Pulsar Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 TP oferuje najszybszy Internet w technologii ADSL - 15 Mb/s Klienci biznesowi korzystający z usług Telekomunikacji Polskiej mogą już zamawiać nowe opcje szerokopasmowego dostępu do Internetu: DSL 15000 oraz DSL 8000. TP oferuje obecnie najszybszy w Polsce dostęp do Internetu w technologii ADSL. Łącznie Telekomunikacja Polska ma w ofercie 7 opcji usługi dostęp do Internetu DSL tp, w prędkości od 256 kb/s do 15360 kb/s. To najszersza na rynku propozycja, która pozwala Klientom biznesowym TP optymalnie dostosować usługę do aktualnych potrzeb. Miesięczny abonament za opcję DSL 15000 wynosi 499 zł netto (608,78 zł z VAT). Za DSL 8000 Klienci zapłacą miesięcznie 399 zł netto (486,78 zł z VAT). By obniżyć koszty nawet do 25%, można skorzystać z trwającej do końca 2006 roku promocji DSL tp plus 24. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 To DSL 15000 to nie moze byc ADSL z racji tego, ze ADSL to max 8/1.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Wszystko pięknie ładnie, ale upload w tych opcjach DSL'a to IMHO nadal wielka pomyłka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomb01 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 ja juz zamowilem ...do konca miesiaca ma być.... mam nadzieje ze nie bedzie problemu z sygnalem...w koncu to nie 2mb tylko 8mbitow hehe:))))))))))jak wypali biore 15.....:))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackangel Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 15 mb to juz jest ADSL2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 nie no upload to zapomnieli conajmniej jedynki z przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 dla mnie rewelacja ;] podpisalem umowe na 2laczu o kolejnego dsla, lecz juz 1,5miech zwlekaja z tym wiec rezygnuje z tego i biore te 8mbit =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) "11. Abonent korzystający z usługi dostęp do Internetu DSL tp w ramach Promocji nie może udostępniać tej usługi innym podmiotom pod jakimkolwiek tytułem prawnym lub świadczyć z jej wykorzystaniem usług telekomunikacyjnych. " Nareszcie padną wszelkie osiedlówki... Edytowane 14 Marca 2006 przez Pulsar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) "11. Abonent korzystający z usługi dostęp do Internetu DSL tp w ramach Promocji nie może udostępniać tej usługi innym podmiotom pod jakimkolwiek tytułem prawnym lub świadczyć z jej wykorzystaniem usług telekomunikacyjnych. " Nareszcie padną wszelkie osiedlówki... W ktorym miejscu/regulaminie to jest napisane? Edytowane 14 Marca 2006 przez szogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 W ktorym miejscu/regulaminie to jest napisane? http://www.internetdsl.pl/doc/regulamin_DSL_24_plus.rtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 "11. Abonent korzystający z usługi dostęp do Internetu DSL tp w ramach Promocji nie może udostępniać tej usługi innym podmiotom pod jakimkolwiek tytułem prawnym lub świadczyć z jej wykorzystaniem usług telekomunikacyjnych. " Nareszcie padną wszelkie osiedlówki... Tak jak teraz padają małe osiedlówki na Neostradzie :wink: Nie popadaj w histerię. To że zwiększyli przepustowość nie oznacza że nagle wszyscy zaczną przestrzegać regulaminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomb01 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 widze ze kolega nie w temacie....to w 11.punkt regulaminu dotyczy "DSL tp Plus 24" a to jest promocja DSL EFEKT i tu jest regulamin :DSL EFEKT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Niedlugo wchodzi Neo 8mb oraz 15mb, i uwaga bez limitow :) Info z dobrego źródła :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 wOw ciekawa jak z ceną?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 cikawe czy jak juz wejda te nowe neo 8 i 15 to czy potanieje opcja 6 mb. Obecnie mam 2 i w cenie jaka jest na okres 2 lat 156 chyba ? moglbym przesc z checia na opcje 6mb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) troszkę mnie nie było (szpital, zabieg, miesiąć wolnego poszpitalnego, siedze , czytam i liżę rany :))no właśnie kończy mi sie umowa dsla i myslę czy nie skorzystać z opcji 8mb lub conajmniej 4mb, choć myślę że 4mb na 9 osób spoko starczy i nie ma sensu brać więcej, choć z drugiej strony płacę teraz 303,78 i w tej cenie jest właśnie dsl 8mb, kurcze ale to musi smigać ściaganie demek z gamershela, będzie trwało kilka minutek, a o pingach w grach nie wspomnę (choć i tak nie narzekam, jak nikt nie ściąga to sobie śmiało śmigam w gierki po necie), tylko mnie martwi że znowu na kolejne 24 miechy jestem niewolnikiem tepsy :mur: Edytowane 14 Marca 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Ping a przepustowość łącza to dwie różne rzeczy, nie mieszaj. Możesz mieć kapitalne pingi na łączu 128 kbps, inna sprawa kto w Polsce Ci je na takim łączu zapewni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
