prawda dość drogo bo 10 zeta, ale porcja też konkretna. Tylko ruch straszny i sporo ludzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Ja jadlem tam jakis czas temu i to co mi sie nie podobało to "tlusty" sos :( Wczoraj bylem na osiedlu "ostrobramska" i tam w nowym białym budynku otwarto nowy kebab - od strony petli autobusowej. Jadlem z kurczakiem bo akurat nie bylo baraniny - ie polecam ! suchy , maly , kolega wzial powiekszony i byl taki sam jak moj normalny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...