cinekwso Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 witam! czy nie posiadajac firmy moge zalozyc jakikolwiek dsl i udostepniac go poza lokal?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomb01 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 witam! czy nie posiadajac firmy moge zalozyc jakikolwiek dsl i udostepniac go poza lokal??oczywiscie ze mozesz-we wszystkich ofertach z DSL z wyjątkiem oferty DSL plus24 gdzie wyraznie w 11punkcie regulaminu mowa jest o owym zakazie.ja mam dsl 4mbity w sieci 21osob.chodzi wypas...-jestem w promocji efekt i placimy za 4mbity 259zł jakos tak...pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekwso Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 dzieki bomb01 :D pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 z tego co sie dowiedziałem w telepunkcie to w moim mieście o 8mb mozna zapomnieć a i 4mb sa problemy i nie wszędzie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Złożyłem podanie o DSL15000, niestety za daleko od centrali. Do TPSA, doszła wiadomość że możliwości technicznej nie ma, i sprawę zamknęli. Technicy zaś mówili ze DSL 8000 będzie działał, przy badaniu technicznym od razu wymienili modem. Podpisałem umowę o realizacje DSL8000. Pozostało mi tylko czekać. Jak długo? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekwso Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 dzwonilem do centrali i powiedzieli mi ze nie mozna dzielic dsl :\ czy to prawda?? przypomne ze nie mam firmy i chcialem na osobe prywatna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 mozna ale nie we wszystkich opcjach bo w niektórych promocjach nie mozna i jest o tym zapis w regulaminie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekwso Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 mozna ale nie we wszystkich opcjach bo w niektórych promocjach nie mozna i jest o tym zapis w regulaminie a jaka jest opcja ktora mozna dzielic i nie trzeba firmy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) http://www.internetdsl.pl/doc/regulamin_DSL_Efekt.doc EDIT: Mam juz dsl8000 d:8192 u:640 Chodzi ok. Data pliku 04/22/06 09:47:18 Wielkość pliku 50000000 Ukończono 50000000 Czas całkowity 00:01:01 Średnia prędkość 800.46 KB/s Czas utworzenia 05/05/06 17:00:47 Czas ukończenia 05/05/06 17:01:55 Wielkość pliku 694976512 Ukończono 694976512 Czas całkowity 00:12:58 Średnia prędkość 872.35 KB/s Czas utworzenia 05/05/06 17:48:56 Czas ukończenia 05/05/06 18:03:36 Badanie onet.pl [213.180.130.200] z użyciem 32 bajtów danych: Odpowiedź z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=26ms TTL=59 Odpowiedź z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=27ms TTL=59 Odpowiedź z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=27ms TTL=59 Odpowiedź z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=27ms TTL=59 Statystyka badania ping dla 213.180.130.200: Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty), Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach: Minimum = 26 ms, Maksimum = 27 ms, Czas średni = 26 ms wyciagnolem 1024kb/s.. lecz przez pare sekund... upload chodzi ~~\80kb wiec tez wszystko ok Odleglosc od centrali ~2km Edytowane 6 Maja 2006 przez LuKaSeKbP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 witam, mam pytanie, od prawie 3 lat jestem użytkownikiem dsl'a, najpierw był to dsl 500, potem tepsa zwiekszyła mi opcje na dsl 1000, ostatnio chciałem skorzystać z promocji dsl efekt (chciałem przejśc na 4 mbity, bo 8 mbit jest niedostepne w moim mieście), linię telefoniczną mam na osobe prywatną (rodzice), jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że nie mogę skorzystać z tej promocji gdyż linia jest na osobe prywatną a nie na firmę (tepsa chce chyba by dsl była tylko dla firm, tzn raachunki muszą być wystawiane na firme). Czy u was tez tak jest i jako osoby prywatn nie mogliście skorzystać z tych promocji (DSL EFEKT). W regulaminie nie jest nic napisane o obowiązku posiadania linii na firme, a ja spełniam wszystkie warunki jakie są wypisane w regulaminie promocji. Czuję się lekko zdegustowany bo tepsa leci nieźle w kulki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 moze cie poprostu zbyli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 ja mam dsl 4mbity w sieci 21osob.chodzi wypas...-jestem w promocji efekt i placimy za 4mbity 259zł jakos tak...pozdrolol niesamowity "wypas" ... jakies 25kB/s na łebka gdy wszyscy do sieci zalogowani, nie mówiac juz o zamulaniu łacza programami p2p, torrent ... i pingami z kosmosu, osiedlówki to w 80% syf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Dlatego olałem sprawę z sąsiadem ,który mi zaproponował właśnie DLS 4 mbit dzielone na 8 osob. Na łebka by to wyszło 512 kbps. Ale jak wspomniał o p2p to dałem sobie spokój... zadzwoniłem do Dialogu by mi podpięli linię oraz DSL 1024/256 kbps i jak na razie jestem zadowolony. Jedynie czego się czepie to uploadu i ping'ów w grach ~80... Dzielenie łącza to tragedia jak są jacyś amatorzy p2p. W sumie chciałbym łacze 8 mbit ale tylko dla siebie i koniecznie synchroniczne czyli 8191/8192 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 lol niesamowity "wypas" ... jakies 25kB/s na łebka gdy wszyscy do sieci zalogowani, nie mówiac juz o