someone88 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 jak dla mnie te nowe DSLe mają za niski upload i za wysoką cene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Niedlugo wchodzi Neo 8mb oraz 15mb, i uwaga bez limitow :) Info z dobrego źródła :wink: Sorry ale coś mi się niechce wierzyć w to bez limitów....małe sieci osiedlowe znów by zaczęły życie pełną parą, a chyba nie o to TPSA chodzi....ale pożyjemy zobaczymy, może rzeczywiście masz te informacje z dobrego źródła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariacik Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Niedlugo wchodzi Neo 8mb oraz 15mb, i uwaga bez limitow :) Info z dobrego źródła :wink: to by bylo gl;upie z ich strony , prawie nikt wtedy nie wzialby tego dsl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Paszczu właśnie o to chodzi że nikt, ci dobrych pingów w Polsce nie zapewni na takim łączu a im lepsza przepustowość (upload) ty płynniejsza gra (dotyczy to robudowanych gierek typu battlefield2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Co do limitow to brak potwierdzenia teraz :-P Ale jest dobrze :) :) Czekac do 1 kwietnia B) / Przecieki od pracownika FT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomb01 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 kupa z tym dslem a tak sie cieszyłem...dzisiaj zostałem powiadomiony ze w moim 100tys miescie ...nie mam szans na 8mbitów..,.pozostało wziąć mi 4mbity....kupa ale trudno...mam nadzieje ze w przyszłości dadzą rade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczykk Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Witam wszytkich nasuwa mi się jedno pytanie a mianowice dotyczące usługi INTERNET DSL czy posiadajać firmę można go udostępniać swoim użytkownikom ?? jeśli nie jesteś pewnien to nie odpowiadaj z góry dziękuję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 "11. Abonent korzystający z usługi dostęp do Internetu DSL tp w ramach Promocji nie może udostępniać tej usługi innym podmiotom pod jakimkolwiek tytułem prawnym lub świadczyć z jej wykorzystaniem usług telekomunikacyjnych. " Nareszcie padną wszelkie osiedlówki... Pewnie tak upadną jak osiedlówki na neo. Jestem ciekaw tego nowego DSL ale już jest jeden bardzo dużo MINUS ! Minowicie UPLOAD, skandal żeby przy tak dużym downloadzie był taki mały upload :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomb01 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 "11. Abonent korzystający z usługi dostęp do Internetu DSL tp w ramach Promocji nie może udostępniać tej usługi innym podmiotom pod jakimkolwiek tytułem prawnym lub świadczyć z jej wykorzystaniem usług telekomunikacyjnych. " Nareszcie padną wszelkie osiedlówki......'''''' ' przeciez ten punkt 11 nie dotyczy promocji efekt tylko plus24 a to róznica i to zasadnicza....wiec kolega co do tego dzielenia łącza jest w błędzie....to jest regulamin REGULAMIN EFEKT a to jest DSL 24 PLUS i w 24plus jest mowa o punkcie 11 w regulaminie-jednak osoby mające pakiet plus24 nie mogą skorzystać z promocji na 8 i 15 mbitow...więc kolega źle doczytał i miesza wszystkim....dzielenie dsla jest legalne ale nie dla promocji Dsl plus24....w regulaminie dla efekt nie ma o zakazie dzielenia mowy... pozdrawiam i myśle ze rozwiałem wątpliwości i osiedlówki nie padną -napewno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 pozdrawiam i myśle ze rozwiałem wątpliwości i osiedlówki nie padną -napewno... Przecież to jest sprawa oczywista że nie padną. TP kategorycznie zabrania dzielenia neo poza lokalem gdzie usługa jest świadczona, a jak to jest w rzeczywistości to każdy chyba doskonale wie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Przecież to jest sprawa oczywista że nie padną. TP kategorycznie zabrania dzielenia neo poza lokalem gdzie usługa jest świadczona, a jak to jest w rzeczywistości to każdy chyba doskonale wie B)zgadza sie ale czy w neo jest taki punkt :-P 12. W przypadku niedotrzymania przez Abonenta warunku określonego w ust. 11, TP może rozwiązać Umowę ze skutkiem natychmiastowym z winy Abonenta, a Abonent będzie zobowiązany do zapłaty kwoty w wysokości stanowiącej iloczyn dziesięciokrotnej miesięcznej opłaty abonamentowej za opcję DSL 15000 według aktualnego Cennika usługi dostęp do Internetu DSL tp bez względu na posiadaną opcję. Zapłata powyższej kwoty nie wyłącza obowiązku określonego w ust. 7. jak by sie uparli to moga sprawdzac - w razie czego to maja super zysk :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) !!! Uwaga !!! Jesli ktos podpisuje umowa na czas okreslony 24 miesiace. To nie moze tego lacza rozdzielac, tylko przy umowie na czas nieokreslony. Czytajcie umowe, kumpel wtopił. Drugi wzial prawnika i faktycznie jest w zalaczniku przy ktoryms punkcie jest to napisane!!! Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 niko2003 ale to chyba nie dotyczy dsl efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...