Jump to content
Sign in to follow this  
pho

Kebaby

Recommended Posts

Owszem. :)

 

 

Ta, po lewej stronie wg tej mapki. Jeden jest w pawilonie, obok pralni i apteki (i tego odradzam), a ten, o ktorym mowie, jest kawalek dalej w wolnostojacej bialej budce, miedzy warzywniakiem i budka z pieczywem.

 

Jadłem tego i tego i raczej średnie ;<. Ten nie w pawilonie był lepszy ale nie bardzo dobry a przeciętny tylko - może dlatego że przyszedłem wieczorem ? Ja mam wrażenei ze jeszcze 2-3 lata temu wiekszość kebabów była cacy a teraz łatwo trafić na suche mieso itp syf..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdziłem ostatnio kebabownie przy placu Wilsona i mają rewelacyjną baraninkę. Co prawda dość drogo bo 10 zeta, ale porcja też konkretna. Tylko ruch straszny i sporo ludzi.

 

Zapewne piszesz o Amrit Kebab...

Nigdy nie przepadałem za kebabami, ale dzięki wyrobom z tego lokalu stałem się ich całkiem zagorzałym amatorem :)

Jak komuś tłok przeszkadza to można zamówić z dowozem za 1zł.

Edited by Dziobak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kebab Ławica (na rogu bukowskiej i złotowskiej koło kwiaciarni):D

imo to chyba najlepszy w poznaniu. i nie tylko ja mam takie zdanie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm strasznie daleko jak dal mnie z racji że mieszkam przy politechnice, ale myślę że w tygodniu się wybiorę ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

W Wawie coraz trudniej o dobrego kebsa. Na wałbrzyskiej jest niezły czy w landzie koło metra Służew też. Coraz częściej się spotykam z sytuacją gdzie kebaby smakują jak jakaś zupa z mięsem ? nie wiem jak to określić ale to coraz częstsze zjawisko. Poza tym po odkryciu "tajnego magazynu mięsowego" na centralnym zapał na spożywanie tego typu posiłku jakoś mi przeszedł :lol:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

co do poznania jeszcze to powiem tak:

Na plus:

+ Ławica

+ Marhaba (ogrody)

+ Ankara (przy starym)

+ Ali Baba

 

Średni:

+/- Doner Kebab

+/- Tek von doner

+/- Izmir (koło browaru)

 

Na minus:

- Imaret

- Merkury

- kebab koło PP ( tam gdzie pizza )

- z budy przy Teatralce

 

na razie tyle sobie przypomniałem, jak coś mi się przypomni to dodam :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

W Poznaniu dobre są w fuxie ;) koło parku wilsona (biedronka jest niedaleko)

Za to paskudną tortillę - strasznie tłustą jadłem na deptaku w "mamma mija". Nie polecam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na minus:

- z budy przy Teatralce

 

Jeżeli komuś zdrowie miłe, to lepiej omijać z daleka (a szkoda, bo parę lat temu tam było świetne żarcie).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wawa- jadam głównie w efesie i w blue city w części z żarciem (zajebisty kebab talerz). Nie ufam kebabom (względy higieny vide skłąd z mięsem na centralny,m itp). Na kabatach otworzyli już jakiś czas temu kebab king , ale dla mnie jest kiepski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najlepszy (imo) kebab w Warszawie jest tutaj. Dokładnie tu, gdzie zielona strzałeczka.

Polecam duży z baraniną (11zł). Z ostrym sosem of kors. Tyle że radzę uważać bo jak tu dadzą ostry, to jest na prawdę ostry ;)

Edited by Hejger

Share this post


Link to post
Share on other sites

W Kato w Silesii City Center obok Mc'a i KFC jest jakiś kebab jeżeli dobrze pamiętam... warto tam się stołować?

 

EDITTTT: kupiłem w ciemno talerz z napojem za 18zł i właściwie jestem zadowolony.

Tylko sałatki mi nie smakowały, ale cała reszta na plus. Cena też mogłaby być trochę niższa.

Edited by Ombre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogę teraz powiedzieć, że nieco dojrzałem jeśli chodzi o jedzenie kebabów w Warszawie. Teraz jadam prawie wyłącznie w Kebab Kingu. Kosztuje 11zł ale jeśli chodzi o jakość baraniny (czuć, że jest to świeżutkie mięso) to zamiata konkurencję. Sahara, która jest nieopodal nawet nie ma co startować. Nie ma uczucia ciężkości na żołądku, nic się nie odbija, duże porcje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogę teraz powiedzieć, że nieco dojrzałem jeśli chodzi o jedzenie kebabów w Warszawie. Teraz jadam prawie wyłącznie w Kebab Kingu. Kosztuje 11zł ale jeśli chodzi o jakość baraniny (czuć, że jest to świeżutkie mięso) to zamiata konkurencję. Sahara, która jest nieopodal nawet nie ma co startować. Nie ma uczucia ciężkości na żołądku, nic się nie odbija, duże porcje.

 

Kebab King jest po prostu obleśny. Ta baranina to koło baraniny nawet nie stała. Do tej z efesu startu nawet nie ma. Sosy porażka, majonezowy i ostry pomidor z plastikowej butelki a sałatka to słodka kapucha. Do Kebab Kinga mam z kilkaset metrów i go nie ruszę choćbym z głodu umierał. Dla mnie jeden z najgorszych kebabów w Warszawie , w Wawie liczy się tylko Efes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

robicie kebaba czasami w domu? ja robie z kurczaka lub z wieprzowiny, ale teraz chce sprobowac z baranina i slyszalem kiedys od znajomego kucharza, ze tudno ja dobrze przyzadzic bo czesto bywa twarda. jakies sprawdzone sposoby na marynate? pozdro

Edited by kukifas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.