zamulaniu łacza programami p2p, torrent ... i pingami z kosmosu, osiedlówki to w 80% syf Za 10 zeta na osobę? Też chcę taki syf :) Byleby był router z podziałem pasma i dobry admin panujący nad p2p ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 witam, mam pytanie, od prawie 3 lat jestem użytkownikiem dsl'a, najpierw był to dsl 500, potem tepsa zwiekszyła mi opcje na dsl 1000, ostatnio chciałem skorzystać z promocji dsl efekt (chciałem przejśc na 4 mbity, bo 8 mbit jest niedostepne w moim mieście), linię telefoniczną mam na osobe prywatną (rodzice), jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że nie mogę skorzystać z tej promocji gdyż linia jest na osobe prywatną a nie na firmę (tepsa chce chyba by dsl była tylko dla firm, tzn raachunki muszą być wystawiane na firme). Czy u was tez tak jest i jako osoby prywatn nie mogliście skorzystać z tych promocji (DSL EFEKT). W regulaminie nie jest nic napisane o obowiązku posiadania linii na firme, a ja spełniam wszystkie warunki jakie są wypisane w regulaminie promocji. Czuję się lekko zdegustowany bo tepsa leci nieźle w kulki. Bzdura. Ja też chciałem przejść na DSL4000 i nie robili mi problemów, a że poźniej się okazało że nie mogę mieć ze względu na kiepskie kable to już inna sprawa. Denerwujące jest to, że TPSA oferuje usługę której tak naprawdę nie można mieć. lol niesamowity "wypas" ... jakies 25kB/s na łebka gdy wszyscy do sieci zalogowani, nie mówiac juz o zamulaniu łacza programami p2p, torrent ... i pingami z kosmosu, osiedlówki to w 80% syf I własnie takich jak ty nie podpinam do swojej sieci. Przychodzą do mnie i proszą. Myślisz sobie że co? Za 20-30zł cały DSL będzie dla Ciebie bo ty musisz koniecznie jakims p2p blokować łącze bo mama nie chce dac na gre i pirata ściagasz. Wszystko też zależy jak admin skonfirugował serwer. U mnie największy priorytet mają stronki WWW, poczta a do piero później p2p co nie oznacza, że nie można sobie czegoś ściągnąć NIe wiem moża ja trafiłem na niedizelnych internautów bo mając DSL 2000 jeszcze nie widziałem żeby było ono zapchane na maxa. 20 osob sobie korzysta i jest bardzo zadowolona. A ssaczy odsyłam do TPSA albo innego operatora niech sobie kupi NEO i zasysa jak stara k...a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 dobra osiedlówka nie jest zła :] inna sprawa ze jak ktos postawi rutek na 2mbit i wepnie w to i 10 osob to bez konfiguracji będzie tragedia ;) uplo śmieszny, to sie tepsa postarała ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość googlus Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 czy ktos z was ma w ogole tego DSL 15000 jakie transfery idzie na nim osiagnac bo jak czytam to 15mb/s to bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalxp Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 wlasnie rowzniez chcialem zapytac czy na tym DSL 15000 osiaga sie takie transfery jakie byc powinny czy mozna zapomniec ze pojdzie mi max locza ?? mieszkam niecaly kilometr od centrali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 lol niesamowity "wypas" ... jakies 25kB/s na łebka gdy wszyscy do sieci zalogowani, nie mówiac juz o zamulaniu łacza programami p2p, torrent ... i pingami z kosmosu, osiedlówki to w 80% syf Nie wiem co uwazasz za osiedlowke, ale neostrada podzielona na 4 kompy przy pomocy routera za 200zl czy Pentiuma 166 nie jest siecia osiedlowa. Znam kilak bardzo profesionalnych sieci, nei dosc, ze masz szybkie lacze bez limitow za niska cene to jakos uslugi jest rownie super. Sam posiadam lacze osieldowe, 1024/256 za 55zl bez limitow, do tego szybka siec LAN. Moim zdaniem bije na glowe wszystkie promocje TPSA, UPC i inne pierdy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 taak ale do takiego stwierdzenia trzeba było odgrzebywać temat dsla sprzed 2 miesięcy? Chociaż popieram wszystkie profesjonalne "osiedlówki" - sam mam jedną z nich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Elo, wlasnie wpadlem na tego topa, tak odnosnie predkosci. :) Mieszkam w belgii narazie i lipe z netem mam bo na każdym mają limity, np. http://www.edpnet.be/cms.aspx?S=ADSLMax24dyn http://www.scarlet.be/nl/adsl20/ w kazdym doczytasz sie że masz np. 50 albo 40 albo i 10 giga transferu na miesiac "60 GB of traffic per month included" no i lipa, bo jak wiadomo torrent na takim laczu smiga milo . I już miałem brać ten syf, ale przeszedłem sie jeszcze do sklepu obok zapytac czy nie znają jakiegoś dobrego neta. Zaoferowali mi: DL: 20MB/s UP: 1024KB/s 60 euro na miesac bez limitów :) instalacja gratis, tylko modem musze miec swój. edit. ogólnie sieć jest rozwijana w dużych miastach, wiec problemu z odległością raczej nie będzie :) Modem juz znalazlem: http://www.azerty.nl/producten/product_det...3684/ag241.html edit2 bylem dzisiaj zapytac o tego neta. w firmie jest 5 ludzi, dzierżawią linie od tutejszej telekomuny (www.belgacom.be) i to łączą do siebie, co centrali jakiejś... Najlepsze jest to że jeszcze nikt o nich nie wie bo zaczeli niedawno i nawet stronki internetowej nie maja czasu zrobic. Pokazwyal mi koles liste z ostatnimi zamówieniami, 5 kartek A4, drobnym drukiem- 1 osoba w lini. Już zamówiłem, czekam na realizacje :) Edytowane 30 Października 2007 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...