binio21 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Witam. Dziś kupiłem karte 6600gt leadteka na agp. Po zainstalowaniu karty w kompie wszystko jest ok... do momentu próby zainstalowania sterowników. Mianowicie gdy próbuję je zainstalować monitor gaśnie i pomaga tylko reset. Co może być tego przyczyną, przecież to nowiutka karta. Proszę pomóżcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Witam. Dziś kupiłem karte 6600gt leadteka na agp. Po zainstalowaniu karty w kompie wszystko jest ok... do momentu próby zainstalowania sterowników. Mianowicie gdy próbuję je zainstalować monitor gaśnie i pomaga tylko reset. Co może być tego przyczyną, przecież to nowiutka karta. Proszę pomóżcie!! a winde instalowałes od nowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 a winde instalowałes od nowa? No oczywiście systemik jest po formacie, wiec żadnych starych sterów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 No oczywiście systemik jest po formacie, wiec żadnych starych sterów nie ma. ja tak miałem jak chciałem jakies urzadzenie odinstalowac w windzie,system tez był swiezy ale jesce raz sformatowałem i spox z kazdymi sterami tak masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 No narazie próbowałem na trezch wersjach sterów. Zaraz spróbuje zainstalować omegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 No narazie próbowałem na trezch wersjach sterów. Zaraz spróbuje zainstalować omegi. a tak wogóle to jak z innymi aplikacjami? wszystko ok? za bardzo nie wiem co jest nie tak, zainstaluj windows debbugera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) No z wszystkim innym jest ok. Bez sterów karta działa(oczywiście nie mogę zmienić odświerzania ani nic z tych rzeczy) a sterownikow za diabła nie moge zainstalować :mur: A czy jest możliwe żeby karta była walnięta skoro bez sterów chodzi, a z nimi już nie? Edytowane 13 Marca 2006 przez binio21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 mialem to samo ale niewiem co zrobilem, kilka razy winde zainstalowalem (formatowalem i wkoncu poszlo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 mialem to samo ale niewiem co zrobilem, kilka razy winde zainstalowalem (formatowalem i wkoncu poszlo) Hmmm, to ciekawe, chyba zaraz sformatuje kompa jeszcze raz bo mnie zaraz szlak trafi. Kurde nowa karta i nie działa:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) tez sie z tym spotkalem (tak samo Leadtek 6600gt, tyle ze plyta inna, jakis asus na nforce2) hmm z tego co pamietam to przyczyna tego byl sterownik AGP GART (wchodzacy w sklad pakietu nforce)... pamietam, ze ostro mieszalem zeby sie z tym uporac;), postawilem nowy system zainstalowalem wszystkie stery (nforce, forceware)... cieszylem sie 5 min:)... monitor znowu zgasl... odpalilem awaryjny odinstalowalem AGP GART od nforce`a i chodzilo... GL BTW: sprawdz czy nie masz konfliktu w systemie z mostkiem AGP... AGP to PCI bridge bodajze... Napisze Ci co dokladnie zrobilem... 1. stary system zasmiecony, proba zainstalowania sterow konczyla sie tak jak u Ciebie-gasniecie monita (konflikt w systemie z mostkiem AGP) 2. nowy system postawiony zainstalowane stery od nforca (razem z AGP GART) i udana instalacja forceware:)... 3. po restarcie monitor gasnie przy starcie systemu, (sprawdzam w awaryjnym 6600GT zainstalowane) uninstall AGP GART 4. restart i dziala... tak to wygladalo w moim przypadku... Edytowane 13 Marca 2006 przez RaKLeZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 tez sie z tym spotkalem (tak samo Leadtek 6600gt, tyle ze plyta inna, jakis asus na nforce2) hmm z tego co pamietam to przyczyna tego byl sterownik AGP GART (wchodzacy w sklad pakietu nforce)... pamietam, ze ostro mieszalem zeby sie z tym uporac;), postawilem nowy system zainstalowalem wszystkie stery (nforce, forceware)... cieszylem sie 5 min:)... monitor znowu zgasl... odpalilem awaryjny odinstalowalem AGP GART od nforce`a i chodzilo... GL BTW: sprawdz czy nie masz konfliktu w systemie z mostkiem AGP... AGP to PCI bridge bodajze... Napisze Ci co dokladnie zrobilem... 1. stary system zasmiecony, proba zainstalowania sterow konczyla sie tak jak u Ciebie-gasniecie monita (konflikt w systemie z mostkiem AGP) 2. nowy system postawiony zainstalowane stery od nforca (razem z AGP GART) i udana instalacja forceware:)... 3. po restarcie monitor gasnie przy starcie systemu, (sprawdzam w awaryjnym 6600GT zainstalowane) uninstall AGP GART 4. restart i dziala... tak to wygladalo w moim przypadku... Dzięki stary!!! Jesteś wielki. W końcu działa. A już myślałem, że z kartą coś nie tak. Chyba jestem Ci dłużny browara:) :banana: Tylko wynik w 3d marku 2003 cosik marny, bo tylko 5600pkt. No ale spróbuje jutro inne stery wgrać bo teraz mam 78.01. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Spróbuj na DH Zer0Point'ach opartych na 8x.xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Co do instalacji leadteka 6600GT AGP. (kupiłem niedawno i też były problemy) Nie radzę na płytach z nf2(ultra) używać driverów do płyty w wersji wyższej niż 5.10 5.10 to ostatnie drivery optymalizowane pod nf2, potem system już tylko zwalnia. BTW czemu nie było tych problemów na ATI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Co do instalacji leadteka 6600GT AGP. (kupiłem niedawno i też były problemy) Nie radzę na płytach z nf2(ultra) używać driverów do płyty w wersji wyższej niż 5.10 5.10 to ostatnie drivery optymalizowane pod nf2, potem system już tylko zwalnia. BTW czemu nie było tych problemów na ATI? Jak mozesz to przestaw w BIOSie czestotliwosc AGP na 67MHz ;) :P U mnie pomoglo na zwisy tej karty w 3D ale to chyba jest tylko trick dla plyt glownych DFI z nForce3 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...